Ostalo > Politika i drustvo

Posle škole ili biro ili "preko"

(1/1)

Bred:
nastavak sa naslovne ...

Prošle nedelje je Univerzitet u Beogradu kao i svake godine predložio nove upisne kvote – koje se (manje-više) nisu menjale najmanje deceniju i po. To znači da će i u ovom upisnom roku ostati mnogo praznih klupa na fizici, poljoprivredi ili hemiji, a da će se indeks više tražiti na pravima, ekonomiji i medicini, iako čak i pojedini dekani ovih fakulteta, stručnjaci s tržišta rada, poslodavci, ministri, neprekidno ponavljaju da takav raspored snaga nije u skladu s potrebama tržišta rada.


--- Quote ---
Najveća muka mladih danas je nezaposlenost (61 odsto), ali i nezainteresovanost društva, pokazala je anketa Balkanskog fonda za demokratiju sprovedeni u okviru projekta „Grad po meri mladih”. Po mišljenju 30 odsto mladih uzrasta od 20 do 25 godina i 27,8 procenata mlađih ispitanika, starosti od 15 do 19 godina, promena obrazovnog sistema bila bi osnovni uslov za pozitivne promene u društvu.

Uprkos tome, Ministarstvo prosvete obično bez mnogo intervencija „aminuje” predloge fakulteta, koji su s druge strani „zakovani” hroničnim nedostatkom novca i poslednjih godina dozvolom Komisije za akreditaciju, a u kojoj se navodi koliko tačno studenata fakultet može da ima u skladu sa prostorom, nastavnim planom i brojem nastavnika.

--- End quote ---

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=13&nav_id=498807

:news:
Posle fakulteta idu u dadilje u SAD
Izvor: Blic

Novi Sad -- Novosađanke sa visokoškolskim zvanjem ili sa samo nekoliko ispita od diplome sve češće umesto posla u struci u Srbiji prihvataju posao bebisiterke u Americi.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=16&nav_id=499460

Navigation

[0] Message Index

Go to full version