Farmaceutski fakultet u Beogradu > Prijemni ispit

Univerzalni indeksi

(1/1)

Bred:
| Izvor: B92 
Beograd -- Svi univerziteti u Srbiji imaće iste javne isprave studenata.

Indeks će biti opremljen obostrano lepljivom folijom na koju će biti lepljena slika kako bi bila eliminisana mogućnost zloupotrebe s različitim materijalima.

Svi fakulteti univerziteta u Srbiji koji budu naručili nove indekse za studente koji se ove godine upisuju u prvu godinu studija dobiće ih do kraja juna, po ceni od 350 dinara, rekla je za Danas Vesna Antelj, direktorka Prosvetnog pregleda, ovlašćenog izdavača indeksa. Prema njenim rečima, blizu 40.000 indeksa fakulteti su već naručili, a broj štampanih primeraka je 50.000.

Branko Kovačević, dekan Elektrotehničkog fakulteta, za Danas kaže da cena indeksa ulazi u cenu koju kandidat plaća pri prijavljivanju za polaganje prijemnog ispita.

Prema najavama, novi indeks je, prema svim kriterijumima zaštite, na nivou pasoša. Štampan je prema Pravilniku o sadržaju javnih isprava koje izdaje visokoškolska ustanova, kojim se predviđa jedinstven izgled indeksa za sve visokoškolske ustanove na teritoriji Srbije.

Slobodan Panić, direktor Direkcije prodaje Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, pri Narodnoj banci Srbije, kaže da je indeks štampan na papiru s vodenim znakom koji ima jedinstven dezen, odnosno teksturu vodenog znaka. "Postoji i višestruka hemijska zaštita u slučaju da neko pokuša da prepravi ocenu, tekst, naziv predmeta, ili onog što je pisano hemijskom olovkom. Papir ima fluorescentna vlakna koja su u strukturi papira i koja se mogu videti pod UV-lampom. Tekst i sliku na indeksu štitiće samouništavajuća providna hologramska folija sa originacijom, tekstom na koji ima pravo samo Zavod. Foliju nije moguće neprimećeno skinuti i prelepiti na drugi indeks. Folija je posebno numerisana, a njen broj odgovara broju indeksa", kaže Panić. On kaže da se uz indeks u Zavodu štampa i studentska identifikaciona kartica s hologramom, čiju će namenu odrediti fakulteti i koja će u nekim slučajevima zamenjivati indeks.

Najavljena je i izrada projekta za nove diplome za osnovne, magistarske i doktorske studije i dodatka diplomi.

List podseća da se Veće Univerziteta u Beogradu nije saglasilo s novim izgledom jer smatraju da bi taj univerzitet trebalo da ima svoje obeležje na indeksu.
 

AVENDON:
Sta li ce biti sa ovim nasim indexima?

Moj se raspao vec posle prve godine?

Bred:
Zalepi ga :>

Navigation

[0] Message Index

Go to full version