Forum obavestenja > Sport

Sapiceva povreda-posledice fizickog obracuna sa Sefikom???

<< < (7/7)

frckica-j:
 :>:

Bred:
Šapić i Ćirić se povukli iz reprezentacije
Autor: Beta | Blic

Vaterpolisti Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić saopštili su da se povlače iz reprezentacije, a u emotivnom obraćanju javnosti kao razloge su naveli loš rad Saveza, prvenstveno Nenada Manojlovića.

Istaknuti reprezentativci naveli su da su od 2000. godine osvojili mnogo medalja, a da je situacija u domaćoj vaterpolo organizaciji jako loša i da se nimalo ne popravlja.

"Od 2000. godine u kontinuitetu osvajamo odličja, a nema nikakve strategije za vaterpolo. Manojlović je zaslužan za medijsku promociju našeg sporta, ali je kriv što nije napravio nikakvu strategiju”, rekao je Ćirić na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je naveo da je Hrvatska posle osvojenog svetskog prvenstva izgradila tri bazena, a Crna Gora posle pobede na evropskom počela da gradi tri bazena.
"A mi smo za osam godina tri puta renovirali Banjicu. Imamo dva bazena, a na Tašu se pre neki dan srušio krov”, rekao je Ćirić.
Manojlović je januara 2000. godine postao savezni selektor i na tom mestu je ostao do 2004. posle čega je postao direktor Saveza.
"Kivan sam na ovog čoveka... Ima u vaterpolu ucenjivanjivanja mladih igrača, a on je narušio međuljudske odnose u reprezentaciji. (Selektor Dejan) Udovičić je posebna priča. On je u vaterpolo uveo amaterizam kakav apsolutno nije viđen”, rekao je Ćirić.
Igrač je za loše stanje u vaterpolu okrivio i Partizan, za koji je rekao da primorava igrače da potpišu za njega da bi mogli da igraju za reprezentaciju.
Šapić je najbolji strelac u istoriji vaterpolo reprezentacije svih vremena. Odigrao je 385 utakmica i postigao je 981 gol. Sa nacionalnim timom osvojio je čak 10 zlatnih medalja na velikim takmičenjima.

Ćirić ima 31 godinu i u 346 utakmica za nacionalni tim postigao je 201 gol i osvojio je osam zlatnih medalja.
Vaterpolo reprezentacija preživela je velike potrese ovog leta. Prvo je Danilo Ikodinović doživeo tešku saobraćajnu nesreću, koja mu je naprasno okončala karijeru. Na Olimpijskim igrama sukobili su se Šapić i golman Denis Šefik, koji je ranije objavio da se povlači iz nacionalnog tima.
"Delfini” su posle Igara u Pekingu ostali bez kapitena Vladimira Vujasinovića, koji je odlučio da se povuče zbog godina. Kraj nastupa za nacionalni tim objavio je i Dejan Savić, tako da je reprezentacija ostala praktično bez cele generacije.
Šapić je rekao da je ranije „mnogo pričao” i da „stoji iza svega što je govorio”. "Reći ću samo da se ne povlacim zbog umora, niti nedostatka motiva, niti iz straha da nisam u stanju da igram na vrhunskom nivou, niti zbog svađe sa Šefikom, koji je moj prijatelj i koga poznajem od sedme godine. O razlozima zašto se povlačim - neću da pričam”, rekao je Šapić.
Obojica igrača naveli su da je njihova odluka konačna i da je neće promeniti čak i ako se nešto pozitivno promeni u Savezu.
"Želim reprezentaciji u budućnosti sve najbolje i da mladi dosanjaju naše nedosanjane snove, a tu mislim pre svega na olimpijsko zlato. Želim i da odsanjaju moj lični san o 1.000. golu. Imaće moju punu podršku”, rekao je Šapić.
Nekadašnje uzdanice reprezentacije jako su emotivno nastupile pred novinarima. Ćirić, koji je pričao više, nekoliko puta je prekidao rečenicu, a oči su mu bile nadute, dok je Šapić u jednom trenutku oborio glavu i držao je između sklopljenih ruku.

Udovičić: Odlasci nam ne remete planove
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić nije želeo da komentariše optužbe igrača Aleksandra Ćirića i Aleksandra Šapića na njegov rad u nacionalnom timu i klubu i kazao da njihovo povlačenje ne remeti planove.
Komentarišući Ćirićeve reči da je Udovičić u vaterpolo uveo amaterizam kakav nije viđen i da su mladi vaterpolisti u Partizanu ucenjivani, selektor je rekao da je "to van pameti".
"To su stvari van pameti. Kako da komentarišem takve stvari? Ovo za Partizan mogu da shvatim samo kao pokušaj destabilizacije, kao spoljni uticaj na naš klub i cilj da ove sezone konačno postanemo evropski prvak", rekao je Udovičić Beti.
Selektor je dodao da odlazak skoro celog tima ne remeti planove reprezentacije.
"Ranije sam govorio, a to sam i njima rekao, da ću podmladiti reprezentaciju u cilju što boljeg nastupa u Londonu, tako da nam ovo ne remeti planove", rekao je Udovičić.

Povlači se i Velibor Sovrović
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je danas da će se "najverovatnije" povući s te funkcije zbog odlaska nekoliko igrača iz reprezentacije ove godine.
"Otišli su Aleksandar Ćirić i Aleksandar Šapić, Danilo Ikodinović je povređen, a povukli su se i Denis Šefik, Vladimir Vujasinović i Dejan Savić. Dakle, ostali ste bez cele jedne generacije, a to smatram i ličnom odgovornošću", rekao je Sovrović novinarima.

mirror-girl:
Ocekivano... a005
Iskreno,mnogo mi je zao zbog svega,ali konacno i u vaterpolu je isplivala karakteristika Srba:Mi NE PRASTAMO USPEH!
Dakle,sportisti samo neka osvajaju zlata,a mi cemo se diciti,ponosno govoriti njihova imena i uzdizti ih,ali od ulaganja u sport uopste pa i u vaterolu jedno veliko NISTA!
Zao mi je sto je ocigledno i moj omiljeni sport u ovoj Srbiji poceo da polako propada! UHHHH  :box :namcor :box

frckica-j:
Ode na kraju čitava generacija...  a005

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version