Forum obavestenja > Sport

Sapiceva povreda-posledice fizickog obracuna sa Sefikom???

<< < (2/7) > >>

Bred:
Kako god, ustanovili smo da NIJE trac kao i to da obojica nisu normalni ...  :K

frckica-j:
Ne znam gdje ovaj svijet ide.
Jos kad sam cula da se i svestenici tuku na KiM (umjesto da sad budu slozniji nego ikad) nista me vise ne moze začuditi!
Uzas!
 :bljak:

mirror-girl:
Danas je bila konferencija za stampu,mislim,stvarno su slepci! :F

Bred:
Pomirenje Šapića i Šefika bez rukovanja
Autor: D. Plavšić | Blic

U Kući vaterpola juče se pušila lula mira, pa nije ni čudo što je situacija bila pomalo nejasna i zadimljena. Aleksandar Šapić i Denis Šefik objasnili su javnosti kako su se razračunali u Pekingu i zvanično se pomirili, ako je to uopšte moguće bez rukovanja. Na insistiranje medija da bi trebalo jedan drugom da pruže ruku, Šapić je rekao da je to isuviše patetično, kao da ovakve konferencije automatski ne nose sa sobom bar malo patetike.

Dvojac koji je zasenio veliki uspeh naše reprezentacije nije opisao šta se dešavalo u Olimpijskom selu, ali je sada situacija za nijansu jasnija.
- Odmah da kažem, niko nije prisustvovao našoj tuči i samo nas dvojica znamo šta se tačno dogodilo. Imali smo jednu raspravu, sukob mišljenja i došlo je do fizičkog sukoba. Pali smo jedan preko drugog, osetio sam bol u nozi i odmah sam znao šta mi se dogodilo. Šefik mi je sam pomogao da dođem do sobe i tada sam javio predsedniku saveza Sovroviću šta mi se desilo - počeo je priču Aleksandar Šapić.
Najbolji strelac u istoriji našeg vaterpola ističe da je to bio veoma loš dan za vaterpoliste.
- Pratila nas je loša karma. Mi od Amerikanaca nismo izgubili čak 16 godina, a kasnije se dogodilo i ovo. Mnogo sličnih sukoba dešava se između sportista, ali ne sa ovakvim ishodom.
Denis Šefik imao je slično viđenje situacije.
- Sam poraz od SAD nije bio povod za tuču, sve je bilo lične prirode. Ipak, bili smo nervozni i zbog loše igre i zato je došlo do obračuna. Za mene je odmah posle incidenta sve završeno i ja želim da i dalje igram za reprezentaciju. Izvinjavam se svima koji su navijali za nas. Mislim da je vest o događanjima u Olimpijskom selu poprimila nepotrebne oblike i žao mi je što se zaboravilo sve što smo radili u prošlosti - rekao je Šefik.
Na konferenciji za novinare Aleksandar Šapić i Denis Šefik sedeli su jedan pored drugog, ali atmosfera nikako nije bila spontana. Šefik se povremeno i stidljivo osmehivao, a Aleksandar Šapić je bio izrazito ozbiljan. Vrsni strelac je pred novinare došao pripremljen, sa sveskom punom beleški, „da nešto ne bi zaboravio“.
- Mnogo sam razočaran i tužan kao nikada do sada u karijeri. Danima razmišljam o tome zašto sam u Srbiji poslednjih dana postao državni neprijatelj broj jedan.
Šapić je naveo sve svoje velike uspehe sa reprezentacijom i klubovima i kako je često za reprezentaciju igrao i sa naprslim rebrom, ali i sa ozbiljnim virusima i infekcijama.
- Odrastao sam u prosečnoj srpskoj porodici u kojoj mi roditelji nisu bili direktori ili moćnici. Sve sam u životu postigao sam i zahvalan sam Bogu što sam uspešan u onome o čemu sam sanjao. Nisam želeo da uzmem italijansko ili španski državljanstvo, iako su mi oba nuđena 1999. godine. Uvek sam sebi, ali i onima oko sebe, postavljao visoke ciljeve. I uvek sam preuzimao odgovornost. Uveo sam primitivan način eksponiranja postizanjem golova. Kao da to nije nešto najlepše i kao da to svako može, ali ga mrzi - ogorčen je bio Šapić.
Vrsni strelac nikada nije krio da je pristalica Demokratske stranke.
- Možda je razlog medijskog udara na mene taj što sam se politički deklarisao. Ne mogu da kažem da me politika u Srbiji ne interesuje, jer je to moja zemlja. U Španiji ili Italiji me politika baš ne zanima. Ipak, nikada nikoga nisam vređao ako je iz druge stranke, jer ja pre svega volim srpski narod. Nikada od političara nisam dobio apsolutno ništa i zaista ni u snu nisam očekivao da ću ovako biti razapet na krst. Ako je neko želeo da me povredi, onda je u tome uspeo - završio je skoro suznih očiju svoje izlaganje Aleksandar Šapić.
Čvrste pesnice su dobre u bazenu, a loše van njega, dok je diplomatija u oba slučaja nepoželjna. Šapić i Šefik kad se biju, onda se lome ruke i noge i sve je jasno, a kad pričaju, onda baš i nije. U Kući vaterpola su zagnjurili i zažmurili na evidentan problem. Moraće u jednom trenutku da izrone kako bi uzeli vazduh. Da li će ih pored bazena i tada čekati pobedničko postolje?

Šefik: Želim u London 2012.
I Aleksandar Šapić i Denis Šefik rekli su da žele da nastave da igraju za reprezentaciju Srbije, a zanimljivo jedna od njihovih destinacija je i London koji će kroz četiri godine biti domaćin najboljim sportistima sveta.
- Ja bih, svakako, voleo da branim na Olimpijskim igrama, ali to ne zavisi od mene, već od selektora. Igranje za reprezentaciju i pohodi na medalje su nešto što me pokreće. Tako je bilo do sada a biće i ubuduće - objasnio je Denis Šefik.

Šapić: Bili smo kompaktniji nego ikad
Aleksandar Šapić je na konferenciju za novinare došao iz Ortopedske klinike na Banjici, u kojoj mu je operisana fibula desne noge. Povređenu nogu držao je na stolici. Jedno od pitanja bilo je vezano i za pominjanje klanova u nacionalnom timu.
- U svakoj ekipi postoje ljudi koji se bolje ili lošije slažu. Mi nismo došli do reprezentacije zbog toga što smo drugari iz kraja, već zato što smo najbolji vaterpolisti. Ipak, nikada odnos među igračima nije loše uticao na rezultate Srbije. Čak mislim da smo ovog leta bili kompaktniji nego ikad i da smo baš mnogo vremena provodili zajedno - rekao je Šapić.

mirror-girl:
Ipak su oni javne licnosti i hteli to ili ne moraju da paze kako se ponasaju!
kao neki klinci su,samo je falilo ono:
Mir,mir mir
niko nije kriv
ava ava ava,niko nije krava...
Ma bikovi su oni razmazeni! :batina

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version