Forum obavestenja > Sport

Tuche na sportskim manifestacijama!

<< < (7/7)

lijepa bosanka:
Na poslednjem, zvaničnom treningu fudbalera Partizana pred utakmicu kvalifikacija za Kup UEFA sa Mariborom grupa navijača slovenačkog kluba 'upala' je na trening i fizički napala deo delegacije, na sreću ne i igrače.

Grupa pijanih 'Viola' pojavila se na treningu (na kojem nije bilo domaćeg obezbeđenja, samo dva lokalna policajca iako je utakmica označena kao jedna od onih 'visokog rizika') sa idejom da isprovocira nekoga od gostiju iz Beograda. Prvi pokušaj bio je da se iscepa srpska zastava, a posle toga došlo je do fizičkog obračuna slovenačkih huligana i momaka iz obezbeđenja FK Partizan.

Posle napada domaćih navijača flašama (stigli su iz lokalne kafane) bilo je povređenih među gostima iz Beograda, a policija je reagovala relativno brzo (stigli za desetak minuta) i pohapsila napadače.

Snimatelj beogradskog SOS kanala snimio je ceo incident, a slovenačka policija uzela je snimak kao dokazni materijal.

Navijači Maribora, njihov ekstremniji deo, su u bliskim vezama sa navijačkom grupom zagrebačkog Dinama, Bed blu bojsima, a zanimljivo je da je Partizan u Mariboru, u vreme nekadašnje SFRJ, imao brojan klub navijača.

Pripadnici Partizanovog obezbeđenja dali su izjave slovenačkoj policiji, a izveštaj sa ovog događaja biće dostavljen i ljudima iz Evropske fudbalske federacije (UEFA).
Priredio: Miloš Šaranović

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version