Forum obavestenja > Stare teme

Gradski doček Nove 2008. godine

(1/1)

Bred:
Pod sloganom “Beograd je lepši kada smo srećni”, i ove godine pod pokroviteljstvom Uprave grada Beograda organizuje se doček Nove 2008. godine na gradskim trgovima.

Doček Nove godine u noći između 31. decembra i 1. januara biće organizovan uz učešće domaćih i inostranih izvođača na binama koje će se nalaziti na Trgu Republike, ispred Doma Narodne skupštine i po prvi put, ispred Beogradske arene na Novom Beogradu.

Na pres konferenciji, održanoj 18. decembra Radmila Hrustanović je poručila da želi da ovo bude "porodični doček Nove godine i da vodimo računa da to bude doček Nove godine gde nam neće biti ugrožena bezbednost".

Sva dešavanja u novogodišnjoj noći prenosiće televizija "Studio B".

Za doček Nove 2008. godine gradska vlada je odvojila 22 miliona dinara.

Predstavnik Turističke organizacije Beograda, Dejan Veselinov, rekao je da se očekuje da u Beogradu za Novu godinu biti oko 20.000 stranaca, kao i da su svi hotelski kapaciteti u vreme praznika popunjeni.

Na bini koja će biti postavljena na Trgu Republike program otvara u 13 časova "Beogradski big bend". U 22.00 nastupa britanski sastav "Stereo MC'S", a posle njih, u 23.30 na binu izlaze "Bajaga i Instruktori". Muzički program na ovoj bini zatvara Bebi Dol i njen prateći sastav, čiji koncert počinje u 1.30.

Ispred Doma Narodne skupštine od 21.00 - 22.00 sviraju ovgodišnji laureati MTV nagrade za najbolji bend u ovom delu Evrope, "Van Gog". Posle njih nastupiće Vlado Georgijev, "Flamingosi", Haris Džinović i "Ođila". Program na ovoj bini traje do 2.45.

Na platou ispred Beogradske arene od 22 časa muziku puštaju di džej Balkan bits, Njujorčanin Džoi Beltram i di džej Boža Podunavac.

U okviru gradskog dočeka Nove godine funkcionisaće i dva klizališta - ispred Arene i na Trgu Nikole Pašića. Na klizalištu na Trgu Nikole Pašića za najmlađe biće priređeni raznovrsni programi i događaji kao što su školica vajanja u ledu, hokejaški turniri i brojna takmičenja u veštinama i znanju.

U okviru brojnih prednovogodišnjih aktivnosti, 31. decembra biće upriličen i karneval koji će trajati od 11 do 14 časova. Svečana povorka biče predvođena glumcima iz pozorišta “Dadov”, animatorima na štulama i Deda Mrazovima.

Novogodišnji karneval će krenuti od Pionirskog parka ka Trgu Nikole Pašića, preko Terazija do Trga Republike.

Ceo program gradskog dočeka Nove 2008. biće završen Ulicom otvorenog srca, tradicionalnom prvojanuarskom zabavom u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u organizaciji Turističke organizacije Beograda, SO Stari grad i Ateljea 212.

Ulica otvorenog srca će imati i humanitarni karakter, pa će u Svetogorskoj biti postavljen punkt gde će se sakupljati pomoć za Incest trauma centar, tj. za prevenciju seksualnog zlostavljanja dece.


B92

Navigation

[0] Message Index

Go to full version