Ostalo > Vicevi, smesne slike, klipovi

Zanimljivi slucajevi iz apotekarske prakse :)

(1/38) > >>

Bred:
Ne znam gde ovo da stavim pa reko' ajd ovde :K

Imate li lek protiv glave?
„Dajte mi dijabole za topljenje kamena”, jedan je od zahteva kupaca s kojima se suočavaju apotekari u Loznici, ne sluteći u prvi mah da je pacijent zatražio tablete koje pomažu razbijanje kamena u bubregu i koje imaju oblik perlica, sličnih dijabolama.

APOTEKA - Od Aleksandre Antonić, zaposlene u lozničkoj „Apoteci 1", pacijenti su tražili i ispljuvak (čašicu za uzorak ispljuvka), vitamin B92 (vitamin B kompleksa), tablete za protokol krvi, tablete protiv glave, alkohol za izbacivanje temperature ili tablete za ružnoću u vožnji (protiv mučnine tokom putovanja). Svi ovi slučajevi završili su prepoznavanjem traženog leka, ali bilo je i trajnih misterija poput „šampon milijarder" ili „voda iz dvorova".

Aleksandrina koleginica Slađana Obradović navodi primer pacijenta, koji je nakon što je dobio mast za oči, sasvim ozbiljno zapitao: „Je l’ se koristi pre ili posle jela?". Među bisere svakako spada i zahtev: „Treba mi hidrocuclin maza", a radi se o „hidrociklin" masti.

Najčešće spominjani artikli su „Pavlovićeva mast" i lek za srce „dilkoran". Tako Lozničani ovu poznatu mast često nazivaju „Pavelićeva mast", „Pavelićeva pomast", pa čak i „Gavrilovićeva mast" (mešaju je s paštetom). „Dilkoran" ima zanimljive nadimke poput „lebčići što se dele popola", „pasuljčić" ili „sendvič iz dve boje".

Ljiljana Vasiljević, upravnica „Apoteke 2", izdvaja primer pacijenta koji je tražio sprej „samanta". Apotekarka je ustanovila da se radi o spreju „marisol", nakon čega je kupac zaključio: „Znao sam da se radi o nekoj španskoj seriji". U ovoj apoteci kupci su znali da traže i štapiće za čačkanje beba (štapići za uši).

I u privatnim apotekama situacija je slična. Tu se mogu čuti zahtevi poput: „Dajte mi glabalicu što glabće mali Milanko" (gumena glodalica za bebe) ili „Hoću đavolju krv" (preparat „zmajeva krv").

Posebna priča je potpisivanje pacijenata na recepte. Nakon molbe apotekara da se recept parafira, često sledi pitanje: „Gde da umočim?" (pokazujući palac) ili izgovor: „Ne mogu, drkću mi ruke".

Šta još traže pacijenti
Čaj za zdravstvo
Čaj za cirkulaciju ženskih bolesti
Kabl za infuziju
Tablete za muški seks (vijagra)
Lek protiv bljuvanja do Varne (selo u Mačvi)
Buskopan kompozitor (buscopan kompozitum)
Bakterijum tablete (bactrim)
Diklofen retardirani (diklofen retard)
Kroasan (cor-as)
Rapetanka (rapten k)
Embrion (embecin)
Revizor (redizorg)
Olimp (olint)

24sata

hulio_salinas:

--- Quote ---Ljiljana Vasiljević, upravnica „Apoteke 2", izdvaja primer pacijenta koji je tražio sprej „samanta". Apotekarka je ustanovila da se radi o spreju „marisol", nakon čega je kupac zaključio: „Znao sam da se radi o nekoj španskoj seriji"
--- End quote ---

bold:  :Bog :Bog :Bog
HAHAHAHA... UNBLIVBALE!!!  :K :K :K :K

Morpheus:
U Uzicu traze "sefteli tabletice" (brufen) i "nisan" za srce (inace, ranisan koji sa srcem nema apsolutno nikakve veze)?!Al' dobro'desava se!

Bred:
A kakve veze sefteli ima sa brufenom?

Morpheus:
Pa sta znam, to "sefteli" im je valjda neka boja koja bi trebala da bude ona roze boja brufena od 400 mg.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version