posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: All inclusive: Put, smeštaj i porodjaj  (Read 4129 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tarantulica

  • Ultra mega giga forumas
  • **
  • Posts: 2419
  • Gender: Female
  • lucky loser ;-)
All inclusive: Put, smeštaj i porodjaj
« on: 19-06-2007, 07:44:50 »All inclusive: Put, smeštaj i porodjaj

Da bi se izbegle gužve koje se ovog leta očekuju u porodilištima u Stokholmu, buduće majke su pozvane da se poradjaju van prestonice, pri čemu će im putovanje i hotel biti plaćeni.

Vlasti u Stokholmu spremne su da osiguraju troškove putovanja i hotelskog smeštaja svim trudnicama koje odluče da se ovog leta porode u drugim gradovima, kao što su Upsala, Eskilstuna i Vesteras, koji se nalaze u krugu od 150 kilometara oko Stokholma.

Vlasti se nadaju da bi na taj način mogle da se izbegnu gužve i napetost u porodilištima Stokholma u kojima se očekuje na hiljade porodjaja baš u vreme kada većina babica odlazi na odmor.

"One trudnice koje imaju kuću na selu, ili roditelje u nekom drugom gradu, vrlo razborito bi postupile ako bi odlučile da se porode tamo", preporučila je glavna babica u porodilištu u državnoj bolnici "Danderids", jednoj od najvećih u Stokholmu.

Vlasti ne očekuju pravu krizu, ali je situacija ocenjena kao dosta teška, navela je ona.

Stanje u porodilištima u Stokholmu svake godine je sve teže, jer se u Švedskoj već nekoliko godina beleži rast broja porodjaja. Prošle godine rodjeno je 105.913 beba, što je pet odsto više nego 2005. godine.

(Tanjug)Oni sigurno ne moraju da se cimaju da vade izvod iz matichne klnjige rodjenih bash u mestu rodjenja....  :wall:


Offline Darker

  • Osnivac Farmacija foruma
  • Magistar daktilografije
  • ***
  • Posts: 6522
  • Gender: Male
Odg: All inclusive: Put, smeštaj i porodjaj
« Reply #1 on: 24-06-2007, 09:12:44 »
Da da, njima raste natalitet... Garant ima porodica sa bar 12 čupavih bebica :K

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana