posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Artritis: Terapija najkasnije za tri meseca  (Read 3082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Artritis: Terapija najkasnije za tri meseca
« on: 14-12-2014, 16:23:27 »


B. Laćarak
 
Profesor Marko Matuči, direktor Klinike za reumatologiju u Firenci: Ako se terapija da na samom početku bolesti, može da se spreči njena progresija. Rejnoov fenomen predstavlja rizik da se razvije sistemska skleroza

LEČENjE mnogih reumatskih bolesti se u poslednjih 15 godina značajno poboljšalo, pre svega zahvaljujući efikasnoj terapiji koja se koristi kod reumatoidnog i psorijatičnog artritisa i ankiloznog spondilitisa. Sada se ispituju najteže reumatske bolesti, lupus i sistemska skleroza, za koje još ne postoje adekvatne terapije. Stručnjaci se nadaju da će se za dve-tri godine poboljšati tretman obolelih, a prvi korak je usvajanje novih kriterijuma za ranu dijagnostiku i lečenje sistemske skleroze.

nastavak -> http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:523868-Artritis-Teraprija-najkasnije-za-tri-meseca 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana