posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Naucnici transformisali celije koze u celije jetre  (Read 2767 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

 Fox News

 Naučnici Gledstoun instituta i Univerziteta u San Francisku uspeli su da transformišu ljudske ćelije kože u zrele i potpuno funkcionalne ćelije jetre.

Ove ćelije mogu da opstanu i posle njihove transplantacije u tela laboratorijskih životinja, što je pozitivan korak u budućem lečenju oboljenja jetre.

 Do sada, naučnici su uspevali da pretvore ćelije kože u ćelije slične ćelijama srca i pankreasa, ali nikada nisu uspeli da naprave potpuno zrele ćelije.

 Ranije studije o reprogramiranju ćelija jetre imale su brojne poteškoće zbog toga što je bilo teško da matične ćelije dobijene iz jetre prežive i nastave razvoj kada se presade u telo.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=02&nav_id=816037

« Last Edit: 24-02-2014, 22:21:43 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana