posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Nova metoda operacije diskus hernije u KBC „Zemun”  (Read 1471 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Jedini u Srbiji lekari KBC „Zemun“ izvode endoskopske operacije na kičmi, dosad operisano oko 90 pacijenata bez komplikacija
    Stručnjaci Kliničko-bolničkog centra „Zemun” kod više od 90  pacijenata,prvi u Srbiji, primenili su najsavremeniji vid operativnog lečenja diskus-hernije i to minimalno invazivnim hirurškim zahvatom, koji je omogućio veoma brz oporavak pacijenta. Reč je o endoskopskoj operaciji koja podrazumeva da se posebnim instrumentima dolazi do bolnog mesta, a posle intervencije oboleli mogu da se kreću već sledećeg dana. Ova operacija može da se primenjuje samo kod pacijenata koji nemaju degenerativna oštećenja kičme. Oboljenje diskus-hernija nastaje oštećenjem kičmenih korenova, a predstavlja veliki društveni i medicinski problem, jer je jedan od čestih uzroka odsustvovanja sa posla.

nastavak -> http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Nova-metoda-operacije-diskus-hernije-u-KBC-Zemun.lt.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana