posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Otvara se laboratorija za ispitivanje droga  (Read 2806 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Otvara se laboratorija za ispitivanje droga
« on: 20-12-2013, 22:01:12 »

U Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta danas će biti otvorena Referentna laboratorija za identifikaciju i ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja će imati zadatak da radi analize i superanalize droga, da uspostavlja jedinstvene kriterijume i metode za sprovođenje standarda za rad drugih ovlašćenih laboratorija, da razvija metode analize u skladu s međunarodnim standardima iz ove oblasti.

Laboratorija je osnovana uz pomoć Evropske unije koja je nabavila opremu vrednu dva i po miliona evra i oko 300.000 evra koje su obezbedili ministarstava zdravlja i prosvete, kao i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Ovaj novac je iskorišćen i za uređenje i opremanje laboratorije. Kako objašnjava profesor dr Slobodan Nikolić, direktor Instituta za sudsku medicinu, strategija za borbu protiv narkomanije doneta je još 2008, kada je naša zemlja konkurisala za dobijanje projekta iz ove oblasti, a zatim je i odlučeno da se referentna laboratorija nalazi baš u Institutu za sudsku medicinu.
nastavak-> http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Otvara-se-laboratorija-za-ispitivanje-droga.lt.html 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana