posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Srbija ce preduzeti mere za manje soli u hrani  (Read 2875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Srbija ce preduzeti mere za manje soli u hrani
« on: 06-01-2014, 14:19:52 »

Izvor: Tanjug

Srbija se priprema da u ovoj godini bude među zemljama koje sprovode strategiju za smanjenje prekomernog unosa soli u ishrani, najavila je načelnica Centra za promociju zdravlja u Institutu za javno zdravlje Srbije dr Jelena Gudelj Rakić."Strategija podrazumeva različite korake - od edukacije stanovništva do mera koje uključuju smanjenje sadržaja soli u industrijski proizvedenim namirnicama", izjavila je Gudelj Tanjugu i podsetila da je akcija planirana u skladu s preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koja već decenijama rukovodi ovom globalnom kampanjom.

 Ističući da su količine soli koje se prirodno nalaze u sirovim namirnicama dovoljne za potrebe organizma, ona je dodala da savremeni čovek svakodnevno unosi značajan višak koristeći supe iz kesice, sosove, grickalice, suhomesnate proizvode i ostalu industrijski proizvedenu hranu i gazirane napitke, ali i dosoljavajući jelo za stolom.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&nav_id=796624 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana