posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Uskoro u prodaji lek protiv gojaznosti  (Read 3576 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Uskoro u prodaji lek protiv gojaznosti
« on: 23-12-2014, 23:09:49 »

nastavak sa naslovne ...


"Misimba" je kombinacija dva aktivna principa - "naltreksona" koji se koristi u lečenju zavisnosti od alkohola i opijata, i leka "bupropiona" koji se prepisuje kao antidepresiv i za odvikavanje od duvana.

EMA je navela u saopštenju da će "misimba" biti izdavana samo na recept i da je namenjena odraslim gojaznim osobama ili sa viškom kilograma kada su izloženi jednom ili više faktora rizika kao što su povećan krvni pritisak ili nivo holesterola. Među potencijalnim neželjenim efektima leka, Agencija navodi gastro-intestinalne probleme ili probleme vezane za centralni nervni sistem i priznaje da neizvesnosti postoje vezano za kardiovaskularne posledice, dugoročno gledano.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&nav_id=939675
« Last Edit: 23-12-2014, 23:14:15 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana