posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Analize krvi ukazuju na Alchajmera  (Read 1003 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Analize krvi ukazuju na Alchajmera
« on: 22-03-2013, 21:23:13 »

Izvor: Tanjug   
 Alchajmerova bolest uskoro bi mogla da bude otkrivana jednostavnim uzimanjem krvi na osnovu koga bi mogla da se dijagnostikuje bolest čak pre same pojave prvih simptoma, smatraju britanski istraživači.
    Grupa britanskih istraživača s Univerziteta Notingem saopštila je na godišnjoj konferenciji AR UK (Alzheimer's Research UK) da je razvila krvni test kojim može da se poboljša preciznost rane dijagnostike Alchajmera. To bi, očigledno, bio pravi napredak u borbi protiv tog neurodegenerativnog oboljenja.

 Iako nisu detaljno opisali svoje rezultate, istraživači su izjavili da su otkrili kombinaciju jedinjanja koji služe kao krvni markeri.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=695570


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana