posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Hepatitis B i C - Svaki cetvrti dobije lek  (Read 2367 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Hepatitis B i C - Svaki cetvrti dobije lek
« on: 09-11-2014, 20:14:48 »

A. RADULOVIĆ |

Veliki su problemi u otkrivanju i lečenju infekcija hepatitisom. Od 1.100 zaraženih hepatitisom B i C u prošloj godini, na terapiju je uključeno 300

KADA konačno dobiju dijagnozu da imaju hepatitis B ili C, uglavnom već kad nastupe komplikacije zbog uznapredovale hronične infekcije, samo mali broj pacijenata dobije i terapiju. Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", od više od 1.100 novootkrivenih slučajeva hepatitisa B i C u prošloj godini terapiju je primilo samo oko njih 300.


Ostali su "izgubljeni" u zdravstvenom sistemu. Kako bi to sprečio i konačno povezao sve institucije koje se bave otkrivanjem i lečenjem ovih infekcija, Institut "Dr Milan Jovanović Batut" započeo je rad na Strategiji za borbu protiv hepatitisa B i C. Trenutna situacija sa ovim infekcijama je loša - ne znamo čak ni približan broj zaraženih hepatitisom B i C.

nastavak -> http://novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:518477-Svaki-cetvrti-dobije-lek


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana