posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Muskarci su sve manje plodni  (Read 1954 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Muskarci su sve manje plodni
« on: 02-08-2014, 20:45:32 »

A. Radulović

Dr Nebojša Bojanić, urolog KCS, o lečenju muškog steriliteta i mogućnostima terapije: Kriterijum o broju spermatozoida po kojem se računa plodnost smanjen sa 20 miliona na 15 miliona po mililitru

BEZ obzira na sve savremenije metode lečenja infertiliteta, iz decenije u deceniju muškarci su sve manje plodni. Takav trend doveo je i do promene kriterijuma za referentne rezultate kada je u pitanju ispitivanje plodnosti muškarca - spermogram.

Lekari ne znaju do kraja šta je uzrok smanjenoj muškoj plodnosti, ali se slažu da savremeni život nosi niz faktora koji vuku negativne posledice po mogućnost začeća. Ali, tehnološki napredak je uz sve opasnosti po plodnost muškaraca, doneo i povećanje znanja o neplodnosti, kako muškoj, tako i ženskoj, i svesti o potrebi da se ovaj problem na vreme prepozna i leči, kaže u intervjuu za “Novosti” dr Nebojša Bojanić, iz Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije.

nastavak -> http://novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:503446-Muskarci-su-sve-manje-plodni


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana