posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Nova kontraceptivna pilula za muskarce  (Read 942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Nova kontraceptivna pilula za muskarce
« on: 08-12-2013, 01:17:34 »

Izvor: www.telegraph.co.uk


Nova kontraceptivna pilula koja je u procesu razvoja mogla bi da funkcioniše kao privremena vazektomija i dozvoljavala bi muškarcima da učestvuju u planiraju porodice, jer ne bi uticala na poremećaj muške plodnosti, sugeriše jedno istraživanje.
Kontraceptivne pilule su postale među tinejdžerima vrlo popoularno sredstvo za sprečavanje neželjene trudnoće kao i kondomi, a nova kontraceptivana pilula za muškarce, koja je u fazi razvoja, ne bi trebalo da utiče na muškost i libido muškarca, saopštili su naučnici koji su uključeni u njen razvoj.

 Kao je saopšteno, pulula funkcioniše tako što sprečava izbacivanje sperme, vrlo slično efektima koji se javljaju kod vazektomije, a na razvijanju takve pilule trenutno rade naučnici na Monaš Univerzitetu u Australiji i ona bi mogla da po prvi put odgovornost za kontrolu rađanja omogući i muškarcima.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=12&nav_id=784617
« Last Edit: 08-12-2013, 01:19:14 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana