posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: "Od 2014. vracamo savetovalista za dijabetes"  (Read 958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
"Od 2014. vracamo savetovalista za dijabetes"
« on: 14-11-2013, 23:53:21 »

Izvor: Tanjug             

Svetski dan dijabetesa, 14. novembar, obeležava se danas, u Srbiji broj obolelih od šećerne bolesti raste, a ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će od 2014. godine biti i formalno vraćena savetovališta za dijabestes, ukinuta pre nekoliko godina.
Centar odnosno savetovalište treba da "pokriva" oko 50.000 građana, rekla je ministarka na konferenciji posvećenoj dijabetesu i najavila da će u okviru savetovališta specijalisti raditi intervencije koje ne obavlja izabarani lekar ili bolnica.

 Podsetivši da u Srbiji 8,5 odsto stanovnika, približno 670.000 ljudi, ima dijabetes, Đukić Dejanović je istakla da više od 70 domova zdravlja u Srbiji zapravo nikada nije prestalo da se bavi savetovanjem, pa su savetovališta u međuvremenu postala samoodrživa kategorija.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&nav_id=777541

« Last Edit: 14-11-2013, 23:54:56 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana