posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Predispozicija za hronicni bol je nasledna?  (Read 1969 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Predispozicija za hronicni bol je nasledna?
« on: 30-06-2014, 19:08:29 »

IZVOR: TANJUG

Predispozicije za pojavu hroničnog bola možda se nasleđuju, pokazuje istraživanje britanskih naučnika koji su proučavali četiri česta sindroma hroničnog bola kod blizanaca.


Istraživanje više od 8.000 parova blizanaca pokazalo je da su bolna stanja poput sindroma iritabilnog kolona, bola u mišićno-koštanom sistemu, bolest suvog oka zajednička osobama koje dele istu DNK. "Ovo istraživanje jedno je od prvih koja ispituju ulogu nasleđa i faktora okoline u objašnjavanju veza izmedu različitih sindroma hroničnog bola. Rezultati jasno sugerišu da se hronični bol može nasleđivati u porodicama", kaže vođa istraživanja Fransis Vilijams s koledža Kings u Londonu.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=866387


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana