posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Trombociti prave novu hrskavicu  (Read 1379 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Trombociti prave novu hrskavicu
« on: 08-12-2013, 01:26:53 »

 M. Vasiljević


Za oštećenu hrskavicu u kolenima, rane koje sporo zarastaju, dijabetesno stopalo ili gangrenu, u svetu i kod nas se odnedavno koristi nova, revolucionarna PRP metoda (Plasma rich platelet)


Ovaj tretman podrazumeva primenu ćelija rasta trombocita iz krvi pacijenta, kojima se obnavlja oštećeno tkivo Tretman su ubrzo prihvatili i kozmetolozi i dermatolozi, pa su u spektar lečenja gubitka kose, pega, fleka, ožiljaka i strija, pa čak i zatezanja lica, uključili i „renoviranje“ pomoću trombocita.

 Prema rečima dr Milana Mileusnića, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije iz ordinacije Sport medikal alajans, reč je o metodi koja omogućava borbu organizma sopstvenim ćelijama:


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=12&nav_id=784573


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana