posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: U kolenu raste nova hrskavica  (Read 2037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
U kolenu raste nova hrskavica
« on: 02-08-2014, 20:38:17 »

M. Vasiljević

Hirurgija - Institut ”Banjica” jedini u Srbiji primenjuje najsavremeniju metodu operacije kolena: Na mesto defekta postavlja se implantat koji podstiče okolne ćelije da obnavljaju tkivo

KADA se zglobna hrskavica kolena ošteti može da se “popravi” samo pomoću posebnih implantata. Oni se odnedavno ugrađuju u Specijalnoj ortopedskoj bolnici “Banjica”, gde se, inače, uradi najveći broj operacija kolena u Srbiji.

Najsavremenija, minimalno invanzivna hirurška metoda lečenja oštećenja zglobne hrskavice redovno se u svetu primenjuje tek šest godina, a kod nas je u fazi usavršavanja. Za osamnaest meseci, od kada je ova procedura uvedena, urađeno je 25 operacija. Tim hirurga sa Instituta “Banjica”, na čelu sa dr Gordanom Gavrilovićem, upisao je još deset kandidata na spisak za ovu intervenciju, a kasnije će još pedeset pacijenata dobiti novu hrskavicu.

nastavak -> http://novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:503446-Muskarci-su-sve-manje-plodni


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana