posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Vakcina protiv raka jetre pokazuje efekat  (Read 911 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Vakcina protiv raka jetre pokazuje efekat
« on: 21-10-2013, 22:36:30 »

Izvor. novost.rs, Ž. P.


Oboleli koji su primili udarne doze živeli su duže. Vakcina sa genetski modifikovanim virusom je ubijala postojeće i sprečavala stvaranje novih zloćudnih ćelija tumora.

Tim istraživača iz Kalifornije sa Univerziteta Berkli uspeo je da stvori genetski modifikovan virus, koji je, ispostavilo se, postao fatalan za ćelije karcinoma jetre. Istraživanjem je obuhvaćeno trideset pacijenata obolelih od karcinoma jetre u terminalnoj fazi, od kojih je 16 primilo visoke doze nove terapije a drugih 14 male. Oboleli koji su primili udarne doze živeli su u proseku još 14,1 meseci, dok je druga grupa život produžila za samo 6,7 meseci.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=10&nav_id=767025


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana