posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Zasto je srpsko zdravstvo najgore u Evropi?  (Read 928 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Zasto je srpsko zdravstvo najgore u Evropi?
« on: 07-12-2013, 20:26:05 »

Nadležni analiziraju podatke iz izveštaja po kojem smo poslednji. – Ne uvode se nove dijagnostičke metode.
      
Srpsko zdravstvo dobilo negativne poene i zbog toga što građani nemaju elektronske kartone    Zdravstvo Srbije po drugi put zaredom našlo se na dnu evropske lestvice po istraživanju rađenom za Evropski parlament, pa se nameće pitanje da li za godinu dana ni u jednom segmentu nismo mogli bar malo da se popravimo stanje, jer smo, u odnosu na prethodno istraživanje, dobili isti broj bodova: 451 od 1000 mogućih.
Dve su glavne primedbe naših medicinskih zvaničnika na ovo rangiranje: da se ekspertska organizacija sa sedištem u Švedskoj ni ovaj put nije konsultovala sa našom jedinom relevantnom institucijom – Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut”, kao i da ovo nije ocena koliko je naše zdravstvo dobro, nego kakvo je ono po oceni pacijenata. Ima, međutim, i onih koji smatraju da smo još i dobro prošli i da je ocena mogla biti gora. Direktor „Batuta” dr Dragan Ilić pojasnio je da nadležni u Srbiji nemaju „apsolutno nikakve informacije o tome kada je izveštaj rađen i ko je popunjavao upitnik”, kao i da se zvanični podaci „Batuta”, koji su javno dostupni, umnogome ne poklapaju sa navodima izveštaja. On je kazao i da nadležni u Srbiji analiziraju izveštaj i da će uskoro objaviti zvanične podatke, uporedo sa onima koji su navedeni u ovom dokumentu.
nastavak-> http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Da-li-je-srpsko-zdravstvo-toliko-lose.lt.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana