posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Zubi nacije u katastrofalnom stanju  (Read 938 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Zubi nacije u katastrofalnom stanju
« on: 25-03-2013, 22:24:38 »

Piše: Dragan Pejić   

 Svega 8,5% odraslog stanovništva u Srbiji ima sve svoje zube, a 9,3 odsto nema nijedan svoj zub. U vilici svakog četvrtog odraslog stanovnika naše zemlje nedostaje više od 10 zuba.
U Srbiji se stomatološka zdravstvena zaštita u državnim zdravstvenim ustanovama pruža u: 158 domova zdravlja, Zavodu za stomatologiju u Kragujevcu, Zavodima za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Klinikama za stomatologiju u Novom Sadu i Nišu, kao i u Zavodima za zdravstvenu zaštitu radnika u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Zavodu ѕa ѕdravstvenu zaštitu radnika MUP-a. Trenutno je u njima 3846 radnika. Stomatološka zdravstvena zaštita pruža se i u 2.114 privatnih ordinacija.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=698445


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana