X
    Categories: Apoteke

Na rafovima nema lekova

N. Subotić | Novosti

Sindikat Novosadske apoteke upozorava na kritičnu situaciju. Nedostaju i medikamenti sa “pozitivne liste”.

STANjE u našoj ustanovi nikada nije bilo teže, lekova gotovo da i nemamo, a dobar deo radnika koji još uvek nije našao bolji posao čeka drugi krug otpremnina nadležnog ministarstva, pa da nas i oni napuste, upozoravaju iz Sindikata Apoteke “Novi Sad” ocenjujući situaciju u kojoj se ova zdravstvena institucija našla.

U sindikatu, takođe, ne isključuju mogućnost da radnici ove ustanove izađu na ulicu i tako upozore na kritičnu situaciju koju novosadski apotekari dele sa nizom državnih apotekarskih ustanova. Oni su se pre više od godinu dana našli u teškoj situaciji kada su ostavljeni da se izdržavaju od prodaje lekova.

– Sada retko dobijamo i lekove sa pozitivne liste, tako da su i pacijenti, posebno oni stariji, i oni u prigradskim mestima koji nemaju više apoteka, u ozbiljnom problemu – jasni su u sindikatu. – Kada nam je račun u blokadi, a to je vrlo često, ne stižu ni najvažniji lekovi, tako da je situacija teža nego ikada. Razgovori sa gradskim vlastima već dosta dugo traju, i redovno se održavaju. Mislimo da bi spas bilo jedino privatno partnerstvo, ali pitanje je hoćemo li uspeti da ga nađemo i dočekamo.

Novosti

adm
adm:
Related Post