Matematika

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 15:39:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pipi_duga_carapa

meni je zena bas lik (8 (uh kakvi izrazi;p) ... ali zaista ... mislim ne pokapiram je ni ja pola od onoga, u vecini se stvari izgubim ... i jeste da je sva uzurbana da sve stigne i da se ljuti kad god neko prica (mada zasto bi to bilo cudno?), ali kada na primer posle predavanja odes nesto da je pitas skroz je pozitivna i smeje se, super je (8
a da, najjace je bilo kada je rekla da dodjemo na konsultacije ako nam nesto nije jasno ... mi smo bili u fazonu - kada bi dosli otprilike bi nase pitanje bilo ~ a da mi krenemo iz pocetka (8
m svi matematicari su 'izgubljeni' i meni je to mnogo slatko (8

@ lycos - pp da pod matricama mislis prvenstveno na one sisteme? polako - to mora da se uvezba, da udjes u shtos dok radis, naucicemo (;

zoe

na vezbama ce vam se, ukrajnjem, sve razjasniti... mada ima tih redova i nizova, a kasnije i verovatnoce koje su malo zbun ali i to se da savladati...prema teoremi o policajcima :wink:

matrice...2+2=4... mislim, tu nauke nema...uradis tri zadatka i sve ti je jasno...

Bred

mislim da ce se sutiacija oko mate uskoro srediti :wink:

darusaz

Професорка Никчевић можда има специфичан наступ на предавањима, али верујте да је сасвим другачија особа на испиту.

Темпо који је ударила је неопходан, јер времена нема довољно. Није га било ни када је математика ишла двосеместрално. Од вас се, логично, очекује да обезбедите себи и колегама око себе нормалне услове за праћење веома захтевних предавања из математике - а то је ред и тишина. На крају, ометате и предавача, што је још мање коректно. И опет да нагласим да је професорка Никчевић један од ретких наставника који ће све своје градиво активно презентовати и никада ниједна лекција неће бити иста као на некој другој школској години. Нема слајдова, нема презентација. Све се пише на табли. Помозите и себи и њој. Контролишите шта пише и како пише. Дешавало се да када је неко од колега "избаци из такта" она напросто погреши, што је људски и очекивано.

Не устручавајте се да је прекинете у излагању:

• уколико вам нешто није јасно;
  • уколико су слова и бројеви на табли ситни;
  • уколико видите да је нешто на табли погрешно написано.

Нећете направити грешку, а наставник ће вам бити захвалан. И свакако, немојте је чекати на ходнику, већ на својим местима.

А ко је био и шта је радио професор Кечкић, чућемо сви заједно од Adonis_vernalis-a.

mimil

Quote from: hulio_salinas on 04-10-2006, 15:39:52
vidi se da je dobar i pedagog i predava&

Quote from: Adonis_Vernalis on 09-10-2006, 09:48:27
Profesorka matematike je jedna od osoba cije se misljenje itekako postuje u Evropi... Ja sam ponosan na nju... Za njena predavanja se ceka u redu na nekim evropskim univerzitetima... Ona radi na nasem fakultetu...

Kad bi dao Bog da se na mojim predavanjima studenti potuku oko mesta u prepunom amfiteatru... bice, valjda, kad porastem... tek da vidim kakav je feeling...

Meni je ovo toliko neverovatna izjava... Prosto ne mogu da poverujem u to, mozda se ona trudi oko tih predavanja u Evropi ili mozda ima neku dvojnicu, ali ja nisam prisustvovala gorim predavanjima u zivotu. Uglavnom, ta predavanja lice na sve osim na matematiku i ne znam od kakve je koristi prepisati svesku na tablu tokom cele godine, ako vec postoji knjiga. Mislim da bi bilo mnogo korisnije da ona na tim predavanjima nesto i objasni nego samo da se nervira i guta onoliku kredu...
Vezbe su druga prica, tamo se maksimalno trude da sve razjasne. Mislim da su ta predavanja cisto gubljenje vremena, jednostano iskopirate svesku na kraju i sacuvali ste i vreme i zivce i ruke...
Profesorka jeste tolerantna i prijatna na ispitu, ali predavanja su mi tako smucila matematiku, koja mi je uvek bila omiljeni predmet...

Adonis_Vernalis

Mozda studentima matematike po Evropi njena predavanja odgovaraju? Mozda se matematika predaje na taj nacin? Mozda su ona upravo ono sto su zeljno cekali da cuju? Ne znam... ja sam samo biljar...

dancho

Alo mimil, kuliraj. Cekaj da malo prodje vremena na faksu pa onda sudi...

mimil

Evo ja cekam... Vec trecu godinu...  :wink: To su mi secanja iz prve... I to je moje misljenje koje sam htela da podelim sa brucosima. Da su sva ostala predavanja bila neuporedivo bolja od matematike, a da su mi do sada najbojla bila iz botanike, kao i vezbe...  :cvet

Vampire 666

Quote from: mimil on 10-10-2006, 08:31:14
Quote from: hulio_salinas on 04-10-2006, 15:39:52
vidi se da je dobar i pedagog i predava&

Quote from: Adonis_Vernalis on 09-10-2006, 09:48:27
Profesorka matematike je jedna od osoba cije se misljenje itekako postuje u Evropi... Ja sam ponosan na nju... Za njena predavanja se ceka u redu na nekim evropskim univerzitetima... Ona radi na nasem fakultetu...

Kad bi dao Bog da se na mojim predavanjima studenti potuku oko mesta u prepunom amfiteatru... bice, valjda, kad porastem... tek da vidim kakav je feeling...

Meni je ovo toliko neverovatna izjava... Prosto ne mogu da poverujem u to, mozda se ona trudi oko tih predavanja u Evropi ili mozda ima neku dvojnicu, ali ja nisam prisustvovala gorim predavanjima u zivotu. Uglavnom, ta predavanja lice na sve osim na matematiku i ne znam od kakve je koristi prepisati svesku na tablu tokom cele godine, ako vec postoji knjiga. Mislim da bi bilo mnogo korisnije da ona na tim predavanjima nesto i objasni nego samo da se nervira i guta onoliku kredu...
Vezbe su druga prica, tamo se maksimalno trude da sve razjasne. Mislim da su ta predavanja cisto gubljenje vremena, jednostano iskopirate svesku na kraju i sacuvali ste i vreme i zivce i ruke...
Profesorka jeste tolerantna i prijatna na ispitu, ali predavanja su mi tako smucila matematiku, koja mi je uvek bila omiljeni predmet...

...ti si prva osoba kojoj se Stanina predavanja ne dopadaju...subjektivno misljenje...koje je u opasnoj manjini...

hulio_salinas

e danas sam malo obratio pa¾nju... ipak ¾ena nije neki baksuz... naime danas se skreno nasmejala na predavanju, jer je napravila neku sitnu gre¹ku... na licu joj je obasjalo sve ono dobro iz njene du¹e!!!

pipi_duga_carapa

Quote from: zoemada ima tih redova i nizova
koliko sam ja shvatila mi to ne radimo?

Quote from: zoeprema teoremi o policajcima
jao pominjala nam je to danas - cini mi se (:

Quote from: mimil...ta predavanja lice na sve osim na matematiku ...
ta predavanja lice na teoriju matematike - a to predavanja i treba da budu (:

Quote from: mimili ne znam od kakve je koristi prepisati svesku na tablu tokom cele godine, ako vec postoji knjiga
to mozes da kazes i za mnoge druge predmete ... postoji knjiga u kojoj je sve objasnjeno - zasto mi uopste idemo u skolu? (:

Quote from: mimilMislim da bi bilo mnogo korisnije da ona na tim predavanjima nesto i objasni
teorija matematike su definicije, to je tako i tu nema sta mnogo da se objasnjava i filozofira ...

da naglasim - nista licno (:

poz

p.s. imaju i zadaci iz mate za vezbanje, ono sto je rekla da mozemo da prepisemo sa oglasne table .. =>
http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/matematika/MATEMATIKA,%20zadaci%20za%20vezbanje.pdf

mimil

Quote from: pipi_duga_carapa on 10-10-2006, 16:27:32
Quote from: mimili ne znam od kakve je koristi prepisati svesku na tablu tokom cele godine, ako vec postoji knjiga
to mozes da kazes i za mnoge druge predmete ... postoji knjiga u kojoj je sve objasnjeno - zasto mi uopste idemo u skolu? (:

naravno da to ne mogu da kazem ni za jedan drugi predmet jer nijedan drugi profesor ne drzi svesku u ruci i ne prepisuje iz nje na tablu... a ja u skolu idem da bi mi se nesto objasnilo...

Quote from: pipi_duga_carapa on 10-10-2006, 16:27:32
Quote from: mimilMislim da bi bilo mnogo korisnije da ona na tim predavanjima nesto i objasni
teorija matematike su definicije, to je tako i tu nema sta mnogo da se objasnjava i filozofira ...

da naglasim - nista licno (:

poz

ma ne, samo vi lepo nabubajte tu svesku i mnogo ce vam takvo znanje koristiti u buduce...

Masha

Kada sam ja slusala predavanja iz matematike Stana nikada nije imala svesku. Predavanja iz matematike na prvoj godinu mogu vam biti sok jer do tada ste matematiku radili tako sto dodjete na cas, profesor u 5 recenica obajsni sta je sustina, da vam formule i prelazite na zadatke. Predavanja su teorija i sve je u opstim brojevima i to je u pocetku zaista doadno, ali uz vezbe, gde radite zadatke, sve ce vam biti jasnije. Stana je veoma korektan profesor koji je, i dok nije bilo bolonje i bodovanja aktivnosti na predvanjima i vezbama, uvek uzimala u obzir sve sto asistent uspise na cuvenom krtonu i nikada nikoga nije ostetila.

Vampire 666

sveska joj treba da ni videla sta i kako da vam predaje po novom programu...godima je predavala obimnije gradivo i sada mora da napravi novi koncept...

mimil

2. put kazem da sam 3. godina i da je svesku drzala jos pre 2 godine... Ali nije ni bitno... Truditi se na vezbama maximalno i tacno je da ce se mnogo stvari razjasniti jer su asistenti odlicni...