Matematika

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 15:39:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

mimil da li bi ti mogla sve ono da zapamtis bez sveske? svaki broj, rezultat? sumnjam

mimil

bred, ukoliko se ne varam na usmenom ispitu moras da znas svako pitanje sa predavanja bez sveske?

darusaz

Слажем се са најновијим запажањима од  "Huliо"-а   "Vampire"-а. :)

Стана је један од бољих предавача/испитивача код нас, мада зна да буде темпераментна, али сваком од нас се то понекад деси.  :)

hulio_salinas

hvala kolega...

¾ena je stvarno "LIK"... posle prvog pogre¹nog utiska, promenio sam naèin gledanja na nju...

¹to se tièe ispita: videæemo! to jo¹ ne znam... xexee..

Darker

E, evo jedna pikanterija sa ispita, iz druge ruke dodu¹e, ali ja sam je progutao skroz. elem, desi se neki prepisivaè na usmenom. Iza njega jo¹ 5-6 studenata na redu(odogvara se tako ¹to nekih 20-ak studenata ulaze u prostoriju u kojoj svi zajedno pi¹u koncepte svojih pitanja, dotièna osoba valjda prepisala ne¹to od sosbe do nje, Stana provalila)... stana osuje drvlje i kamenje po njemu, haos, oni koji su èekali napolju se ukakili od straha a ne oni unutra, svi ko mi¹evi pobegli pod klupe, taj neki fazon...
Elem, izbaci je Stana(kasnije joj valjda ipak dozvoli da odogovara u sledeæem roku), ali ¹to je ¹ok za sve, sa sledeæim studentom, nasmejana, opu¹tena, kao da se ama ba¹ ni¹ta nije desilo!! :shock :shock :Bog :Bog :Bog
Malo je takvih profesora, rekao bih po svom skromnom iskustvu... Ostali bi u najboljem sluèaju svima ostalima podelili ¹estice, max nadrndani...

¹to se Mimiline prièe tièe, ona je donekle u pravu, sa tim ¹to mi mnogo poma¾e to ¹to imam u svesci, dok na drugim predavanjima mi em ni¹ta nije jasno, em mi ni¹ta ne ostane u svesci... A teorija mati¹a je mnoooooooogo komplikovanija za shavatnje od recimo, teorije neorganske...

Brian_May

Quote from: Darker on 11-10-2006, 19:14:42
¹to se Mimiline prièe tièe, ona je donekle u pravu, sa tim ¹to mi mnogo poma¾e to ¹to imam u svesci, dok na drugim predavanjima mi em ni¹ta nije jasno, em mi ni¹ta ne ostane u svesci... A teorija mati¹a je mnoooooooogo komplikovanija za shavatnje od recimo, teorije neorganske...

To je tacno, ali mislim da se Stana svojski trudi da sto vise pojednostavi teroriju, i da je prilagodi nasim ''farmaceutskim potrebama'' , u cemu je apsolutno uspela, tako da je nemoguce da bas nista ne bude jasno.

Quote from: hulio_salinas on 11-10-2006, 10:55:23
¹to se tièe ispita: videæemo! to jo¹ ne znam... xexee..

Na ispitu je skroz nasmejana i opustena..... bice tu finih ocenica

Coolgemini

Stana je skroz ok profesor i ume da bude mnogo tolerantna ako ste fini prema njoj i prema njenom predmetu..Mada dok sam ja slusao matematiku,bilo je stvarno mnogo gluposti koje nisu imale veze sa stvarnim farmaceutskim potrebama..I kad smo se bunili na predavanjima da nam izbaci neke stvari, ona je samo mrdala glavom i isticala da je to matematika i da neke teorije prosto moraju da se znaju...
Ume da bude i veoma neprijatna ako vas uhvati da joj uznemiravate predavanja ili josh gore ako prepisujete na usmenom.Situacija je bila veoma nezgodna kad je uhvatila dve devojke na pismenom kako prepisuju,ali nije ih uhvatila direktno,nego u toku pregledanja..Napravila je sou i zabranila im je dva roka da izlaze..a posle ih je i kinjila zesce...Zato ne smatrajte matematiku naivnim ispitom...A ni Prof. Stanu.. :/

zoe

Quote from: Coolgemini on 12-10-2006, 06:06:12
Mada dok sam ja slusao matematiku,bilo je stvarno mnogo gluposti koje nisu imale veze sa stvarnim farmaceutskim potrebama..I kad smo se bunili na predavanjima da nam izbaci neke stvari, ona je samo mrdala glavom i isticala da je to matematika i da neke teorije prosto moraju da se znaju...

A otkud ti znas sta su stvarne farmaceutske potrebe? Najvise me nerviraju kalkulacije te vrste! Da li je farmaceutska potreba citati Dostojevskog? :hm Nadam se da kapiras sta hocu da kazem! Sirina, batice, to treba farmaceutu i svakom drugom akademskom gradjaninu... s tim sto mataematika nama nije potrebna samo zbog sirine (da ne budem pogresno shvacena)....
Uostalom i Stana je to lepo odmrdala glavom, kako ti rece...

Matematika je fundamentalna!!! :!

Coolgemini

Zoe, sirinu ne stices sticanjem matematickih vestina..to je poseban talenat za koji postoji poseban fakultet i opredeljenje,kao i znanje...znam da je matematika potrebna jer cini osnov za hemijska izracunavanja,ali ti kao farmaceut sigurno neces upotrebljavati integralni racun ili teorije verovatnoce...ako i budes imala ''neki'' kontakt sa tim,onda ce to ciniti kompjuter za tebe..
I ne mesaj Dostojevskog i matematiku...te sirine imaju dijametralne razlike...racun ipak nema veze sa zivotnom filozofijom i sociologijom :wink:

zoe

Kulg, samo si potvrdio ono sto sam rekla...zao mi je sto tako razmisljas...necu ici u dalju diskusiju, odosmo u OFF...

Coolgemini

Heheh,pa zapravo i nisam potvrdio.. :roll:...i meni je zao sto ti ne razumesh neke stvari....Prekidam sa OFF-om :!

Bred

Quote from: mimil on 11-10-2006, 10:29:31
bred, ukoliko se ne varam na usmenom ispitu moras da znas svako pitanje sa predavanja bez sveske?
ona je profesor, dokazala je X puta da sve to sto napise, i jos mnogoooo toga drzi u glavi, inace ne bi bila profesor. Ti si student. Moras da pokazes da si naucila. As simple as that.

mimil

Ne kazem ja da ona to ne zna... Nego da se ne trudi cak ni da se toga sama priseti, da ne objasnjava nista i da ne znam zato odkud ovolike reci hvale za njena predavanja jer bi onda ostalim profesorima cija su predavanja zaista od koristi trebali mnogo vise zahvaliti... A ona vazi za dobrog profesora jer je tolerantna na ispitu i zato je omiljena, ali smatram da bi profesor mogao prvo nesto da te nauci, pa tek onda da se razmatra o njegovoj tolerantnosti ili ne... U svakom slucaju cu vise ceniti profesora cija su predavanja kvalitetna i koji pokaze trud, da bi ga posle trazio i od studenata!

pereca

U potpunosti se slazem sa tobom mimil.
Studenti su tu pre svega da nesto nauce, a ne samo da poloze ispit bilo kako.

kyu_1987

Predavanja jesu zamorna, i na prvi pogled deluju skroz nepotrebno ali sam cuo neke stvari od nje koje su me stvarno iznenadile i koje nikada nisam znao u vezi matematike tako da mi je na neki nacin prosirila vidike.