Uslovljeni Predmeti

Started by zabica, 08-02-2007, 00:07:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zabica

kao sto verovatno znate, ukinuti su uslovljeni predmeti iz istog semestra. medjutim, sto se tice drugog semesta dosta ispita je uslovljeno upravo ispitima iz prvog.
tako da uslovi su:
matematika za statistiku
fizika za fizicku hemiju
neorganska za analiticku hemiju
organska 1 za organsku 2
biologija za histologija

botanika i strani jezik nemaju uslov

jedna stvar za koju se profesori slazu, to je da nam omoguce da polazemo kolokvijume iako nismo polozili potreban ispit iz prvog semestra a da zavrsni ispit bude uslovljen.
o ovome jos treba da se prica i  da se utvrde misljenja profesora, samo sam htela da cas obavestim.
iznesite svoja misljenja.

pipi_duga_carapa

ja licno mislim da je to sasvim na mestu ... tj sasvim mi je logicno da mogu da se polazu kolokvijumi iako nismo polozili uslovni predmet, ali da na zavrsni ispit ne mozemo da izadjemo dok ne polozimo uslovni ...
i s neke strane nije mozda ni lose sto postoje ti uslovni predmeti, jer zaista treba znati neke stvari, pre nego sto se polazu druge ;p
ja sam saglasna ako me iko ista pita (8

zabica

ok pipi, za to i jeste ova tema, da cujemo misljenja...  :cvet
ako te iko ista pita...pa...tesko da nas ko sta pita mada su profesori u prici sa nama ipak shvatili da bi bilo mnogo i da se spreci polaganje kolokvijuma jer bi bili u ogromno
m zaostatku...
ovako je skroz ok!

pipi_duga_carapa

pa da, upravo to (; kada bi se zabranili kolokvijumi ako nije polozen uslovni, napravilo bi se veliko rasulo ... verujem da ne bi moglo da se oraganizuje ... jer znamo da smo i sada u prvom semestru skoro svakog vikenda imali neki kol, ako ne bi dozvolili svima polaganje, sigurno bi se desilo da bi se u nekom trenutku neki kol poklopio, a i kada ne bi... sigurno bi bilo zgusnuto ... tako da je bas fino sto su voljni da nam izadju u susret (:

lycos

ne znam,s obzirom na broj ispita,okolnosti,i organizaciju na ovom faxu, nisam bas za uslovljenost.. svoje misljenje sam vec izlozio u temi ' bolonjci su (bili) nezadovlnji '

Phenomenon

Pa kako sad trenutno stvari stoje? Jel nam omoguceno da polazemo kolokvijume ili ne?

Moje licno misljenje je da bi trebalo da nam omoguce da polazemo kolokvijume, a za ispite da treba uslov (ako vec mora da postoji).

whatever

Apsolutno, kolokvijumi ne bi smeli da budu uslovljeni, u tom slucaju bi oni koji ne poloze predmet koji predstavlja uslov, zapravo studirali po starom - morali bi kolokvijume i ispit da polazu zajednu, ili razdvojeno ali u veoma kratkom vremenskom roku. Dakle, kolokvijumi nikako uslovljeni. A sada sto se tice zavrsnog ispita, hmmm, nisam pametan, pre je uslov za anatomiju bila bilogija, pa mi to sluzi kao jedan apsurdan primer - bas mi treba da znam gradju mikrotubula da bi naucio one vene i aorte. Ako su svi predmeti tako uvezani, uslov je nonsens, ali mislim da uslovi tipa Organska I - Organska II mozda i nisu previse losa stvar.

hulio_salinas

Kolokvijume mozemo polagati. Proverena informacija.

Phenomenon

Quote from: hulio_salinas on 08-02-2007, 17:00:54
Kolokvijume mozemo polagati. Proverena informacija.

... i tu bi bio kraj price

jeca87

Mene zanima sta mi polazemo u aprilu osim ovih koji su nam ostali iz prvog semestra da bih mogla da se organizujem zbog ovih silnih uslova!

Meni je sasvim svejedno sto se tice uslova, ja cu svakako izaci u aprilu na sve sto sad ne polozim!

Pedja

Pa zavisi da li su ispiti polusemestralni ili ne... i zavisi sta si sada polozila od predmeta tj neki od njih su ti uslov

pipi_duga_carapa

to ja pitah na nekoj drugoj temi ... i zabica mi rece da u aprilu imamo statistiku i analiticku ... sto znaci da moras da imas polozene matu i opstu i neorgansku ... (:

hulio_salinas

Pipi, tako je.

Reci cu vam jos nesto vezano za statistiku i analiticku:
I iz jednog i iz drugog predmeta imamo JEDAN ELIMINACIONI kolokvijum, na kome ce biti POLOVINA gradiva sa ispita.

Jos nesto (vezano za sve predmete) - u drugom semestru NEMA popravnih kolokvijuma.
Ako neko padne kolokvijum, na ispitu polaze ceo ispit. To je sto se tice predmeta koji organizuju samo jedan kolokvijum (statistika i analiticka hemija).
Oni predmeti koji imaju 2 kolokvijuma + ispit (organska II i fizicka hemija) imaju malo drugaciju organizaciju. Ako neko ne polozi prvi kolokvijum, na drugom kolokvijumu radi gradivo i PRVOG i DRUGOG kolokvijuma. Ako padne i drugi kolokvijum, na ispitu polaze sve. Sve sto polozi, ne polaze na ispitu. Nadam se da je to jasno.

lycos

xvala bogu neorgansku i matu sam dao
a sada
knjiga u ruke i ucenje!

Bojana 153

Quote from: hulio_salinas on 10-02-2007, 09:38:57

Oni predmeti koji imaju 2 kolokvijuma + ispit (organska II i fizicka hemija)
Znaci li to da svi ostali predmeti imaju po jedan kolokvijum?