Lek protiv vitiliga uskoro u Srbiji

Started by Bred, 08-08-2008, 01:15:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Dobra vest za sve koji boluju od depigmentacije ko¾e: poznati kubanski lek protiv bolesti vitiligo, odnosno depigmentacije ko¾e, Melagenin plus, pojaviæe se narednih dana na farmaceutskom tr¾i¹tu Srbije.

Taj veoma tra¾eni lek dobija se od ljudske placente i, na osnovu klinièkih istra¾ivanja na Kubi, pokazao se uspe¹nim u 84 odsto sluèajeva. Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije registrovala je pro¹le godine Melagenin plus i izdala dozvolu za njegovu komercijalizaciju firmi Pharma ultra, koja je uvoznik preparata.



Losion Melagenin plus


Vitiligo karakteristi¹e, za sada, neobja¹njivo pojavljivanje i progresivno ¹irenje mleèno belih mrlja na ko¾i pacijenta. Radi se o jednoj od najra¹irenijih ko¾nih obolenja, jer zahvata jedan do dva odsto populacije. Put do leka Melagenin plus otkrio je krajem osamdesetih godina kubanski ginekolog i farmakolog Karlos Mijares Cao (Carlos Miyares Cao). Ispitujuæi ljudsku placentu Mijares je otkrio sastojak sa neobja¹njivim svojstvom da regeneri¹e zamrli melanin, pigment koji defini¹e boju ko¾e. Losion Melagenin plus danas je prisutan u nizu zemalja Latinske Amerike, Azije, Afrike i Evrope.


Beta

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3545721,00.html?maca=ser-Blic%20Online-2569-html-box



:news:
Melagenin plus je ekstrakt ljudske placente dobijen od zdravih trudnica u aseptièkim uslovima, posle normalnog poroðaja. Njena formulacija je zasnovana na alkoholnom ekstraktu ljudske placente u 50% kalcijum hlorida. Melagenin plus ostvaruje dejstvo stimuli¹uæi reprodukciju melanocita i sintezu melaniènih pigmenata , ubrzavajuæi istovremeno oksidaciju aminokiseline L-Dopa, i podstièiæi hemijskim procesima njegovu transformaciju u melanin. Na osnovu klinièkih istra¾ivanja na Kubi, dostigao je efikasnost od 84%. Koristi se u nizu zemalja Latinske Amerike, Azije, Afrike i Evrope sa veoma dobrim rezultatima. Lek ima veliku potra¾nju na domaæem i meðunarodnom tr¾i¹tu zbog svoje pouzdanosti i odsustva sekundarnih efekata, ali su kolièine ogranièene i isporuke vezane za ugovore sa predstavnièkim partnerima.
MELAGENINA® Plus Losion
Za efikasno leèenje vitiliga

    * Stimuli¹e obnavljanje melanocita
    * Poveæava melanièku sintezu oksidirajuæi L-Dopa
    * Ne izaziva kontraindikacije
    * Visoka efikasnost u repigmentaciji o¹teæene ko¾e
    * Mogu ga koristiti deca i trudnice
    * Povr¹insko nano¹enje

Istorija pronalaska
Melagenin plus

Sanitarne vlasti Kube zvanièno su 14.februara 1980.godine objavile da je doktor Carlos Miyares Cao (na slici), specijalista ginekologije i profesor ©kole za medicinu na Univerzitetu u Havani, analizirajuæi sedamdesetih godina metabolizam ljudske placente, otkrio jednu njenu supstancu koja ima do tada nepoznat efekat pojaèanja pigmentacije boje ljudske ko¾e. To je otvorilo put potpuno novom, revolucionarnom naèinu tretmana jednog od najèe¹æih obolenja ko¾e, Vitiliga.

Prva komercijalna verzija leka nastalog na ovom otkriæu bila je Melagenin. Osamnaest godina kasnije, autor ovog otkriæa, dr.Miyares Cao osetno je usavr¹io lek, uveæavajuæi njegovu efikasnost i pojednostavljujuæi primenu, izmeðu ostalog – utrljavanje leka, umesto na svakih osam sati, samo jednom dnevno . Lek je time dobio i dopunjeni naziv – Melagenin plus.

Njegov efekat se pokazao uspe¹nim, donoseæi nepovratno izleèenje u 84 odsto sluèajeva obolelih od vitiliga, uz to bez bilo kakvih sekundarnih efekata!


dalje -> http://www.pharmaultra.com/Melagenin.aspx

Cena ~ 5000din.


Vitiligo (http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%BE)