Zvezda za Batu Stojkoviæa

Started by Bred, 06-06-2008, 17:07:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Beograd -- Kao svojevremeno Holivud, i Beograd æe veèeras dobiti svoj “Bulevar zvezda”. Prva zvezda posveæena je proslavljenom glumcu srpske kinematografije Danilu Bati Stojkoviæu.

Ni datum nije izabran sluèajno jer je na dana¹nji dan 1890. godine odr¾ana prva filmska projekcija u Beogradu. Iako je Bata Stojkoviæ poèeo svoju glumaèku karijeru pre vi¹e od pola veka, njegove kultne filmske reèenice dobro poznaje i mlaða publika.

Glumaèku karijeru zapoèeo je u Jugoslovenskom dramskom pozori¹tu, bio je stalni èlan ansambla Ateljea 212, a publika ga je posebno zavolela u ”Zvezdara teatru”, u ulogama koje je Du¹an Kovaèeviæ pisao iskljuèivo za njega.

Sada æe i ime Danila Bate Stojkoviæa biæe prvo ugravirano u “Bulevaru zvezda” ispred bioskopa “Balkan”. Ovim povodom æe u bioskopu Balkan biti prireðena retrospektiva najznaèajnijih filmova Bate Stojkoviæa.

U "Balkanu" æe se Svake veèeri prikazivati film "Ko to tamo peva" i to na novoj kopiji koja je za ovu priliku pozajmljena iz Slovenije.

Bioskop “Balkan” biæe jedan od centara za promociju vrednosti domaæeg filma, a reditelj Darko Bajiæ, kao pokretaè akcije, ka¾e da mu nije bilo te¹ko da izabere prvu zvezdu koja æe se od veèeras naæi ispred tog bioskopa.

Danilo Bata Stojkoviæ umro je u Beogradu 2002. u 68. godini ¾ivota.



Yasmin

odlicna ideja, Danilo Bata je bio pravi glumac i velika je legenda !

rodiæ

ma on je neponovljiv i filmovi u kojima on glumi takoðe!zasluzio je milion zvezda.

JOSIP

Jako je tuzno to sto se desilo, Bata je bio veliki junak glume na ovim prostirima...

Bred

Pa meni je tesko da pomislim da je neko to namerno uradio ...  :ohwell: