Mozgalica, samo za ozbiljne!

Started by johny cage, 04-12-2007, 13:16:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

johny cage

Postoje dva ostrva na malom rastojanju, ali dovoljnom da ne moze da se prepliva. Na jednom je majmun sa puno dzakova koncentrata i mekinja, a na drugom svinja sa mnogo banana. Obe zivotinje su gladne. Kako ce se oni razmeniti?

pig_am_am

nemas problema. pojescu banane  :>

johny cage

dobro je poistovetiti se sa likovima koji imaju problem, da bi se doslo do odgovora na njihov problem. To je metoda koju koriste detektivi u filmovima kada pokusavaju da udju u glavu ubice... Ali ovo nije film ako se dobro ne razmisli svinja i majmun ce umreti od gladi. Ocekujem tacan odgovor :wave:

pig_am_am

#3
pretpostavljam da ne dolazi u obzir da sagrade most... :ohwell:

ni da posalju camcem...

mozda ni pticom nekom?

povodnim tunelom koji svinja kopa...

sta vise reci a ne ispasti glup. :>

razmisljacu. :Z

johny cage


Girl

Ne moze da se prepliva (jer obe zivotinje ne umeju da plivaju), ali moze da se preskoci (majmun moze da preskoci).

:lol2:

Reci nam...

Chef

Piggy, ne sekiraj se, tebi nije lose, pojedi banane i boli tebe za majmuna.

whatever

Па банане плутају, ако је свиња довољно интелигентна сачека плиму или шта већ, неку струју, пошаље плутајуће банане мајмуну, мајмун направи сплав од банана и стави ту (хигроскопни  :116:) концентрат и врне свињи, свиња узме мекиње и концентрат а мајмуну врати сплан од банана  :smekerica: :prdajz: :116:

Pedja

Мајмун ће јести џакове концентрата и мекиња а свиња банане. Јеби га ,ни ја не бирам  :>

johny cage

Па банане плутају, ако је свиња довољно интелигентна сачека плиму или шта већ, неку струју, пошаље плутајуће банане мајмуну, мајмун направи сплав од банана и стави ту (хигроскопни  ) концентрат и врне свињи, свиња узме мекиње и концентрат а мајмуну врати сплан од банана   

Upravo tako! odgovor je tako potpun da nemam sta da dodam. Ali, ali ipak

:funny:

... u naslovu mozete primetiti da je ovo ozbiljna mozgalica, ovde nema mesta iluzijama, PRAVI odgovor je jednostavan, kao sto su i uvek prava resenja najednostavnija, zasto biste se kretali katetama, kada je mnogo lakse preci put jednostavno po hipotenuzi ( znate ono kod pravouglog trougla). I tako, ja mogu da pricam i pricam ali odgovor tako necu dobiti. Probajte metodom eliminacije pig-am-am je dobro krenula. naravno majmun ne moze da preskoci.  

chiligirl

I majmun i svinja krenu da plivaju, negde na pola puta se sretnu i razmene, u povratku se udave  :abso: ali to nije bitno, zadatak je da se  r a z m e n e... :siza:

Girl

A da ove dzakove koncentrata majmun baci u vodu i napravi se jedan 'oslonac', taman da prekrati razdaljinu izmedju dva ostrva?

:lol2:

slobokv83

Majmun pokaze svinji kako mu je stalo do banana i mimikom i pantomimom joj pokaze kako on zamislja da ljusti bananu i da je jede,a onda uzme mekinje i pocne da gadja svinju,jer su ostrva blizu.Ni to mu nije dovoljno nego uzme onaj dzak sa koncentratom i pogodi svinju pravo u glavu.Svinja iznervirana,u trenutku zeli da napakosti majmunu i baci sve banane u vodu.Medjutim,voda se talasa i donese banane pravo do majmuna,a svinja pocinje da njusi dzak i shvati da je to koncentrat...

johny cage

ne i ne, da li ce neko resiti ovu mozgalicu? pozurite, jer sledi nagrada ( nije virtualna)! nagrada ce biti urucena na faksu uz svecani prijem.

Girl

#14
A nema nikakvih drveca na tim ostrvima, pa uz pomoc lijana majmun da prebaci 'namirnice'?

Cekaj, neki su lepo naveli moguce resenje razmene, a to sto nije onako kako si ti zamislio, tj. sto to nije najjednostavnije, sta sad  :wink:

Inace, sto smo stariji, skloniji smo apstraktnijem razmisljanju, ili 'katetama', tako da...