Poginuo Tose Proeski

Started by Kremenko, 16-10-2007, 07:56:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kremenko

     a005  Jedino sto sam cula je da je u saobracajnoj nesreci...

malena

Ne mogu da verujem,ja par dana isla da proslavim uslov,pa i novine i tv resila da iskuliram.... I sad ne mogu da verujem... Gde si ovo cula?  :hmm  a005

Kremenko

Javio mi je decko,a procitala sam i na Mondu.Uzas  :wall:

tarantulica

Poginuo To¹e Proeski

To¹e Proeski, 26-godi¹nji makedonski pevaè, poginuo je jutros u 6.25 sati u saobraæajnoj nesreæi na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradi¹ku, javili su hrvatski mediji.

Proeski je bio suvozaè u Tuaregu kojim je upravljao 32-godi¹nji makedonski dr¾avljanin Georgij Georgijevski i koji je udario u zadnji deo prikljuènog vozila na severnom delu autoputa u smeru Zagreba.

Proeski je poginuo, a vozaè i 46-godi¹nja Ljiljana Petroviæ koja je bila na zadnjem sedi¹tu su te¹ko povredjeni.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreæe nedovoljan razmak izmedju vozila. Oba su se kretala u smeru Zagreba. Istraga na mestu nesreæe jo¹ traje, a pogibiju popularnog makedonskog pevaèa potvrdili su i u Upravi policije.

Makedonski pevaè pop i tradicionalne muzike To¹e (Todor) Proeski rodio se u Kru¹evu 25. januara 1981. godine. Jedan je od najpopularnijih izvodjaèa na celom Balkanu, èije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske.

Slu¾beno je propevao na jednom deèjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom ("Ostani do kraja").

Takodje zapoèinje uspe¹nu saradnju sa kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama").

Njegov do sada najuspe¹niji hit je pesma "Èija si" koja je mesecima bila najslu¹anija pesma u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Za makedonskog predstavnika za pesmu Evrovizije izabran je 2004. godine, gde je s pesmom "Life" zauzeo 14. mesto.

(MONDO)

makica

Ovo je sok!!!!
Ja ne mogu da verujem..... a005

...Zvezdana...


tixy

A bio je tako sladak,a tek kakav je glas imao... a005

irena

Koji sok kad sam malopre cula... mnogo mi je zao.

Sole

#8
 ex-YU (sve vesti) 

 
Poginuo To¹e Proeski
Utorak, 16. oktobar 2007. 11:32

To¹e Proeski, 26-godi¹nji makedonski pevaè, poginuo je jutros u 6.25 sati u saobraæajnoj nesreæi na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradi¹ku, javili su hrvatski mediji.

Portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuiæ potvrdila je da je do nesreæe do¹lo kada je vozilo marke Tuareg, kojeg je vozio 32-godi¹nji makedonski dr¾avljanin Georgij Georgijevski, zbog nepridr¾avanja saobraæajnih propisa, udarilo u levi deo poluprikolice teretnog vozila italijanskih registracija ispred sebe.

Proeski je poginuo, vozaè je te¹ko povredjen, dok je menad¾erka Ljiljana Petroviæ koja je bila na zadnjem sedi¹tu lak¹e povredjena.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreæe nedovoljan razmak izmedju vozila koja su se kretala u smeru Zagreba. Istraga na mestu nesreæe jo¹ traje.

Makedonski pevaè pop i tradicionalne muzike To¹e (Todor) Proeski jedan je od najpopularnijih izvodjaèa na celom Balkanu, èije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske.



 


Dan ¾alosti u Makedoniji

U Makedoniji æe u sredu, 17. oktobra, biti dan ¾alosti povodom smrti To¹e Proeskog, odluèila je makedonska vlada.

Makedonska vlada dobila je i zvaniènu potvrdu o pogibiji Proeskog, a premijer Nikola Guruevski zadu¾io je ministarstva inostranih i unutra¹njih poslova da preduzmu sve mere kako bi se uvrdili detalji tog dogadjaja, saop¹tio je portparol vlade Ivica Bocevski.

Makedonska vlada je ponudila da organizuje ceremoniju sahrane Proeskog, a premijer Gruevski uputio je porodici izuzetno popularnog pevaèa telegram sauèe¹æa, naveo je Bocevski.




 


Biografija

To¹e Proeski rodjen je 25. januara 1981. u makedonskom Kru¹evu, a njegov prvi javni nastup bio na na teen festivalu "Melfest" 1996. godine, gde je osvojio svoju prvu nagradu. Mnogi su veæ tada prepoznali njegove zavidne glasovne moguænosti.

Na festivalu u Stipu 1997. godine nastupao je sa pesmom "Pusti me", a godinu dana posle trijumfovao je na festivalu u Skopju sa pesmom "Ostani do kraja". Slavu medju ex-yu publikom postigao je pesmama "Usni na usni" i "Sonce vo Tvoite Rusi Kosi", za koju je dobio nagradu na "Eurofestu".

To¹e je godine 1999. potpisao ekskluzivan ugovor sa produkcijskom kuæom "Avalon". Njegov prvi album "Nekade vo Nokta" izlazi iste godine, a svoj prvi veliki koncert odr¾ao je u oktobru 2001. godine u beogradskom "Sava centru".

Nedugo nakon toga, otputovao je na australijsku turneju zajedno sa jo¹ nekoliko velikih makedonskih muzièara.

Pobedom na Beoviziji 2003. godine s pesmom "Èija si" To¹e je poèeo graditi medjunarodnu karijeru, a iste godine pobedio je na nacionalnom izboru za pesmu Eurovizije. Godine 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju s pesmom "Life".

To¹e je saradjivao sa nizom uglednih autora i izvodjaèa poput Marine Tucakoviæ, Dine Muharemoviæa, grupe Sintezis ili legendarne Esme Red¾epove, kao i sa Grigorom Koprovom, Fibusom (Phoebus), ®eljkom Joksimoviæem, Leontinom, Borom Djordjeviæem, Miro Buljanom, Antonijem ©olom i dr.

Takodje, dovr¹avao je i studije Muzièke akademije u Skoplju.

"Dan za nas" èetvrti je To¹etov album i prvi za Hrvatsku i Sloveniju. To¹e je hrvatskoj publici poznat i kao izvodjaè pesme Srce nije kamen, najpopularnije pesme hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu. Sa pesmom "Ve¾i me za sebe" osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Njegov poslednji album "Igra bez granica" objavljen je u avgustu ove godine.

(MONDO)

/////////////////


zasto ovako mladi ljudi???  :wall: :wall: :wall:
a005 a005 a005 :ohwell: :ohwell:


anavi

JA NE MOGU DA DODJEM SEBI, SAD SAM CULA

Bred

cim sam oci otvorio dobio sam sms da je Tose poginuo i naravno nisam verovao, sve do sada.... :(

malo sa b92:
Izvor: B92, Beta
Nova Gradi¹ka -- Kako javljaju hrvatski Internet-sajtovi, pevaè To¹e Proeski poginuo je jutros kod Nove Gradi¹ke.

Makedonski pevaè poginuo je danas oko 6:30 u saobraæajnoj nesreæi na podruèju Nove Gradi¹ke, navodi Index.hr pozivajuæi se na izjavu oèevica. Kako se navodi, nesreæa se dogodila na autoputu A3 Zagreb-Lipovac, na deonici izmeðu Lu¾ana i Nove Gradi¹ke, u smeru Zagreba, kada je kombi tuareg udario u prikolicu kamiona, zatim u za¹titnu ogradu i zavr¹io u jarku pored puta.

Pored Proeskog, prema navodima Dnevnika.hr, u kombiju su, sem pevaèa, koji je spavao na prednjem sedi¹tu, bili menad¾erka Ljiljana Petroviæ i Ðorðe Ðorðevski iz Skopja, koji je bio za volanom. Oboje su te¹ko povreðeni.

To¹e Proeski je roðen u Kru¹evu u Makedoniji. Imao je 26 godina.

Makedonija je sredu, 17. oktobar, proglasila za Dan ¾alosti zbog pogibije Proeskog.

Vlada Makedonije dobila je vaniènu potvrdu o pogibiji Proeskog, a premijer Nikola Guruevski zadu¾io je ministarstva inostranih i unutra¹njih poslova da preduzmu sve mere radi utvrðivanja detalja tog dogaðaja, saop¹tio je portparol Vlade Ivica Bocevski.

Vlada je ponudila organizaciju sahrane Proeskog, a premijer je porodici Prosekog telegram sauèe¹æa, naveo je Bocevski.

katarina

ne verujem... Bogovski glas. Bas mi je krivo. :(

Ivke

Ja ne mogu da verujem!Malopre sam cula i u soku sam...26 god. katastrofa...

qwertz

Strasno! Ja i dalje ne verujem!  :wall: :wall: :(

shmizla

Katastrofa...ne mogu da dodjem sebi...  a005