Izbori lokalni, gradski, pokrajinski i republicki 2008.god

Started by darusaz, 08-03-2008, 15:49:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz

Београд -- Војислав Коштуница на конференцији за новинаре изјавио да не постоји више могућност за даљи рад владе и да треба вратити мандат народу.



Премијер Србије Војислав Коштуница је рекао и да би најрационалније било да се одрже ванредни парламентарни избори 11. маја, за када су заказани и локални избори. Коштуница је најавио да је за 10. март заказао седницу Владе Србије на којој ће бити размотрена одлука о распуштању Скупштине Србије и расписивању ванредних избора.

Коштуница је рекао да Влада више нема јединствену политику о питању Косова у саставу Србије, што значи и њен крај.

Ускоро општирније, конференција за штампу је још у току.
(Пренето са званичне странице РТВ "Б92")

Bred

si brz.
:K
to sam i ocekivao.
naravno, kad ti nesto dosadi i dojadi , ako se kosi s tovjim uverenjima, ma kakva ona da su, ne preostaje ti nista drugo do da preseces.
Pa kako bude.
:wink:

Vampire 666

A KOstunica i LjSS imaju ikakva uverenja!?  :wall:

Bred

Oni misle da imaju.
No ovako cemo biti nacisto em sta gradjani Srbije zele em kolika je stvarna podrska koju ima dss.
:wink:

wolfeitzckie

Коштуница има уверење, а то је да морамо да пропаднемо јер смо изгубили Косово.

Bred

Pa neka ga, ima pravo na to.
Videcemo kako ce proci na izborima.
:wink:

wolfeitzckie

Има, само ако је његова гузица у питању. Нема право да увлачи грађане у своје лудило. ПОдршка му је никаква у народу. Међутим, ово је прва добра вест у дужем периоду. Сигуран сам да ћемо наћи глас више за нормалну, нелудачку, реал политику.

Vampire 666

Sto  se mene tice i on i oni koji ga podrzavaju imaju pravo da propadaju koliko god hoce i gde god hoce, ali neistomisljenike nece povuci za sobom, pa makar morali da koristimo i nekonvencionalna sredstva u borbi protiv njih...surovi makijavelizam je ovde neophodan...

Darker

Jbt, mi samo od izbora ¾ivimo :wall:

P.S. promeniti naslov u PREDIZBORNA KRIZA U SRBIJI :K :K

whatever

Извесно је да су Владу оборили радикали, а поприлично је вероватно и да су они издејствовали грађанима Србије изборе, јер Кошпица исувише воли власт да би тек тако великодушно, потпуно свестан да му је странка на маргини цензуса, рекао `ајдемо на изборе.  :roll:

У сваком случају, сада имамо прилику да се пребројимо (да, поново  :wall:). Тадићу и Динкићу би било мудро да иду заједно на изборе, и да се током кампање што је могуће више дистанцирају од екстремних аспеката политике ЛДП, иако ће им за евентуалну Владу свакако требати. Ипак, народњачко-вадикалска Влада је подједнако извесна, и само је питање тога колико ће људи бирати разумом, а колико илузијама о величини.

Wlada

Волео бих да радикали откаче Кошпицу...
Онако светски да лансирају њега и његову превртљиву политику у орбиту заборава...

Vampire 666

Saopštenje LDP
IZBORI - PRILIKA ZA NOVU POLITIKU

Godinama ukazujemo na neodrživost politike koju je Vojislav Koštunica, zajedno sa različitim koalicionim partnerima, ostvarivao.

Izbegavanje suštinskih promena, lažni patriotizam, laganje građana i opšta neodgovornost vlasti, zemlju su doveli do agonije koja je danas uništila i samu Vladu. Zato 11. maj ne sme biti dan u kome će se promeniti samo Premijer i ministri, tog dana se mora promeniti pogrešna politika, tako sto će se formirati novi sistem vrednosti koji će pružiti Srbiji evropsku budućnost.

Izbori pred Srbijom su prilika za konačni raskid sa politikom koja je podelila građane Srbije, a zemlju posvađala sa gotovo čitavim svetom.

Za to nam je potrebna podrška građana i dogovor svih stranaka koje su spremne da kroz hapšenje ratnih zločinaca okončaju saradnju sa haškim tribunalom i time omoguće nastavak evropskih integracija Srbije.

Potrebna je nova politika prema Kosovu do koje se može doći samo izborima, baš kao što se kroz te izbore mora doći do Vlade koja će se suprostaviti ideji partijske države i koja će se angažovati u zaštiti društva koje ugrožava koncentracija finansijske i političke moći u rukama tajkuna.

LDP na izbore izlazi sa ambicijom da završi posao započet 5. oktobra i trajno vrati Srbiju sa Miloševićevog na Đinđićev put.

wolfeitzckie

Quote from: Wlada on 08-03-2008, 16:31:51
Волео бих да радикали откаче Кошпицу...
Онако светски да лансирају њега и његову превртљиву политику у орбиту заборава...


О томе се ради, сада треб повући пто јаснију линију разграничавања између радикалне и ДС политике. Дакле, да се избори схвате као или-или, у таквој ситуацији непостојећа "међурешења" типа ДСС ће нестати, и мислим да ће  у таквој ситуацији, ако се створи таква атмосфера, мислим да је могуће да ДС+Г17+ЛДП+ЛСВ и све мањине(сигуран сам да они гласају за ДС како су неки форумаши већ лепо приметили) моћи да формирају  владу (оптимистичка претпоставка).

Песимистичка варијанта је ДСС+СРС+СПС, што је подједнако могуће, али то је демократија, па и Хитлер је на изборима дошао на власт.

Wlada

Битно је да више у позицију власти никада не дође превртљива политика коју је Коштуница водио...
Сада нам треба јасна политика, била она проевропска или прословенска (не прословеначка).
Било би лепо да се око тога сложе и радикали и демократе, јер и једни и други могу без њих (надам се).

dirigent

Sto se mene tice Evropo laku noc (za neko vreme).
      Ne treba mi pozivnica u zlatnu kucu sa zlatnim posluzavnicima  i escajgom ako ce tamo da me ismevaju cim im okrenem ledja , ili jos gore kad meni dodju u moju kucu u posetu da mi razmestaju namestaj bez pitanja.

      Najradije cu sa Gospodjom Evropom da se sternem na ulici , ljubazno skinem kapu nasmesim se i kazem - Dobar dan kako ste , bas sam mislio na vas .   
     
      Kostunica ce propasti , ali ce Srbija konacno da izabere izmedju dve Jasne opcije i to je dobro.