Èitulja za Eskobara

Started by Bred, 29-03-2008, 15:57:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

U Centru "Sava" odr¾ana je sveèana premijera domaæeg igranog filma "Èitulja za Eskobara" po scenariju i u re¾iji Milorada Milinkovièa.


Sala je bila prepuna, a tokom projekcije èuli su se smeh i navijanje. Posle filma reditelj, glavni glumci Vojin Æetkoviæ i Tamara Garbajs, zajedno sa mnogobrojnim èlanovima ekipe poklonili su se publici.

Velike aplauze dobili su Nikola Simiæ, Marko ®iviæ, Nenad Jezdiæ i Milo¹ Samolov za efektne sporedne uloge, a publika je srdaèno pozdravila i gostujuæe glumce Zijaha Sokoloviæa, Renea Bitorajca i druge.

Ova "otkaèena krimi komedija", kako je film definisao Milinkoviæ, moæi æe da se vidi veæ od 14. marta u Domu sindikata, Takvudu i drugim bioskopima.

Uz duhovit krimi zaplet, "Èitulja za Eskobara" ima i elemente ljubavne prièe, nagove¹taje dru¹tvene satire i scene "sa onog sveta", iz raja i pakla.

Zahtevnija publika zameriæe da ova kombinacija ¾anrova nije sasvim uspela i da ritam filma povremeno pada, odnosno da celina nije na nivou Milinkoviæevog debitantskog filma "Mrtav 'ladan".

Prema sinopsisu, film nudi puno emocija, ali i postavlja neka veèna pitanja - da li je sve sluèajnost ili su stvari predodreðene, a ako jesu, mogu li se menjati.

Tu je i ¹kakljiva tema promene pola, uz pitanja mogu li se ljudi iskupiti za svoje postupke, da li je moguæ opro¹taj...

Glavni lik Gandi, kriminalac od detinjstva predodreðen za negativca, upoznaje Lelu, zagonetnu devojku u koju se zaljubljuje.

Istog dana kada Gandi ubija kriminalca koga zovu Srpski Eskobar, dva narkofila i neradnika, Deki i Baki, daju èitulju pravom Eskobaru.

Policija poèinje istragu, situacija se komplikuje i obræe u neverovatnom smeru.

Direktor fotografije je Miodrag Trajkoviæ, scenograf Aleksandar Veljanoviæ, kostimograf Biljana Tegeltija, kompozitor Du¹an Petroviæ, monta¾er Aref Zaabi.

b92

Montenegrina

Simpatican film,gledala sam ga nekoliko puta,uvijek me nasmije,a u isto vrijeme i rastuzi... :)

bozana


Mashrum

Sjajan film.

Ko ga nije gledao, neka pogleda.
Super glumci sjajno glume.

Svaka èast :~ :~ :~