Na ulici ubio suprugu, pa sebe

Started by Bred, 28-07-2008, 23:52:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: L. Bunèiæ |

BEOGRAD - Slavoljub Filipoviæ (44) ubio je no¾em juèe oko 14 sati suprugu Zlatanu (45), a zatim je istim seèivom presudio i sebi. Porodièna tragedija odigrala se na uglu ulica Salvadora Aljendea i Pere Æetkoviæa na Karaburmi, naoèigled brojnih stanara ovog dela Karaburme, koji su nesreænu ¾enu poku¹ali da spasu, pa besnog mu¾a gaðali kamenicama i udarali motkama.

Kako saznajemo, Zlatana je krenula na posao u drugu smenu u prodavnicu „Miki“. Pretpostavlja se da ju je suprug, s kojim inaèe veæ izvesno vreme ne ¾ivi, pratio. Presreo je i poèeo da vièe i da je vreða. ®ena je poku¹avala da se odmakne od njega i nastavi ka radnji, ali je Slavoljub tada poèeo da je udara po telu i glavi. Poèeo da je vuèe nesreænu ¾enu, iscepao joj majicu, a zatim je oborio na ulicu. Zlatana je poèela da vri¹ti poku¹avajuæi da se odbrani od nasilnika. Slavoljub je tada izvadio no¾, dugaèak 30-ak centimetara i nekoliko puta je ubo u stomak.
Uznemirani prolaznici, kada su videli kako mu¹karac bespomuène tuèe ¾enu, poku¹ali su da je spasu. Jedan od njih je uzeo kamenicu i gaðao Slavoljuba, ali ga je proma¹io. Neki prolaznci, u nameri da odbrane bespomoænu Zlatanu, uzeli su motke i poèeli da ga udaraju. Iz okolnih zgrada èuli su se povici: „Ostavi ¾enu, pucaæu.“
Pomahnitali mu¾, meðutim, nastavio je s napadima i na kraju Zlatanu ubo u srce. I dok su prolaznici nastavili da ga udaraju, Slavoljub je kleknuo i dva puta zario sebi no¾ u stomak.

U meðuvremenu, stanari su pozvali policiju i Hitnu pomoæ, koja je po dolasku na mesto tragedije mogla samo da konstatuje da je Zlatana mrtva. Te¹ko povreðeni Slavoljub, koji je dosta iskrvario, prevezen je u Urgentni centar, gde je, ubrzo po prijemu, preminuo.
- Bila sam u stanu kada sam èula zapomaganja i jauke. Iza¹la sam na terasu i videla mu¹karca kako no¾em bode ¾enu, a zatim i sebe. Sve je bilo gotovo u nekoliko trenutaka - prièa Slavica LJ., koja ¾ivi u susednoj zgradi. Ni ostali stanari ovog dela grada nisu znali ¹ta je prethodilo porodiènoj tragediji, zbog èega je Slavoljub napao ¾enu, kao i da li je on i ranije fizièki nasrtao na nju.

Koleginice u ¹oku

O porodiènim problemima Zlatane Filipoviæ nisu znale ni njene koleginice iz prodavnice „Miki“, gde je radila oko dva meseca. Bile su zgranute onim ¹to se desilo na ulici.
- Imala sam tako ko¹marne snove preksinoæ da sam znala da ne¹to ru¾no mora da se desi. Ipak, da æe biti ovako, nisam ni slutila. Nismo mnogo znali o njoj. Nije nam se poveravala, uop¹te nije ¾elela da prièa o privatnim stvarima. Znali smo da ima dvoje maloletne dece, da ne ¾ivi sa suprugom, ali da li su razvedeni, ne znam. Mislim da je mu¾ proganjao - isprièala je jedna Zlatanina koleginica.

blic

--

Pobogu, u kakvom mi drustvu zivimo ??

:face:
:ohwell: