Fondacija dr "Milan Jeliæ"-stipendije

Started by frckica-j, 06-11-2008, 12:51:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

BANJA LUKA, 6.novembar 2008. godine

Na osnovu èlana 8. Statuta Fondacije „Dr Milan Jeliæ“, Pravilnika o stipendiranju studenata koji studiraju u Republici Srpskoj i studenata koji studiraju u inostranstvu, Odluke o raspisivanju konkursa za izbor stipendista Fondacije „Dr Milan Jeliæ“ broj: 02-158-1/08 od 30. oktobra 2008. godine, Odluke o utvrðivanju broja studenata na I, II i III ciklusu studija na uvenirzitetima u Republici Srpskoj i univerzitetima u inostranstvu broj: 02-156-1/08 od  07. oktobra 2008. godine, koji æe biti finansirani iz sredstava Fondacije   „Dr Milan Jeliæ“ u ¹kolskoj 2008/2009 godini, Upravni odbor Fondacije „Dr Milan Jeliæ“, r a s p i s u j e

K O N K U R S
za dodjelu stipendija studentima I ciklusa studija na univerzitetima
u Republici Srpskoj i na univerzitetima u inostranstvu
u ¹kolskoj 2008/2009 godini
I
Fondacija „Dr Milan Jeliæ“ raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj i na univerzitetima u inostranstvu.

II
Fondacija „Dr Milan Jeliæ“ u ¹kolskoj 2008/2009 godini æe dodijeliti ukupno 110 stipendija za studente I ciklusa, od èega 75 stipendija za studente na univerzitetima u Republici Srpskoj / Bosni i Hercegovini i 35 stipendija za studente koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu.
Od ukupno planiranog broja (75 stipendija) za studente I ciklusa koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj / Bosni i Hercegovini dodjeljuje se:
-15 stipendija studentima tehnièkih nauka,
-14 stipendija studentima prirodnih nauka,
-13 stipendija studentima medicinskih nauka,
-12 stipendija studentima biotehnièkih nauka,
-10 stipendija studentima dru¹tvenih nauka,
-6 stipendija studentima humanitarnih nauka i
-5 stipendija studentima umjetnosti.

III
Mjeseèni iznos stipendija redovnim studentima I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj / Bosni i Hercegovini u ¹kolskoj 2008/2009 godini iznosi 400,00 (èetiristotine) KM, u skladu sa raspolo¾ivim finansijskim sredstvima u bud¾etu Fondacije.
Mjeseèni iznos stipendija redovnim studentima I ciklusa na univerzitetima u inostranstvu u ¹kolskoj 2008/2009 godini iznosi 800,00 (osamstotina) KM, u skladu sa raspolo¾ivim finansijskim sredstvima u bud¾etu Fondacije.

IV
Pravo na dodjelu stipendije iz sredstava Fondacije „Dr Milan Jeliæ“ imaju redovni studenti I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini, pod uslovima:
-da je dr¾avljanin Bosne i Hercegovine / Republike Srpske,
-da ima stalno mjesto prebivali¹ta na teritoriji Republike Srpske,
-da je redovan student (u dosada¹njem studiranju nije obnovio ni jednu ¹kolsku godinu),
-da nije stariji od 25 godina i
-da ima prosjek ocjena veæi od 9,00 (ukljuèujuæi i prosjeènu ocjenu od 9,00).

Pravo na dodjelu stipendije iz sredstava Fondacije „Dr Milan Jeliæ“ imaju redovni studenti I ciklusa na univerzitetima u inostranstvu pod uslovima:
-da je dr¾avljanin Bosne i Hercegovine / Republike Srpske,
-da ima stalno mjesto prebivali¹ta na teritoriji Republike Srpske,
-da je redovan student jednog od univerziteta u inostranstvu (udosada¹njem studiranju nije obnovio ni jednu ¹kolsku godinu),
-da nije stariji od 25 godina i
-da ima prosjek ocjena veæi od 9,50 (ukljuèujuæi i prosjeènu ocjenu od 9,50),

V
Kriterijumi koji se boduju za studente I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini i studente I ciklusa na univerzitetima u inostranstvu su:
-bodovi koji se dodjeljuju kandidatu na osnovu prosjeène ocjene su: prosjeèna ocjena h 10
(zaokru¾eno na jedno decimalno mjesto),
-bodovi koji se dodjeljuju kandidatu na osnovu trajanja ¹kolovanja s obzirom na finansijsko optereæenje studenata tokom trajanja ¹kolovanja su: studije u trajanju od 3 (tri) godine dodatnih 3 boda; studije u trajanju od 4 (èetiri) godine dodatnih 4 boda; studije u trajanju od 4 (èetiri) godine i 6 (¹est) mjeseci dodatnih 4,5 boda ili 9 (devet) semestara 4,5 boda; studije u trajanju od 5 (pet) godina dodatnih 5 bodova; studije u trajanju od 6 (¹est) godina dodatnih 6 bodova,
-bodovi koji se dodjeljuju kandidatu na osnovu njegove godine studija su: druga godina studija dodatnih 1 bod; treæa godina studija 1,5 dodatnih bodova; èetvrta godina studija dodatnih 2 boda; peta godina studija dodatnih 2,5 boda i ¹esta godina studija dodatnih 3 boda.

VI
Studenti I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini i studenti I ciklusa na univerzitetima u inostranstvu ostvaruju dodatne bodove po kriterijumima koji su vezani za vannastavne aktivnosti studenata, i to za:
-rad objavljen u vodeæem meðunarodnom èasopisu (nalazi se na SCI listi)............10 bodova
-rad objavljen u drugom meðunarodnom èasopisu...............................................8 bodova
-rad objavljen u vodeæem domaæem èasopisu......................................................7 bodova
-rad objavljen u domaæem èasopisu......................................................................6 bodova
-uèe¹æe na meðunarodnoj nauènoj konferencijisa objavljenim radom......................6 bodova
-uèe¹æe na domaæoj nauènoj konferenciji sa objavljenim radom.............................5 bodova
-uèe¹æe na meðunarodnoj studentskoj nauènoj konferenciji sa objavljenim radom...5 bodova
-uèe¹æe na domaæoj studentskoj nauènoj konferenciji sa objavljenim radom...........4 boda
-ostale nauène i struène konferencije sa objavljenim radom.................................3 boda
-recenzirana i objavljena nauèna knjiga..............................................................9 bodova

VII
Kao dokaz o ispunjavanju uslova navedenih u taèki IV i V Konkursa, studenti I ciklusa su du¾ni prilo¾iti:
-uvjerenje o dr¾avljanstvu,
-izvod iz matiène knjige roðenih,
-potvrdu o mjestu prebivali¹ta,
-potvrdu da ima status redovnog studenta i da nije obnavljao ni jednu ¹kolsku godinu na univerzitetima u Republici Srpskoj / Bosni i Hercegovini, odnosno na univerzitetima u inostranstvu,
-potvrdu o visini prosjeka ocjena koja mora biti veæa od 9,00 (ukljuèujuæi i prosjeènu ocjenu 9,00) na univerzitetima u Republici Srpskoj / Bosni i Hercegovini, odnosno prosjeènu ocjenu koja mora biti veæa od 9,50 (ukljuèujuæi i prosjeènu ocjenu 9,50) za studente na univerzitetima u inostranstvu
-potvrdu o du¾ini trajanja ¹kolovanja izdatu od strane nadle¾ne visoko¹kolske ustanove na kojoj student studira,
-potvrdu o redovno upisanoj godini studija,
Kao dokaz o ispunjavanju uslova iz taèke VI, studenti prila¾u radove, odnosno prijavu uèe¹æa na meðunarodnim i domaæim studentskim nauènim konferencijama, kao i na ostalom nauènim i struènim konferencijama ili prila¾u recenziranu i objavljenu nauènu knjigu.

VIII
Dokazi o ispunjavanju uslova navedenih u prethodnoj taèki moraju biti originalni ili ovjerene kopije ne starije od 3 (tri) mjeseca, osim dokaza iz taèke VI Konkursa.

IX
Upravni odbor Fondacije „Dr Milan Jeliæ“ æe formirati posebnu Komisiju za izbor i rangiranje studenata za dodjelu stipendija.

X
O dodjeli stipendija zakljuèiæe se ugovor kojim æe se bli¾e odrediti meðusobna prava, obaveze i odgovornosti davaoca i korisnika stipendije.

XI
Konkurs ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Prijave na Konkurs sa dokazima o ispunjavanju uslova za dodjelu stipendija studentima I ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj i na univerzitetima u inostranstvu u ¹kolskoj 2008/2009 godini, slati na adresu:
Fondacija „Dr Milan Jeliæ“,
na ruke direktora, sa naznakom „NE OTVARATI“
Ul. Bana Milosavljeviæa br. 4, 78000 Banja Luka.

Vi¹e informacija putem internet adrese: www.fondacijapredsjednikarepublike.org  ili na broj telefona: 051/248-158.
Nepotpune i neblagovremene prijave neæe se uzeti u razmatranje.
                       
DIREKTOR FONDACIJE
Tanja Ðakoviæ, s.r.

frckica-j

Данас резултати конкурса Фондацијe - Др Милан Јелић
Датум: 25.12.2008 19:30
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Имена студената првог циклуса који су испунили услове за стипендију из Фондације "Др Милан Јелић" биће објављена данас на Интернет страници www.fondacijamilanjelic.org и Интернет страници предсједника РС www.predsjednikrs.net, а у дневним листовима "Глас Српске" и "Независне новине", имена стипендиста биће објављена у викенд издању.

Право на стипендију остварило је 465 кандидата, док 228 студената није задовољило услове конкурса, који је расписан 6. децембра ове године.

frckica-j

Rezultate konkursa pogledajte ovdje. (http://www.predsjednikrs.net/fondacija/)

frckica-j

Конкурс, 2. и 3. циклус студија
02.01.2009 | Обавијест
Извор: www.fondacijamilanjelic.org

Фондација Др Милан Јелић је објавила Конкурс за додјелу стипендија студентима II и III циклуса студија на универзитетима у РС/БиХ и универзитетима у иностранству у школској 2008/2009.

Конкурс можете преузети овдје. (http://fondacijamilanjelic.org/index.php?Page=Vijest&ID=122)

Правилник о додјели стипендија студентима II и III циклуса студија на универзитетима у РС/БиХ и универзитетима у иностранству у школској 2008/2009 можете преузети овдје. (http://fondacijamilanjelic.org/index.php?Page=Vijest&ID=122)



Конкурс и правилник су у "Wordovom" документу.

frckica-j

Стипендије за 110 студената
Датум: 26.01.2009 22:00
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Стипендије Фондације "Др Милан Јелић" ове године примаће 110 студената из РС првог циклуса, од чега 75 студената који студирају на универзитетима у РС, односно БиХ, и 35 оних који студирају у иностранству, јавила је Срна.

Мјесечни износ стипендије за оне који студирају у РС, односно БиХ је 400 марака, а за студенте у иностранству 800 марака.

Директор Фондације Тања Ђаковић саопштила је да ће исплата стипендија почети након потписивања уговора са студентима, што је предвиђено од идуће седмице.

На конкурс за додјелу стипендија из ове фондације, који је објављен 6. новембра прошле године, јавило се 695 студената, а од 56 приговора уложених након објављивања прелиминарних резултата 27. децембра, комисија је уважила 14 приговора.

frckica-j

Otvoren je konkurs za studente I ciklusa za ¹kolsku 2009/2010. godinu

Konkurs je otvoren 1.11. a traje 30 dana od dana objavljivanja.

Sve informacije vezane za konkurs pogledati ovdje. (http://www.fondacijamilanjelic.org/)

Sreæno svima!