Beograd skuplji od Londona

Started by Bred, 18-01-2009, 20:10:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Veèernje novosti
Beograd -- Proseèna beogradska èetvoroèlana porodica, koja ¾ivi u ¹ezdesetak kvadrata, meseèno plaæa vi¹e nego da ¾ivi u Moskvi, a polako presti¾e i London, pi¹u Novosti.

To pokazuje uporedno istra¾ivanje koje su Novosti sprovele u nekoliko evropskih gradova i najveæim mestima u Srbiji. Uporeðivani su samo raèuni za komunalije, grejanje na gas, elektriènu energiju, telefon, Internet i kablovsku.

Èetvoroèlana porodica Maksimoviæ-Smit ¾ivi u Londonu skoro dve decenije. Stanuju u ¹ezdesetak kvadrata u op¹tini Vestminster. Meseèno, u proseku, za navedene raèune izdvoje oko 200 evra.

Ne¹to iznad 200 evra èetvoroèlanu porodicu Spasiæ, koja u pribli¾noj kvadraturi ¾ivi na Vo¾dovcu, meseèno ko¹taju gas, struja, voda, telefon...


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=18&nav_category=206&nav_id=339853

dirigent

kako mi opstajemo uopste sa evropskim cenama i balkanskim primanjima? Ili su oni tamo preko toliko zaslepljeni kupovinom i sopinzima da kolikogod zaradili uvek zele vise da potrose?

  Moja racunica kaze za dorucak i veceru moze da se potrosi 150 din i za rucak jos 350 recimo +200 dinara po danu slucajnih troskova . To je 700-750 po danu + komunalije i dodjemo do cifre od 30000 hiljada za klopu i reziju.

   S vremena na vreme padne neka kinta plus , pa se od toga i ustedi za letovanje. Fali tu za modiranje , posebno za zene , ali ako naletimo na rasprodaju ili tako stogod s vremena na vreme ponesto se i pokrije + par jeftinih krpica pa se zaokruzi.
   U pozoriste uletis na galeriju , na koncert se promuvas dzabe posle prve tacke , sve u svemu nekako funkcionise.
   Gde bi nam kraj bio da imamo duplo vise od republicnkog proseka...
   Sto se mene tice kad imam malo trosim malo , kad imam vise to vise trosim samo na jednu stavku , a ne odma velike oci pa da hoce sve.

Bred

Hm, mene spasava samo plata od 50000din, i to je samo da prezivim, bez ikakvog luksuziranja ... :face:
:nonono:

A da je skuplji, skuplji je. Mislim da je skuplji od svakog grada u Srbiji a i od mnogih evropskih gradova, vise puta dokazano ...  :wink:

iwanna 87