©uplje epruvete i papirna tastatura

Started by frckica-j, 22-01-2010, 14:00:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

©uplje epruvete i papirna tastatura
Izvor: www.6yka.com

Kada biste o pojavama sa kojima se susreæu u toku studiranja razgovarali sa studentima Medicinskog fakulteta u Banjaluci , mo¾da biste se zapitali ko vas lijeèi. Znate li ko vas lijeèi?

Jedna poznata profesorica banjaluèke Gimnazije govorila je svojevremeno ratnoj generaciji uèenika: „Vi ste ratna generacija, pa æu prema vama biti bla¾a.“ I dalje su svi strijepili od èasova provjere znanja, ali to za ovu prièu nije ni va¾no. Va¾na je sâma pojava. Da li je na mjestu ona samilost koja nas iz djelimièno opravdanog razloga ¹tedi kad treba da nauèimo va¾ne lekcije? Trebalo bi da zavisi i od konteksta.

Na èasovima one profesorice mo¾da ne bi bilo relevantnije ¹tete — uèenici bi poznavali ne¹to manji broj porodica ¾ivotinja i njihovih latinskih naziva ili bi ostali bez znanja o svim organelama amebe, ¹to nikome ne bi ni odmoglo, mo¾da samo op¹tem znanju uèenika i buduæim studentima biologije.
...
Sjetimo se sluèajeva koji su zaprepastili javnost. Sluèaja Branka Hrvaæanina, asistenta bez srednje ¹kole; sluèaja profesora Biohemije prof. dr ®ivka Sanièanina, koji je bio optu¾en od strane kolegice prof. dr Jasminke Nikoliæ da je primao novac za ocjene, u koji je bio ukljuèen, navodno, i Ðorðe Mirjaniæ, sin tada¹njeg rektora banjaluèkog Univerziteta, Dragoljuba Mirjaniæa.
...

©ta je sa buduæim farmaceutima koji, prièa jedan student ovog odsjeka, „vje¾be, ali i ispite na vlastitu odgovornost, izvode na neispravnim instrumentima“; sa studentima koji razlièite supstance, od kojih su neke opasne po zdravlje, upotrebljavaju bez za¹titne opreme? Gdje odlazi njihov novac od upisa? Za¹to studenti Poljoprivrednog fakulteta imaju bolje laboratorije od studenata farmacije? Nema nièega lo¹eg u tome ¹to studenti poljoprivrede imaju bolje laboratorije, nego u tome ¹to ovi drugi nemaju.



Cijeli tekst proèitati ovdje: http://www.6yka.com/suplje-epruvete-i-papirna-tastatura (http://www.6yka.com/suplje-epruvete-i-papirna-tastatura)


Bred

Nista revolucionarno novo ne saznah osim da je banjalucki Medicinski fakultet tezi od Beogradskog?!
:hm  :ohwell:

frckica-j

To ne bih znala, ¹ta je te¾e ¹ta nije...