Odaberi put kojim æe¹ se.....

Started by bilja_tb, 02-11-2010, 09:56:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bilja_tb

Odaberi put kojim æe¹ se sjebati u ¾ivotu


Uèi, sine, da ne bi radio! Ova reèenica i dalje izlazi iz usta neupuæenih i neukih roditelja koji su se u tvojim godinama zajebavali sve da pr¹ti, a tebi uvaljuju prièu kako treba da sedi¹ i stièe¹ dioptriju da bi te kom¹ije i ¹ira rodbina cenili kad bude¹ u njihovim godinama, odnosno kad ti se vi¹e ne bude diz’o ili... kako to veæ ide kod onog drugog pola.

Ti se dvoumi¹ da li da upi¹e¹ vo¾nju za C kategoriju ili fakultet, na ¾ivotnoj si raskrsnici i zato razmisli dobro! Naèini jedini pravi izbor i dovati se volana, jer od indeksa se niko nije 'leba najeo! Ali... Ako su te matorci ba¹ smorili, ili si ba¹ toliko oèajan da ne zna¹ ¹ta æe¹ sa sobom i s predsobljem, pa si navro ba¹ na fakultet, eto, mi mislimo i na tebe...

Farmacija!

Mnogo ¾ena, jo¹ vi¹e hemikalija. Za pojedine ljude raj na zemlji! Ako si mu¹ko, a tako se i oseæa¹, upi¹i ovo, pa taman ga i ne zavr¹io, a to je te¹ko jer su bate ovde za¹tiæene k'o beli medvedi jer su deficitarna roba. U muvanju lako mo¾e¹ da raèuna¹ na sa¾aljenje, to je ba¹ kul.

Studiraæe¹ ga trista godine, taman kad ga zavr¹i¹ biæe¹ u godinama kada se postaje direktor farmaceutske kuæe, pa æe ti to i biti poziv sve do penzije, koju æe¹ provesti vodeæi sopstvenu farmaceutsku kompaniju... Keve mi.

Ako si sluèajno ¾ena, suprotnog pola... zavr¹iæe¹ faks i radiæe¹ k'o trgovac, samo u belom mantilu, valjaæe¹ tampone, ulo¹ke, kurtone, klompe i preparate protiv seboreje i peruti, ukoliko ne smisli¹ mast protiv smrti! ©to se samog studiranja tièe, nije lako, al' je ispunjeno sporadiènim lepotama tipa: ve¾be iz organske hemije, negde pred kraj, oko devet-deset, uveèe, a ti i tvoja koleginica u crvenim cipelicama na ¹tiklu i kratkom belom mantiliæu, miri¹ete etar... Inaèe, zgrada fakulteta se nalazi u tri lepe materine, negde pod Avalom i lièi na one klinike u planinama gde se kradu organi, kao u filmovima s kraja sedamdesetih.

U kom¹iluku se nalaze ustanove u kojima se eksperimenti¹e na ¾ivotinjama, skladi¹te opasne materije, a ima i jedan dobar automehanièar... i to je to. Ide¹ dvajespeticom do kraja, a onda dva dana jahanja odmornim konjem, uzbrdo i tu si! Nanina apotekarica il' u tvom sluèaju apotekar...



Tekst ustupio magazin "Maxim"
http://www.b92.net/zivot/pop.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_id=458652

Bred


Mashrum