Studentske zadruge

Started by Bred, 06-10-2006, 08:12:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred


Studentska I omladinska zadruga BULEVAR- Beograd

Omladinska-studentska zadruga ''Bulevar''-Beograd saraðuje sa preko 600 poslodavaca i dnevno rasporeðuje poslove svojim zadrugarima.
Podruèje rada je cela Srbija i Crna gora

Omladinska zadruga ''Bulevar'-Beograd' nudi brz i kompletan servis poslodavcima za sve profile radnika, na svim lokacijama u Beogradu ,
"obavite razgovor sa kandidatima istog dana, kad Vam to zatreba"!.
Radimo po principu HITNOG SERVISA ,na telefonski poziv

Telefon zadruge: 011/2435-486; 304-6628

Ponuda poslova se svakodnevno menja, imamo zahteve za sve profile radnika na teritoriji grada, i ¹ire, za sezonske poslove u turizmu, graðevinarstvu, ugostiteljstvu i marketing promocijama,administraciji, ...
Javite se Info servisu zadruge:011/ 344-33-81, 3414-995.

Omladinska Zadruga ''Bulevar''Beograd okuplja 3.500 zadrugara .Nasi èlanovi su: privremeno nezaposlena lica ,studenti i uèenici.

Omladinsko-studentski servis vr¹i upis novih zadrugara svakodnevno od 08-17 èasova.
subotom do 12èasova.
Potrebno je da doðete u na¹u poslovnicu sa liènim ispravama i to:

za nezaposlena lica: radna knji¾ica i lièna karta
za izbegla i prognana lica: legitimacija i prijava stana i radna knji¾ica
za studente: index i lièna karta,potvrda sa fakulteta da studira
za uèenike: izvod iz matiène knjige roðenih i zdravstvena knji¾ica, ðaèka knji¾ica ili svedoèanstvo iz ¹kole.
Brzo do posla, najveæa berza poslova u Beogradu!
Pronaðite zaposlenje, solidna zarada!
tra¾ite posao, na pravom ste mestu, mi vam mo¾emo pronaci u veoma kratkom vremenu dobar posao.
Ne budite bez posla javite se nama!

Studentska i omladinska zadruga BULEVAR
Beograd, Kneginje Zorke 5 Tel/fax (381 11)/344-3381 ; 2435-486 ;
Director (381 11)/3447-257
Info servis (381 11)/3414-995 ; 304-6628
E-mail: [email protected]
U sekciji CV _BIOGRAFIJE imate mogucnosti da upisete svoje podatke sa 800 karaktera kucanog teksta
Takodje imate mogucnost da nam posaljete i Vas orginalni cv sa slikom i za to koristite gore oznacenu elektronsku adresu.
KTG    VRSTE POSLA    STD    NEZ    NETO
1    
ekspedicija po¹te, pomocni poslovi u trgovini, kuriri, portiri, kuvanje i razno¹enje kafe, slaganje, lepljenje ili centragovanje materijala i drugo; poslovi bez posebne kvalifikacije, spremacice, sobarice, serverke, pomoc u kuhinji, ve¹eraju i dr.poslovi sa I i II stepenom
   108.55    157.17    85.00
2    
daktilografi, operateri, tehnicki crtaci, administrativnno-knjigovodstveni poslovi, medicinske sestre, kuvari-priprema hrane, konobari-barmeni, ¹ankeri, spremacice u bolnicama, proizvodnom pogonu ili magacinu; trgovci-prodavci, vozaci "b" Kat., sekretarski poslovi u administraciji i drugo; poslovi sa srednjom strucnom spremom (III i IV stepenom)
   121.32    175.66    95.00
3    
Ciscenje-odrzavanje kruga, transport gajbi, lak¹i fizicki poslovi u proizvodnji-magacinu, kvalifikovani radnici,akviziteri-prodavci na terenu...raznosenje reklamnog materijala....
   140.47    203.40    110.00
4    
te¾i fizicki poslovi, transport, sredivanje arhive, prenos kabastog name¹taja, bele tehnike, rad u magacinu, selidbe ..., poslovi u laboratoriji, nega starijih lica , cuvanje dece...Utovar-istovar robe rad na stovaristu-magacinu, ciscenje leda na totoaru, vozaci c kategorije i rukovaoci gradj.masinama i dr. tezi poslovi....
   153.24    221.89    120.00
5    
Poslovi sa Visom i Visokom sturcnom spremom i poznavanje stranih jezika- prevodi, poslovne prezentacije, organizatori programa, turisticki vodici.,menadjeri prodaje , programeri ...
   172.40    249.63    135.00
6    
poslovi koji traju do 2-3 dana i ugovaraju se pau¹alno kao dnevnica (do 8 casova dnevno)
   1404.69    2034.02    1100.00
7    
poslovi koji se obavljaju svakog dana i traju do 4 casa dnevno ..
   766.20    1109.46    600.00
8    
Poslovne prezentacije na izlozbama, za vreme sajamskih priredbi ;rad na standu do 10 cas. dnevno
   3064.78    4437.85    2400.00
9    
gradevinske dnevnice,rad na gradilistu, stovaristu gradjev.materijala..i dr. (do 10 cas.dnevno)
   1915.49    2773.66    1500.00
Napomene:
Cenovnik vazi od 10.12.2005 godine , zbog izmenjenih stopa doprinose.
Poslodavac moze da uveca postojecu cenu prema svom normativu za posebne uslove rada i kvalitet izvrsenog posla.
Za rad nocu i u dane drzavnog praznika cena se uvecava saglasno zakonu o radu.


Odstampajte ovu stranu
Radno vreme od 8-17 èasova , subotom od 8-12 , brzo do posla !.....hitan servis za poslodavce..!
|
<a href="http://www.studentska-zadruga.com/index.php" rel="nofollow">Izvor</a>

Bred

Omladinske zadruge prilika za dobar d¾eparac
Mladi bez posla èesto se javljaju omladinskim i studentskim zadrugama, tra¾eæi privremene, povremene i sliène poslove za koje se ne zasniva radni odnos. Èlan zadruge mo¾e biti uèenik, student ili nezaposleno lice uzrasta od 15 do 30 godina.

HONORAR - Srednjo¹kolci na uvid u zadrugu donose uverenje iz ¹kole, studenti potvrdu o overenom semestru, dok nezaposleni koji su mlaði od 30 godina donose radnu knji¾icu, u kojoj se ubele¾ava svaki dan proveden na poslu. Svi koji naðu posao preko zadruge su zdravstveno osigurani. Posao se realizuje sklapanjem ugovora s poslodavcem, a vreme trajanja ugovora za isti posao kod istog poslodavca je maksimalno 120 dana.

- Na¹a agencija ima oko 10.000 registrovanih èlanova godi¹nje. Èlanarinu ne naplaæujemo jer mladi i bez tog tro¹ka imaju dovoljno problema oko zaraðivanja. Najtra¾eniji su dnevni poslovi, koji traju najdu¾e tri dana i za njih firme vrlo brzo uplaæuju honorare. U zavisnosti od posla, na takav naèin mo¾e da se zaradi izmeðu 1.000 i 1.500 dinara - obja¹njava Katica Krnjajiæ, direktor omladinske zadruge „Sat".

Neke zadruge svoje usluge naplaæuju putem èlanarina. Jedna od takvih je i studentsko-omladinska zadruga „Dis". Po reèima Svetlane Nenadoviæ-®eriæ, komercijaliste iz te zadruge, èlanarina je simbolièna i iznosi 300 dinara, ali se naplaæuje tek kad zadrugar primi svoj prvi honorar.

Najizbirljiviji te¹ko dolaze do posla, jer onaj ko odbije nekoliko puta „neatraktivne" fizièke poslove te¹ko mo¾e da dobije ne¹to bolje.

- Odmah po uèlanjenju zvali su me iz zadruge i ponudili poslove èi¹æenja. Po pravilu, kad imam vremena prihvatam sve poslove i nekad zaradim i po 20 evra dnevno. Za lak¹e i poslove nalik buduæoj struci potrebno je svakodnevno kontaktirati zadrugu ili imati neku „vezu" - obja¹njava Sne¾ana Krivokapiæ, apsolvent na Fakultetu politièkih nauka u Beogradu. I. Jovanoviæ ||||

24sata

3OPAH

Quote from: Bred on 31-10-2006, 15:50:11
Neke zadruge svoje usluge naplaæuju putem èlanarina. Jedna od takvih je i studentsko-omladinska zadruga „Dis". Po reèima Svetlane Nenadoviæ-®eriæ, komercijaliste iz te zadruge, èlanarina je simbolièna i iznosi 300 dinara, ali se naplaæuje tek kad zadrugar primi svoj prvi honorar.


Znaci, to ima samo u Srbiji. Ma sve ih treba    :F :box



Simbolicna ili ne, sasvim nebitno, skroz suvisno.  :box

Bred

nije to nista s obzirom koliko love uzimaju studentima koji imaju 26 i vise god :roll:

3OPAH

Quote from: Bred on 02-11-2006, 10:08:38
nije to nista s obzirom koliko love uzimaju studentima koji imaju 26 i vise god :roll:


Genau. Mogu zamisliti.


LM, to je i bila poruka predhodnog posta: "vuk dlaku menja, pamet nikako".



(jos ako je vuk konstantno gladan...)

Bred

Manje omladinskih zadruga zbog starosne granice
Broj omladinskih i studentskih zadruga prepolovio se za poslednjih godinu dana, otkad je stupio na snagu novi Zakon o radu po kom èlanovi ne smeju imati vi¹e od 30 godina. U svakom trenutku, preko omladinskih zadruga u Srbiji 100.000 mladih tra¾i posao.

MLADI - Smanjenje broja zadruga u Srbiji rezultat je poveæanih da¾bina koje zadruge moraju da plaæaju za svoje èlanove, manjka poslova u ponudi, ali i odredbe Zakona o radu po kojoj èlanovi zadruge ne smeju imati vi¹e od 30 godina - ka¾e za "24 sata", Milosav Puriæ, generalni sekretar Omladinskog zadru¾nog saveza Srbije.

Meðu mladima koji, prema njegovoj proceni, stalno tra¾e posao preko zadruga, najvi¹e je srednjo¹kolaca. Anga¾ovanje najlak¹e nalaze oni koji su spremni na fizièki te¹ke poslove na graðevini, utovaru i istovaru, kao i oni koji hoæe da rade u magacinu i fizièki u direktnoj proizvodnji.

Visina zarade èlana zadruge zavisi od vrste posla koji obavlja i od obrazovanja. Svaki anga¾ovani, osim ako nije student ili uèenik, ima pravo na penzijski sta¾, kao i na zdravstveno osiguranje, ako nije osiguran po drugom osnovu.

- Mnogi poslodavci tu priliku iskoriste za probni rad, pa nakon odreðenog vremena prime radnika za stalno – obja¹njava Stevo Vukanoviæ, direktor Omladinske zadruge "Nova Palilula", koja postoji od 1992. godine i ima vi¹e od 1.000 èlanova.

Godi¹nju èlanarinu, koja sad iznosi od 200 do 450 dinara, i procenat koji zadruga mo¾e da uzme od plate èlana, (10 odsto) odreðuje Omladinski zadru¾ni savez. Ukoliko èlan zadruge primeti da se u njegovoj zadruzi ne pridr¾avaju ovih propisa, mo¾e to da prijavi na telefon saveza 011/328-37-47, koji se nalazi u Siminoj ulici broj 9. ||||

katarina

Pa, jel ima neko iskustvo sa studentskim zadrugama? Ja imam samo jedno-zvali su me u sred ispitnog roka da radim u nekom magacinu, nedelju dana po 8h dnevno! Bese to jedno leto. Sada mi se javila potreba da nesto privredjujem za sebe i za druge, osecam da mi je koza tesna, da imam energije da podnesem jos ovoliki napor!

Bred

sta te konkretno interesuje?

AnaCrvena

nemam bas ja konkretno iskustva,ali imaju neki meni bliski.kako god,fora je-kako ti se posreci!nekima su iskustva skroz pozitivna.
s druge strane,desavaju se i glupe stvari-tipa pozovu te u 9h ujutru i kazu ti budi na toj-i-toj adresi u 10h,podrzumeva se da ti sedis spremna i cekas,sto je malo trulo!
drugo,te hale u kojima se cesto radi su u najmanju ruku ledare(gore nego fax  :K )
i trece,mozda i najvaznije,kad treba da bude isplata,prvo cekas da pare uplati onaj kod koga si radio,pa kad te pare legnu,slede odgovori iz zadruge tipa-nije jos leglo,nismo jos dobili racun,nismo jos proknjizili,isplate su samo do 16:45h,zovi sutra i slicne nebuloze...
mislim,nemoj pogresno da shvatis,ne pljujem po zadrugama,jer ima ljudi koji su se sasvim fino snasli!samo sam htela da ti kazem i neke negativne varijante,da znas...
pa ti odluci!
moje misljenje-ako imas vremena i volje,probaj,pa kako bude!

philoserbiana

#9
uclanjena sam u 3 studentske zadruge u 2008.godini.clanarina za Bulevar je 200 din,za Sat nista,za Svetozar Markovic 100 din.Nisu me nijednom pozvali,ali ja to i ne ocekujem.zovem sama.odgovarali bi mi poslovi od 4 sata dnevno svaki dan,ali toga sada nema.jednokratnih poslova jos uvek nema na lageru,ali bilo je poslova za devojke koji traju 8 sati dnevno,svaki dan ili slobodna nedelja.to su poslovi ciscenja kancelarija,pranje sudova u Interkontinentalu(sve 3 smene),lepljenje deklaracija 8 sati dnevno(kazu da su te hale jako hladne).nista od toga nisam mogla da prihvatim jer ne mogu da uklopim sa vezbama na fakultetu.zato mi odgovaraju jednokratni poslovi ili skraceno radno vreme.ima poslova i u bioskopu,rad u Mc Donaldsu,ima u Halo oglasima ponuda za rad u marketima i prodavnicama,ali kao sto rekoh to je puno radno vreme...zadruge retko kada zovu clanove za posao...clan mora da zove svaki dan i da se raspituje...
jos samo da kazem da imam 26 god.i da se vodim kao nezaposleno lice bez obzira sto sam student i da je zarada manja za nas seniore.cena je oko 100 din.po satu za nas matorce  :hm

AnaCrvena

ne znam,sve zavisi-npr mog brata su ovi iz bulevara non stop zivkali!desavalo se da ode na neki dnevni posao,pa ga tokom tog radnog vremena vec zovu za drugi!verovatno zato sto nije imao neke posebne uslove oko vremena,cak je hteo na duze...a to nas fax ne dozvoljava!

philoserbiana

tako je...nisam navela da vise poslova ima za momke...oni mogu da tegle po magacinima i slicno  :Z

Bred

Da, fizikalisanja i rada po gradjevinama ili ciscenje snega ima koliko 'oces zato sto to niko nece.  :wink:

ralec85

evo ovde spisak svih zadruga
http://www.navidiku.rs/Beograd/grad/1/kategorija/59/podkat/124/Omladinske%20zadruge (http://www.navidiku.rs/Beograd/grad/1/kategorija/59/podkat/124/Omladinske%20zadruge)