Srbi najèe¹æe varaju ¾ene

Started by Bred, 19-06-2009, 20:05:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Sonja Todoroviæ | Blic

Srpkinje su najmanje zadovoljne svojim seksualnim ¾ivotom, dok su Srbi najzadovoljniji, podaci su istra¾ivanja farmaceutske kuæe „Bajer ©ering” o seksualnim navikama i stavovima Ju¾noafrikanaca, Hrvata i Srba.


U istra¾ivanju je uèestvovalo oko 600 do 700 mu¹karaca i 200 ¾ena u svakoj od tri ispitivane zemlje.
Tako je 64 odsto Srba reklo da je zadovoljno svojim seksualnim ¾ivotom, nakon njih slede Hrvati, pa tek onda Ju¾noafrikanci. Od svih ispitanika, Srpkinje su najmanje zadovoljne seksualnim ¾ivotom. Nasuprot tome, za Ju¾noafrikance i Srbe afere o¾ivljavaju dugaèke veze, dok u to najmanje veruju Hrvatice.
Za seksualnim ¾ivotom iz mladosti ¾ali tek treæina ispitanika iz svih zemalja, dok Srbi seksualnost shvataju najozbiljnije - 30 odsto njih smatra da je seks zabava o kojoj ne treba previ¹e brinuti, dok isto to tvrdi dvostruko vi¹e Hrvata.
Seksualne odnose najèe¹æe imaju Ju¾noafrikanci, pa Srbi, a najreðe Hrvati. U sve tri zemlje veæina ispitanika, izmeðu 30 i 40 odsto, ima odnose dva-tri puta nedeljno. Meðutim, èak devet odsto Ju¾noafrikanaca ima odnos svaki dan. Ovim se mo¾e pohvaliti tek pet odsto mu¹karca i ¾ena u Srbiji. U kategoriji „èetiri-¹est puta nedeljno” prednjaèe Ju¾noafrikanci, dok su na drugom mestu sa 13 odsto Srbi i Srpkinje.

OSTAVOVI O SEKSU
(pogledaj tabelu)
Za mu¹karce i ¾ene u Srbiji, kada je u pitanju sam èin seksa, nije bitno koje je doba dana, ali najvi¹e im odgovara veèe. Jutarnji seks najvi¹e voli devet, odnosno ¹est odsto stanovni¹tva Srbije, dok seksualne odnose u prepodnevnim satima ¾ene uop¹te ne zanima. Hrvati najvi¹e vole seksualne odnose u veèernjim satima, dok Ju¾noafrikanci to vole da rade tokom noæi.
Podaci o trajanju seksualnog odnosa vrlo su slièni za sve tri zemlje. Petina ispitanika ka¾e da im odnos traje do 10 minuta, a petnaestak odsto od 16 do 20 minuta. Za 22 odsto mu¹karaca i 27 odsto ¾ena u Srbiji seks traje i do pola sata. Samo za pet, odnosno dva odsto ispitanika u Srbiji seks traje i vi¹e od sat vremena.
Èak 23 odsto Ju¾noafrikanaca tvrdi da za dva do tri sata imaju vi¹e seksualnih odnosa, dok isto to potvrðuje tek pet odsto Srba i èetiri odsto Hrvata. Treæina Srba i Hrvata priznaje da nikada ne mo¾e vi¹e puta da vodi ljubav u kratkom roku. Ju¾noafrikanci èe¹æe imaju vi¹e orgazama tokom jednog seksualnog odnosa, dok oko 70 odsto Srba i Hrvata ka¾e da do¾ivi samo jedan.
Svim mu¹kim ispitanicima za dobar seks najva¾nija je sna¾na erekcija, dok je ¾enama, osim Ju¾noafrikankama, najva¾nija predigra.


Istra¾ivanje o seksualnim navikama na¹ih studenata
Retko imaju seks, a i tada ne koriste za¹titu

Uprkos uverenju da je studentska populacija seksualno najaktivnija, najnovije istra¾ivanje Saveza studenata to demantuje. Akademci ne menjaju èesto partnere, devojke na prvoj i drugoj godini studija retko se upu¹taju u seksualne odnose, a èak pet odsto apsolvenata uop¹te nema seks. Ipak, zabrinjavajuæe je da polovina seksualno aktivnih mladiæa i devojaka ne koristi za¹titu.

- Istra¾ivanje o seksualnim navikama studenata je pokazalo da na¹i mladi nisu toliko aktivni kao ¹to se to èesto misli. Anketirali smo studente sa svih fakulteta i na svim nivoima studija i pokazalo se da najèe¹æe seksualne odnose imaju studenti treæe i èetvrte godine. S druge strane, studentkinje na prvim godinama jako retko imaju odnose, a èak pet odsto apsolvenata reklo je da uop¹te nema seks. Ovaj podatak obja¹njavamo time da su studenti na treæoj i èetvrtoj godini rastereæeniji, jer se pribli¾ava kraj ¹kolovanja. Samim tim imaju vi¹e vremena za dru¹tveni ¾ivot. Podaci su nam jo¹ pokazali da svaki peti momak èesto menja partnerke, dok to istovremeno èini jako mali broj devojaka - istakla je Kristina Davidoviæ, koordinator resora za odnose sa javno¹æu Saveza studenata.
Studenti su, kako ka¾u, veoma dobro informisani o polno prenosivim bolestima, rizicima lo¹ih seksualnih navika i za¹titi, a kao glavni izvor svojih saznanja navode liène kontakte i sredstva javnog informisanja. Na¾alost, svaki drugi ne koristi nikakvu za¹titu, a kada je koriste, onda je to uglavnom kondom. Mladiæi su kao opravdanje naveli da prezervativ ne koriste jer njihove devojke kao za¹titu koriste pilule. Takoðe, devojke kao vid za¹tite koju najèe¹æe koriste navele su prekid odnosa, ¹to ukazuje na to da se one vi¹e pla¹e ne¾eljene trudnoæe nego bolesti.

Treæina ne ide kod lekara
47% studenata ne koristi za¹titu
30,7% momaka ima seks vi¹e od 10 puta meseèno
19,4% devojaka ima seks vi¹e od 10 puta meseèno
23,6% momaka èesto menja seksualne partnerke
5,3% devojaka èesto menja seksualne partnere
53,8% momaka koristi kondom kao za¹titu
46% devojaka koristi kondom kao za¹titu
36,6% momaka koristi prekinuti odnos kao za¹titu
63% devojaka koristi prekinuti odnos kao za¹titu
32,84% studenata ne obavi nijedan lekarski pregled godi¹nje


Jelena Iliæ

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=97895

stephen


mirror-girl

Podaci su mesoviti...i sokantni i ocekivani... Licno ne shvatam preterano ozbiljno statisticke podatke jer neretko poprilicno iskrive realnu sliku...  Sto se tice seksualnih odnosa nebitna je ucestalost vec zastita NO KONDOM NO SEX! Mislim da je strasno da mladi u 21 veku ne koriste najjednostavniju zastitu,evo da ja sprovedem moju anketu,7 od 10 mojih drugarica ne koristi kondom!!! Mislim ne znam koji to decko ako ima iole pameti odbija da koristi prezrvative.Ako devojke sa pogresnim stavom ulaze u vezu i stupaju u odnose onda ne treba cuditi koliko rano i koliko cesto mlade devojke imaju abortuse.Lepo kaze kampanja: Ne svercuj se kroz zivot!
Moj zakljucak je da treba povesti racuna o tome kako se stupa u odnose,ya mene je to zadovoljstvo,uzivanje,ljubav,bar ja tako to gledam .Zastita na prvom meatu jer ako devojke u Srbiji kao zastitu koriste abortus,nije ni cudo sto nemamo zdravu i normalnu naciju i sto se godisnje ugasi po jedan grad...

Bred

Quote from: mirror-girl on 17-08-2009, 19:19:44
Mislim da je strasno da mladi u 21 veku ne koriste najjednostavniju zastitu,evo da ja sprovedem moju anketu,7 od 10 mojih drugarica ne koristi kondom!!!


E to jeste ono sto je tragicno i ne mislim da je to slucaj samo medju tvojim drugaricama ...

:nonono:

stephen

Veoma nezrelo od tvojih drugarica, ja sad onako pod utiskom price o sidi se zapitam da li uopste trebam da ....  a005

mirror-girl

Jedna greska nekoga moze kostati svega,moze mu okrenuti ceo zivot. Mladi cesto navode ako se insistira na koriscenju prezervativa,to se shavata kao nepoverenje  :krsti:...Mislim stvarno! Nepoverenje?!A kako bi se protumacilo sledece:devojka nikada ranije nije stupala u odnose,decko jeste,posle 2 godine zabavljanja oni odlucuju da stupe u odnose,ona zahteva da on uradi testove na vecinu sex.prenosivih bolesti.On se slaze zato sto mu je STALO do njegovog zravlja i njegove devojke.Nakon zavrsenijh analiza sve je ok i ljudi mogu da se opuste i uzivaju sa najjednostavnijoj zastitom vise puta gore isticanom. Da li je to ludost,realnost ili surova danasnjica nebitno je. Ja smatram da je ljubav zasnovana na poverenju,ali bolesti ne biraju.Smatram da ako se mladi odlucuju na bilo kakav korak moraju biti zreli i da budu spremni i na zadovoljstva i na potencijalne posledice.Ako covek nije spreman na oba,pozurio je...

Bred

Pa i taj test je pitanje koliko znaci s obzirom na period prozora kod HIVa ...  :wink:

mirror-girl

ima nacina da se sazna vrlo bryo i pouydano,veruj u toj sam oblasti :wink:

dirigent

Tema je zamrla . Aj da je osvezim. Evo pitanjca - koji od navedenih tipova parova u ozbiljnoj vezi smatrate da imaju najbolji seksualni zivot?

     a) Parovi verni jedni drugima
     b) Parovi gde jedan partner izletuje povremeno
     c) Parovi gde oba partnera svrljnu ponekad
     d) Parovi koji zajednicki traze `trecu` osobu ili sl.