Milorad Cavic na kraju krajeva srebrni

Started by Kamicak, 16-08-2008, 10:46:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kamicak

Cavic je jutros u 4 sata po nasem vremenu osvojio prvu medalju za SRBIJU u Pekingu. Zvanicno je bio  jednu stotinku sporiji od Felpsa, a kada se pogleda usporeni snimak vidi se da je Cavicu ukradeno zlato. Nasa komisija je ulozila zalbu, ali smesno je bilo ocekivati bilo kakvu promenu odluke.Ipak je decko Srbin, a to bode oci mnogima.Cestitke nasem sjajnom plivacu, koji je uzor kako po rezultatima, tako i po dostojanstvenom ponasanju iako je ponovo ostecen, posle evropskog prvenstva i sankcije zbog cuvene majice.

mirror-girl

Kao sto vec rekoh,Cavic je
L E G E N D A !!!!!!!A sto se tice ukradene medalje,jasno je sta se desilo,tuzno je sto se takve stvari desavaju,mogu nam uzimati medljae ali ovako talentovane ljude nece!

Bred

#2
Sad sam odgledao snimak, stvarno je tesko razluciti ko je prvi dotakao zid ...

Maler je sto mu je zbog jedne stotinke izmaklo zlato, svi smo to ocekivali od njega a verovatno i on od sebe ...

:wink: :ohwell:

video samog finisa :

http://vinovo.magnify.net/video/100-meter-Butterfly-Final-Oly


mirror-girl

E ovo je standardno-nikad zadovoljan!!
Naravno da su ocekivanja drugacija od realnosti,ali...
To je kao kad dobijes 9,ali onda kazes-ma mogla je desetka.
Meni je zao,ne mogu da lazem,ali decko je izuzetno talentovan i bice jos medalja i zlata naravno,a i ova izgubljena trka protiv Felpsa ce ga i dalje motivisati za nove pobede!!!

Odgledala sam i ja finis trke i prosto je za dlaku izmaklo zlato,ali bukvalno!!!
Ma njegovo srebro je zlatno! a i ja ne volim zlatnu boju,Lepsa mi je srebrna :),stvarno!

Bred

Meni je lepsa zlatna.
:K

Krivo mi je zbog njega ali on je rekao da je zadovoljan.

Zamalo jbg ...
:ohwell:

mirror-girl

ma srebro je lepose,ja ne volim zlatnu boju,podseca me na Grand :K...
Sad ozbiljno!Medalja je extra,ali nije bitna ni ta stotinka,ni Phelips,paa ni zlato! Bitnije su suze koje su se pojavile u ocima i srce koje se napunilo ljubavlju i ponosom kad se zna da je cela Srbija uz nasu legendu!!!

Kamicak

Niko ne osporava da je srebrna medalja ogroman uspeh, a svakom plivacu danas moze da bude cast da se trka protiv sjajnog Felpsa, pa jos da mu parira.MEDJUTIM, jednostavno u ovoj prici ima previse slucajnosti: Felps dobija 50 miliona od USA za oboren olimpijski rekord Spica ( sto se ne bi desilo da je zlato uzeo Cavic),plus pare od Omege, koja radi elektronske senzore, a slucajno je Felpsov sponzor?! Treba pomenuti da americki sportisti ne podlezu doping kontroli, te da za njih garantuje americka vlada..sve ovo jako muti ionako vec mutnu vodu..

mirror-girl

E sad o slucajnostima ili ne ne vredi raspravljati,jednostavno,ja sam navikla na to da su uvek drugi u povoljnijem odnosu od nas,medjutim za to smo i sami krivi...
A ako cemo iskreno,da on nije otisao u Australiju,da je ostao ovde,sigurna sam da ne bi bilo ni ovog srebra,jednostavno,nasa zemlja nema uslove za razvoj vrhunskih karijera,ona moze samo da ih radja,ali za njihovo usavrsavanje moraju druge zemlje da se postaraju...Koliko su nam inostrane zemlje progutale razne talentovane ljude,ali je zaista za divljenje,kada i pored svih prljavih stvari u nasoj zemlji,oni ostanu pod nasom zastavom...

Bred

Ja sam mislio da ja paranoisem kad ono medjutim ...
:wink: :K

mirror-girl


malena

Ma Chavic je kralj... I kako se poneo u svemu tome...  :pljes: :pljes: :pljes: :pljes: :Bog :Bog :Bog

Bred

#11
Quote from: malena on 17-08-2008, 17:00:55
I kako se poneo u svemu tome...  :pljes: :pljes: :pljes: :pljes: :Bog :Bog :Bog

E za ovo stvarno  :Bog

Svaka mu cast.

On je bas skroman.

:wink: :K



:news:
Srebrni Èaviæ
Autor: D.D. | Foto: Fonet/Epa |

Milorad Èaviæ, najbolji srpski plivaè, osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u disciplini 100 metara leptir, uz novi evropski rekord! Mnogi koji su posmatrali finalnu trku najboljih leptira¹a sveta u kompleksu „Vodena kocka“ bili su ubeðeni da je na¹ najbolji plivaè bio prvi na cilju, odnosno da je po treæi put u Pekingu pobedio sjajnog Amerikanca, ali kad se na semaforu pojavila grafika (Felps 50,58 - Èaviæ 50,59 sekundi) - usledio je ¹ok, a zatim i zvi¾duci.

- Bio sam uveren da sam izgubio trku- rekao je Felps.


I èlanovi na¹e delegacije imali su istovetno razmi¹ljanje.
Branislav Jevtiæ, zamenik ¹efa srpske olimpijske misije na 29. olimpijskim igrama, rekao je za Rojters da je ulo¾en zvanièni prigovor.
- Zvanièno smo ulo¾ili prigovor. Radi se o prvom mestu, zato je to toliko va¾no - rekao je Jevtiæ.
Èlan Tehnièkog komiteta FINA Ben Ekumbo, meðutim, nakon odgledanog snimka trke bio je kategorièan u odbrani plasmana koji je ispisan na semaforu:
- Udarci u ciljni taster su se videli veoma jasno. Jedan plivaè, Felps, udario je u ciljni taster, dok je drugi, Èaviæ, „proklizao“. Prema pravilima, mi koristimo automatski sistem merenja vremena i u ovom sluèaju on se pokazao savr¹eno ispravnim - zakljuèio je Ekumbo.
Da nije bilo ba¹ sve tako èisto, potvrdio je izvr¹ni direktor FINA ©vjacarac Kornel Markulesku:
- Felpsovo prvo mesto ni u jednom momentu nije dovedeno u pitanje. Pitanje je bilo samo da li æe zlatna medalja biti podeljena ili ne!
Dok su èelnici svetskog plivanja veæali, Èaviæ je rekao da je hteo da odustane od ¾albe, iako je sumnjao u Felpsov rezultat.
- Da li je Majkl Felps osvojio zlato? Snimak je konfuzan, ne znam ¹ta da ka¾em... Felps je pogledao snimak, ali nisam siguran da je uspeo da vidi svoju pobedu. Neæu uop¹te da mislim kako sam izgubio zlato jer nisam dovoljno jako dodirnuo zid. Za mene je Felps prvak, ma¹ina je tako rekla. Njegov poslednji zaveslaj je bio jaèi. Stra¹no je kada izgubite za samo jednu stotinku, ali ja sam presreæan, doðe mi da iskoèim iz ko¾e.
Kasnije se desilo ono ¹ta je i bilo najavljeno. Na pobednièkom postolju na¹li su se Felps, Èaviæ i Australijanac Loter¹tajn.
- Bilo bi najbolje da smo obojica mogli da osvojimo zlato. Drago mi je ¹to sam uop¹te mogao da se trkam sa velikim Majklom Felpsom. Gledao mi je u leða skoro svih 100 metara, a navikao je da drugi gledaju njega.
Posle svega, na¹ rekorder se na¹alio na svoj raèun.
- Pogre¹io sam, previ¹e sam podrezao nokte. Mo¾da je trener mogao bolje da mi obrije dlaèice na vratu? Takvo je vrhunsko plivanje, broje se i najmanje sitnice. Skroz sam zadovoljan drugim mestom. Jednog dana æu se kajati ¹to nisam bolje u¹ao u cilj, ali sada sam sreæan zbog vice¹ampionske titule. U poslednjih 36 sati spavao sam samo pet. Ovo sam smatrao kao svoj ¾ivotni trenutak i morao sam da ga iskoristim. Sada se oseæam fantastièno, opu¹ten sam i zadovoljan da ne mogu biti zadovoljniji. Felpsa æu videti sledeæe godine na Svetskom prvenstvu - zakljuèio je Èaviæ.

Nagrada za Majkla
Felps, koji je pobedom u finalu trke na 100 metara delfin izjednaèio rekord zemljaka Marka ©pica od sedam zlatnih medalja osvojenih na jednim Igrama, dobiæe milion evra kao nagradu od svog sponzora „Spida“, a u jednom trenutku je mislio i da je æe biti drugi, iza Èaviæa.
- Iskren da budem, uoèi poslednjeg zamaha mislio sam da sam izgubio trku. Odluèio sam se na kratki zamah umesto na klizanje ka cilju, i to mi je donelo pobedu. Da sam kojim sluèajem odluèio da zaronim do cilja, bio bih pora¾en - rekao je Felps.

RAI: „Èaviæ je ¹ampion“
I inostrani mediji izrazili su sumnju u Felpsovu pobedu. Tako je na Italijanskoj nacionalnoj televiziji (RAI) desetak puta prikazan snimak ulaska u cilj i komentator je na kraju rekao da je olimpijski ¹ampion Milorad Èaviæ!
I brojni novinari u „Vodenoj kocki“ bili su jedinstveni da je Milorad Èaviæ prvi stigao na cilj. Neki su tvrdili su da Felps, koga je predsednik Meðunarodnog olimpijskog komiteta ®ak Rog, u petak proglasio ikonom Igara, morao da pobedi, pa èak i ako ne stigne prvi.
Kolege iz Ukrajine prvo su se èudile za¹to srpski olimpijski tim ne preduzme ne¹to, a zatim su, kada su èuli da je ulo¾en zvanièan protest, konstatovali da je to ionako uzalud, po¹to se radi o amerièkom sportisti u èiji je nastup u Pekingu ulo¾en ogroman novac.

Lièna karta
Nadimak: Majk i Èavke
Datum roðenja: 31. maj 1984.
Mesto roðenja: Anhajm (Kalifornija)
Visina i te¾ina: 198 cm, 97 kg
Obrazovanje: Diplomirao politièku ekonomiju na Univerzitetu Berkli u maju 2007. godine
Omiljeni filmovi: „Gladijator“, „Without Limits“, „Cool Runnings“, „Lepa sela lepo gore“, „Profesionalac“.
Muzika: Klub miks-tehno, rok i srpska muzika
Heroj: Stiv Prifontejn (atletièar)
Omiljeni sportovi: odbojka, vaterpolo, ko¹arka i fudbal



blic

Enea

www.001ofasecond.com (http://www.001ofasecond.com)

philoserbiana

dodjite veceras da podrzimo Cavicevo srebro ispred starog dvora  :cvet
ako sam ja dobro cula onaj komentator je sve vreme uzvikivao"to,Milane"...on nije milan vec milorad  :K

Bred

jbg, zeznuo se co'ek ...  :K


Prevara veka!
Autor: Z. Kecman | Foto:FoNet |




Kada se na olimpijska borili¹ta bude spustio zaborav, i dalje æe se prièati o jednom posebnom detalju Igara u Pekingu, legendarnih osam zlata Majkla Felpsa i njegovoj trci s Miloradom Èaviæem na 100 metara leptir. Sve uz neizbe¾nu senku sumnje - da li je Amerikanac stvarno pobedio i dan kasnije sru¹io rekordno dostignuæe Marka ©pica?

Majkl Felps je po zavr¹etku trke rekao da ni on nije verovao da je stigao prvi. U to nisu poverovali ni milioni gledalaca ¹irom sveta koji su svojim oèima mogli da vide kako srpski plivaèki div prvi dodiruje taster na cilju. A nije verovao ni Felpsov trener Bob Bauman, koji je o detalju fini¹a prièao u bekstejd¾u u „Vodenoj kocki“.


- Mislio sam da je Majkl izgubio. Na pet metara pre cilja bio sam uveren da je izgubio, ali u fini¹u... ostao sam bez teksta - rekao je, dok je sedeo zavaljen na kauèu u razgovoru sa amerièkim novinarima iz „Ne¹enel pousta“.
Pitanja novinara BBC-a na pres konferenciji posle trke, poput: „Da li je Felps pobedio ili svi ¾elimo da se bajka ostvari“, najbolje svedoèe koliko æe se jo¹ o ovoj trci raspravljati. Presudila je, svi znamo, elektronika. I to firme „Omega“, koju FINA godinama koristi kao zvaniènog meraèa vremena.
Meðutim, na interenetu se juèe pojavio zanimljiv veb sajt posveæen ovom specifiènom dogaðaju. Na adresi www.001ofasecond.com mo¾ete pronaæi zanimljiv sadr¾aj koji se tièe pomenute trke i koji, blago reèeno, dovodi u sumnju da je Felps pobednik. U zaglavlju strane mo¾e se proèitati sledeæe:
- Da li je Majkl Felps stvarno osvojio sedmo zlato na Olimpijadi u Pekingu ili je ovo bila zavera olimpijskih proporcija?
Najveæu sumnju budi èinjenica da je amerièki zlatni plivaè sportski ambasador firme „Omega“ od 2004. godine. Logièno je postaviti pitanje da li bi ijedan sponzor dozvolio da jedan njegov ambasador propusti istorijsku priliku da osvoji osam zlata. I ¹ta je jedna stotinka u eri svemoænih kompjutera? Ta stotinka posle svega postaje d¾inovska reklama! Ambasadori kompanije su, izmeðu ostalih, i poznate liènosti poput Sindi Kraford, Nikol Kidman, D¾ord¾a Klunija, a od sportista proslavljeni plivaèi Majkl Felps, Aleksandar Popov i Ijan Torp, te sedmostruki prvak sveta u Formuli jedan Nemac Mihael ©umaher.
Na sajtu kompanije „Omega“, posle istorijskog Felpsovog ostvarenja u Pekingu, veæ se mo¾e proèitati i zahvalnica.
- Na jednim Igrama osvojio je osam zlata. „Omega“ je ponosna ¹to ima jednog posebnog sportistu kao ambasadora - reèenica je koja govori mnogo toga.
Te¹ko je posle svega razumeti i izjavu agenta Majkla Felpsa Pitera Karlajla.
- Ne bi bilo dobro za sport, plivanje ili bilo koga da je Felps izgubio. Poraz u njegovoj poslednjoj individualnoj trci znaèio bi jedno od najveæih sportskih razoèaranja u istoriji. Svet sada Majkla Felpsa prihvata kao globalnu ikonu - rekao je Karlajl za TV stanicu NBC.
Kako god bilo, Milorad Èaviæ je posle svega pokazao da je najveæi sportista. Sportski je prihvatio poraz, rekav¹i da nije sramota izgubiti od najboljeg. Mo¾da zato ¹to zna, ba¹ kao i Majkl Felps, ko je prvi do¹ao do cilja u Pekingu.

Èaviæ: Sve æe vreme pokazati
I dok je svet èak treæi dan zaokupljen pitanjem da li je u finalnoj trci na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama sve bilo èisto, Milorad Èaviæ ka¾e da æe mu Peking ostati kao lepa uspomena:
- A zar bi vredelo drugaèije? Verovatno svi razmi¹ljate o tome kako su me pokrali i kako sam zbog toga ljut, ali nisam. Naprotiv, izuzetno sam sreæan i ponosan, ne samo ja nego i moja porodica i svi oni koji su me proteklih godina podr¾avali. Ovo je veliki uspeh. Verovatno jo¹ nisam svestan njegovih dimenzija. Vreme æe, zapravo, pokazati ¹ta sam napravio u Pekingu - rekao je Èaviæ.

„Njujork Tajms“: Za¹to FINA krije zvaniène snimke?
Svetska plivaèka organizacija jo¹ jednom je poruèila da neæe objaviti zvaniène snimke fini¹a trke na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u kojoj je Majkl Felps pobedio Milorada Èaviæa za stoti deo sekunde.

Portparol kompanije „Omega“ je na poku¹aj novinara da doðu do snimaka sporne trke rekao da æe objaviti snimke da bi kasnije putem elektronske po¹te Amerikancima prosledili vest da FINA to ne dozvoljava.
Izvr¹ni direktor FINA Kornel Markulesku rekao je da je odluka bazirana na tome da su zvaniènici srpske plivaèke delegacije videli snimke i da su prihvatili pobedu Felpsa.
- Neæemo zvanièno pokazivati snimke. Ne radimo takve stvari. Sve je u redu. I ¹ta biste sa tim slikama? Da vidite ono ¹to su Srbi veæ videli? Za nas je tu sve èisto. Felps je pobednik u svakom sluèaju. U to nema sumnje. Èak i da ste videli snimke, ne znam kako biste ih mogli iskoristiti - rekao je Markulesku novinarima „Njujork tajmsa“.


blic