Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

VATERPOLO: I Daèa Ikodinoviæ u Crnoj Gori?
(http://nono9.us)

Posle Denisa ©efika i Aleksandra Æiriæa (igraèi Budvanske rivijere), postoji velika moguænost da od naredne sezone u crnogorskoj ligi zaigra jo¹ jedan srpski reprezentativac - Danilo Ikodinoviæ.

Za Ikodinoviæa su vrlo zainteresovani crnogorski ¹ampion Primorac, ali i "veèiti rival" iz Boke - Jadran Herceg Novi.

Savetnik sportskog direktora Vaterpolo kluba Primorac Dragan Samard¾iæ potvrdio je za MONDO da je klub iz Kotora veæ razgovarao sa Ikodinoviæem i da su nekada¹njem vaterpolisti Partizana ponudili "dobre uslove".

"Pregovori sa Ikodinoviæem su u toku. Sa na¹e strane, ponuðeni su mu konkretni i dobri uslovi i sad je na njemu da odluèi. Verujem da æe od naredne sezone on biti igraè Primorca. Mi smo zainteresovani za igraèa svetske klase kakav je Ikodinoviæ i samim tim èinom smo pokazali kakav tim ¾elimo da stvorimo u narednoj sezoni i kakve ambicije gajimo", rekao je Samard¾iæ.

Za Ikodinoviæa je, meðutim, zainteresovan i Jadran iz Herceg Novog. Novljani igraju "na kartu" drugarstva Ikodinoviæa i Vladimira Gojkoviæa, po¹to obojica sada igraju u ruskom Sintezu iz Kazanja.

U Primorcu ka¾u da su tim povodom mirni. "Ne znam da li su na¹e kom¹ije iz Boke kontaktirali Ikodinoviæa, a sve ¹to mogu da ka¾em jeste da smo mi tim povodom mirni", dodao je savetnik sportskog direktora Primorca.

Ikodinoviæ je u reprezentativnoj karijeri osvojio dva srebra na Olimpijskim igrama (2000. i 2004. godine), zlato, dva srebra i bronzu sa svetskih prvenstava i tri zlatne medalje sa prvenstava Evrope. Sa Pro Rekom osvojio je titulu prvaka Evrope, a sa Sintezom pro¹le sezone trofej LEN Kupa.

U vaterpolo krugovima u Crnoj Gori pominje se moguænost da se Vladimir Gojkoviæ (dvogodi¹nji ugovor sa Sintezom istièe mu ove godine) vrati u Jadran od naredne sezone. I ne samo to. U Jadranu bi voleli da vide i srpskog reprezentativca Dejana Saviæa, koji takoðe igra za Sintez iz Kazanja.

(MONDO)

Оде нам пола репрезентације у црногорске клубове,да не верује човек!!!
А и логично је јер код нас има само један прави клуб,а сви остали су аматери :wall:

nasty girl

Partizan osvojio kup Srbije

Vaterpolisti Partizana osvojili su kup Srbije ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom 15:6, po èetvrtinama 5:2; 1:2; 4:2 i 5:0. To je ukupno sedmi kup koji je osvojio Partizan, a drugi kup Srbije u vitrini na¹eg najtrofejnijeg kluba. Najefikasniji u pobednièkom timu bili su Stefan Markoviæ i Filip Filipoviæ sa po tri pogotka.

Partizan je krenuo oèekivano jako i prvi deo meèa re¹io u svoju korist 5:2. Posle toga je do¹lo do opu¹tanja, ¹to su vaterpolisti Zvezde iskoristili i dobili drugi deo igre sa 2:1.

Zvezda je i u treæem delu igre uspela da dva puta savlada golmana Pjetloviæa, ali je tada Partizan ponovo zaigrao na svom nivou i u poslednji deo igre dobio sa 5:0.

Zvezda je sjajno iskoristila igraèa vi¹e 3-3, dok cu "crno – beli" od pet prilika iskoristili samo dve, ali je Partizan dokazao da mu u Srbiji nema premca.

B92

-------------------------

da mi bar nesto smanji tugu jucerasnjeg dana....