Rukomet

Started by hulio_salinas, 24-11-2006, 18:15:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Pocelo 20. Svetsko prvenstvo u rukometu
Izvor:sportnet.hr

Na otvaranju 20. Svjetskog prvenstva u rukometu, u sjajnom ambijentu Max Schmeling dvorane u Berlinu, domaæin prvenstva Njemaèka uz dosta je muke svladala Brazil sa 27:22...Uoèi susreta izmeðu Njemaèke i Brazila odr¾ana je sveèanost otvaranja 20. Svjetskog prvenstva, na kojoj su izmeðu ostalog sudjelovali i predsjednik Hassan Moustafa, predsjednik Njemaèkog rukometnog saveza Ulrich Strombach, predsjednik Njemaèke Horst Köhler i brojni drugi visoki uzvanici.
©to se tièe samog susreta, njega su puno bolje otvorili Brazilci. 10 000 navijaèa obojenih u crno-crveno-¾uto kao da je impresioniralo Nijemce, tako da je panamerièki prvak u 10. minuti imao vodstvo od 5:3. Nakon toga izbornik domaæina Heinar Brand uzima minutu odmora i stvari za Nijemce kreæu ¾eljenim tijekom. Prvo vodstvo Nijemaca stiglo je u 15. minuti (7:6), da bi u 22. minuti Njemaèka upisala najveæu prednost u prvom dijelu susreta, èetiri pogotka prednosti (10:6). Ipak, u zavr¹nici prvog dijela Brazilci uspijevaju smanjiti zaostatak te na odmor odlaze sa samo dva pogotka minusa, 12:10.
U nastavku susreta Nijemci su, unatoè velikom broju pogre¹aka u igri, posebice u napadu, bez veæih problema odr¾avali prednost od tri do èetiri pogotka prednosti, koja je u samoj zavr¹nici susreta narasla na konaènih pet pogodaka prednosit, 27:22. Domaæine je do pobjede predvodio iskusni trojac Baur, Kehrmann, Hens sa po ¹est pogodaka, dok u redovima Brazila najbolji Ribeiro sa sedam te Oliveira sa pet pogodaka.
Svjetsko prvenstvo, skupina C, prvo kolo:
Njemaèka - Brazil 27:22 (12:10)

Roben

 nas nigde igramo glupe kvalifikacije i pitanje je da li cemo i njih da prodjemo

Roben

(http://nono9.us)
Ubedljiv trijumf nad Makedonijom

Rukometa¹i Srbije pobednici su grupe 2 prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norve¹koj.

Srbija je u poslednjem meèu savladala u Ni¹u Makedoniju rezultatom 42:28.

Na kraju takmièenja Srbija i Makedonija imaju po 9 bodova (4 pobede i po jedan remi i poraz), ali na¹ tim ima bolji skor u meðusobnim meèevima. Prvi duel dva tima u Ohridu zavr¹en je nere¹eno.

Oba tima ranije su se plasirala u bara¾, koji se igra u junu.

U fantastiènoj atmosferi u prepunoj dvorani Èair Srbija je igrala izvanredno, sa sna¾nom odbranom i velikim brojem kontranapada.

Prednost je stvorena veæ u prvih petnaestak minuta, ¹to je srpskom timu donelo samopouzdanje, a Makedonce dovelo u te¹ku poziciju.

Bojinoviæ i Vuèkoviæ dali su po 8 golova za Srbiju, a Stojanoviæ je postigao gol manje.

U makedonskom timu najefikasniji su bili Lazarov i Majnov sa po 6 pogodaka.

U grupi 2 bara¾a takmièile su se jo¹ i selekcije Izraela i Luksemburga

preuzeto sa B92.net/sport

mikele

#18
RUKOMET SP: ©panci poèeli odbranu svetskog trona
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4564326)

Aktuelni prvak sveta u rukometu ©panija uspe¹no je zapoèeo odbranu titule na Svetskom prvenstvu u Nemaèkoj. "Crvena furija" je u meèu prvog kola grupe D u Bremenu savladala najjaèu afrièku reprezentaciju Egipta sa 33:29.

©panci su do prvih bodova stigli te¾e nego ¹to se oèekivalo, buduæi da su "faraoni" na poluvremenu imali aktivan rezultat - 16:16. Ipak, u nastavku susreta ©panija je pokazala za¹to je i na ovom ¹ampionatu, kao i pre dve godine, svrstana u naju¾i krug favorita. U drugom meèu ove grupe Èe¹ka je lako savladala selekciju Katara sa 37:23.

Uspe¹an start imali su i Hrvati, koji su u ©tutgartu bez veæih problema trijumfovali nad Marokom 35:22, dok je u drugoj utakmici F grupe Ju¾na Koreja priredila prvo iznenadjenje i otkinula bod selekciji Rusije - 32:32.

Najubedljiviju pobedu prvog dana takmièenja ostvarila je Norve¹ka, koja je u Kilu u "borbi maèke i mi¹a" deklasirala simpatiènu Angolu sa 41:13 na premijeri E grupe, dok je Madjarska bila bolja od Danske sa 30:29.

U grupi A reprezentacija Slovenije je u Veclaru porazila Grenland sa 35:21, a Tunis je bio bolji od Kuvajta rezultatom 34:23.

Uvodne meèeve B grupe u Magdeburgu obele¾ila je ubedljiva pobeda Islanda nad Australijom (45:20), odnosno trijumf Francuske protiv Ukrajinom (32:21).

Lak posao u C grupi u Berlinu imala je reprezentacija Poljske, koja je savladala Argentinu sa 29:15, dok je u meèu kojim je u petak otvoren ¹ampionat Nemaèka bila bolja od Brazila 27:22.

(MONDO)

mikele

SP RUKOMET: Jo¹ tri nepoznanice
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4573699)

Kolo pre kraja prve faze takmièenja na Svetskom rukometnom prvenstvu u Nemaèkoj devet reprezentacija „bukiralo“ je mesto u narednoj rundi.

Plasman u drugu fazu takmièenja iz Grupe A obezbedile su selekcije Tunisa i Slovenije, iz Grupe B Francuska, iz Grupe C Poljska i Nemaèka, iz Grupe D Èe¹ka i aktuelni ¹ampion ©panija, a iz Grupa E i F reprezentacije Madjarske i Hrvatske.

Za preostala tri mesta u èetvrtfinalnim grupama konkuri¹e ¹est reprezentacija.

U grupi B Ukrajinci su pobedom nad selekcijom Islanda 32:29, praktièno stigli na korak od plasmana u drugu rundu, a za to æe im biti potrebno da u poslednjem kolu savladaju simpatiènu reprezentaciju Australije, koja posle prve dve utakmice ima gol-razliku -62.

U grupi E Danska i Norve¹ka æe u medjusobnom duelu odluèiti o tome koji tim nastavlja takmièenje, dok je u Grupi F Rusija praktièno obezbedila mesto medju 12 timova, s obzirom na to da „zbornaja“ uoèi poslednjeg kola ima dva boda vi¹e i gol razliku +28 u odnosu na Ju¾nu Koreju.


REZULTATI 2. KOLA

Grupa A
Tunis - Grenland 36:20
Slovenija - Kuvajt 33:23

Tabela: Tunis 4, Slovenija 4, Tunis 0, Grenland 0.

Grupa B
Francuska - Australija 47:10
Ukrajina - Island 32:29

Tabela: Francuska 4, Island 2, Ukrajina 2, Australija 0.

Grupa C
Poljska - Brazil 31:23
Nemaèka - Argentina 32:20

Tabela: Poljska 4, Nemaèka 4, Argentina 0, Brazil 0.

Grupa D
©panija - Katar 41:18
Èe¹ka - Egipat 31:20

Tabela: Èe¹ka 4, ©panija 4, Egipat 0, Katar 0.

Grupa E
Danska - Angola 39:20
Madjarska - Norve¹ka 25:22

Tabela: Madjarska 4, Norve¹ka 2, Danska 2, Angola 0.

Grupa F
Rusija - Maroko 35:19
Hrvatska - Ju¾na Koreja 41:23

Tabela: Hrvatska 4, Rusija 3, Koreja 1, Maroko 0.

(MONDO)


hulio_salinas

EHF najavio konsultacije
25/01/2007 | Izvor: B92, Beta



Evropska rukometna federacija (EHF) saop¹tila je da æe uèiniti sve da obezbedi odigravanje utakmica izmeðu rukometa¹ica ni¹ke Naisa i Vlaznimija iz Ðakovice u èetvrtom kolu Èelend¾ kupa.

"EHF æe preduzeti sve ¹to je u njegovoj nadle¾nosti da te utakmice budu odigrane tako da igraèice budu te koje æe na terenu odluèivati o daljem toku takmièenja", navodi se u saop¹tenju.

EHF je dodao da æe detalji odr¾avanja utakmica biti utvrðeni za nekoliko dana, posle konsultacija sa predstavnicima dva kluba.

Meðutim, EHF u saop¹tenju nije precizirao da li æe klubovima preporuèiti da igraju pod obele¾jima koja zahtevaju srpske vlasti i Rukometni savez Srbije (RSS).

Predstavnici srpskih vlasti su prihvatili da se utakmica izmedju Naise i Vlaznimija odr¾i, ali na neutralnom terenu i pod uslovom da ni¹ka ekipa igra pod zastavom Srbije, a Vlaznimi pod skraæenicom "KOS-SRB". Zatra¾eno je i da se utakmica tretira kao duel dve ekipe koje pripadaju istom savezu.

Generalni sekretar RSS Bo¾idar Ðurkoviæ je za B92 izjavio da je stanovi¹te EHF-a dosta neodreðeno.

"Jo¹ uvek ne mo¾emo izneti stav RSS, po¹to je saopt¹enje koje je poslao EHF neodreðeno. U prvom delu oni imaju razumevanja za na¹e stavove, ali se ne izja¹njavaju o na¹im zahtevima".

Ðurkoviæ ka¾e da æe RSS saèekati da EHF zavr¹i konsultacije sa klubovima, pre dono¹enja konaènog stava.

Saèekaæemo tih par dana dok oni obave konsultacije. U svakom sluèaju mislim da ne treba odustati od zahteva, jer oni nisu nerealni. Tra¾imo samo ono ¹to po propozicijama EHF pripada na¹em klubu", ka¾e Ðurkoviæ za B92.

"RSS æe svakako nastavitzi da pru¾a podr¹ku svom klubu i staæe iza njega u svakoj situaciji".

Ministar sporta Slobodan Vuksanoviæ izjavio je da je stav Ministarstva da je nemoguæe igrati utakmice bez zastave Srbije.

"Nemoguæe je igrati bez zastave Srbije, èemu onda uop¹te takmièenje i uèestvovanje na njemu, èemu onda zastave drugih zemalja. Ne tra¾imo za Srbiju ni¹ta ¹to drugi nemaju", istakao je Vuksanoviæ.

Vuksanoviæ je dodao da æe Vlada Srbije u èetvrtak na redovnoj sednici rasporavljati o spornoj rukometnoj utakmici.

Vlaznimi je u treæem kolu takmièenja trebalo da se sastane sa ekipom Kikinde, koja je to odbila na preporuku Ministarstva za sport. Klub je zato ka¾njen novèano i suspendovan na dve godine iz meðunarodnih takmièenja.

hulio_salinas

RUKOMET: Srbija protiv Islanda u bara¾u za EP
Izvor: Mondo | Petak, 26. januar 2007.



Mu¹ka rukometna reprezentacija Srbije sastaæe se u bara¾u za Evropsko prvenstvo 2008. godine sa selekcijom Islanda, odluèeno je u petak ¾rebom u Beèu.

Srbija æe biti domaæin u prvoj utakmici, koja je na rasporedu 9. ili 10. juna, dok æe revan¹ na Islandu biti odigran sedam dana kasnije.

Kapiten reprezentacije Ratko Nikoliæ izjavio je da Srbija nije mogla da dobije te¾eg protivnika.

"Dobili smo Island, jednu od najboljih svetskih ekipa, koja trenutno odlièno igra i na Svetskom prvenstvu u Nemaèkoj", rekao je agenciji Beta Nikoliæ.

On je dodao da "neæe biti nimalo lako, naroèito zbog toga ¹to se prva utakmica igra u Ni¹u". Recept za prolaz je ubedljiva pobeda na domaæem terenu, a onda dobra igra u revan¹u.

"Nema predaje, glavu gore. Daæemo sve od sebe", rekao je kapiten "orlova", priznav¹i da se nadao lak¹em protivniku u bara¾u.

"Oèekivao sam ekipu kao ¹to je na primer Portugal, ali su Crnogorci imali vi¹e sreæe", zakljuèio je Nikoliæ.

U ostalim utakmicama bara¾a sastaæe se: Poljska - Holandija, Litvanija - Madjarska, Ukrajina - Slovaèka, Slovenija - Makedonija, Letonija - Èe¹ka, Belorusija - ©vajcarska, ©vedska - Rumunija i Portugal - Crna Gora.

Plasman na EP obezbedila je Norve¹ka kao domaæin i ¹est najbolje plasiranih ekipa sa prethodnog ¹ampionata, koji je pro¹le godine odigran u ©vajcarskoj. To su Francuska (aktuelni ¹ampion), ©panija, Danska, Hrvatska, Nemaèka i Rusija.

EP biæe odr¾ano od 17. do 27. januara 2008.

Roben

Neka nam je BOG na pomoci, bice vrlo tesko jedino ako se Sterbik vrati

hulio_salinas

SP: Ispali Hrvati i ©panci
31/01/2007 | Izvor: B92



Rukometa¹i Nemaèke, Francuske, Poljske i Danske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, koje se igra u Nemaèkoj.

U kelnskoj polovini ¾reba Nemci su pobedili branioca zlatne medalje ©paniju 27:25 (15:12), dok su Francuzi onemoguæili Hrvate da brane srebro trijumfom 21:18 (10:9).

Tako su dva favorita ostala bez izgleda da osvoje medalju, a Hrvatima za to nije bila dovoljna ni serija od sedam pobeda na startu ¹ampionata.

U Hamburgu Poljaci su napravili novo iznenaðenje pobedom nad Rusijom 28:27 (16:14), dok je najveæa drama viðena u skandinavskom derbiju u kojem je Danska posle produ¾etka pobedila Island rezultatom 42:41. Na poluvremenu Island je vodio 17:16, a posle 60 minuta bilo je 34:34.

U polufinalu igraju Francuska - Nemaèka i Poljska - Danska.



U borbi za deveto mesto Maðari su pobedili Slovence 34:33 (16:16), dok su jedanaesti Tuni¹ani posle pobede nad Èe¹kom 25:21 (13:13).

Kolika je razlika bila izmeðu grupa u drugoj fazi potvrðuje i èinjenica da je Danska jedini tim iz manhajmske M2 grupe koji je zabele¾io pobedu u ovih ¹est meèeva.

Meèevi polufinala igraju se u èetvrtak, kada su na programu i dueli u razigravanju od 5. do 8. mesta.

Èetvrtfinala:

Keln:
©panija – Nemaèka        25:27
Hrvatska – Francuska    18:21                   

Hamburg:
Poljska – Rusija             27:28
Island – Danska            41:42 (34:34)

Za deveto mesto, Hamburg:
Maðarska – Slovenija   34:33

Za jedanaesto mesto, Keln:
Tunis – Èe¹ka            25:21

mikele

RUKOMET: Nemaèka i Poljska za svetski tron
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4661363)

Rukometne reprezentacije Nemaèke i Poljske boriæe se u Berlinu za naslov novog svetskog prvaka.

"Panceri" su posle velike borbe i produ¾etaka pobedili Francusku sa 32:31 (11:12), dok je Poljska do svog prvog uèe¹æa u finalima Svetskog prvenstva stigla nakon trijumfa nad Danskom 36:33 (15:14).

Za peto mesto igraæe Hrvatska, koja je u ute¹nom doigravanju savladala ©paniju sa 35:27 i Rusija koja je bila bolja od Islanda rezultatom 28:25.

(MONDO)


mikele

RUKOMET (SP): Hrvati peti, ©panci sedmi

Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Nemaèkoj, po¹to je u ute¹nom doigravanju u Kelnu savladala Rusiju sa 34:25 (18:12).

U utakmici koja je odigrana za sedmo mesto, jo¹ uvek aktuelni svetski ¹ampion ©panija trijumfovala je nad Islandom rezultatom 40:36 (19:13).

Finale i meè za treæe mesto igraju se u nedelju. Za naslov novog rukometnog gospodara planete boriæe se Nemaèka i Poljska, dok æe u meèu za bronzanu medalju snage odmeriti Francuska i Danska.

(MONDO)

Roben

Nemci osvojili svetsku titulu
(http://nono9.us) 
Rukometna reprezentacija Nemaèke osvojila je na domaæem terenu titulu ¹ampiona sveta.

Nemci su u Keln Areni pobedili Poljsku rezultatom 29:24.

Meè je odigran pred 20 hiljada buènih gledalaca, a Nemci su imali voðstvo tokom celog meèa.

Posle 40 minuta nemaèki tim stekao je ogromnu prednost od 21:14, i izgledalo je da je meè re¹en. Tada su Poljaci zaigrali fantastièno i stigli na minus jedan (21:22), ali dalje od toga nisu mogli.

Treæe mesto osvojila je Danska pobedom nad Francuskom 34:27 (21:15).

Danci su tokom celog meèa imali ubedljivu prednost protiv evropskih prvaka i lak¹e od oèekivanja stigi do bronzane medalje.

Od petog do osmog mesta plasriale su se selekcije Hrvatske, Rusije, ©panije i Islanda.

Srbija se nije plasirala na ovaj ¹ampionat sveta.

B92

mikele

Rukometni savez Kosova postao èlan IHF

Predsednik Rukometnog saveza Kosova (RSK) Med¾it Devaja izjavio je da je ta organizacija, kao pridru¾eni èlan, primljena u Svetsku rukometnu federaciju (IHF).

Devaja je u izjavi za agenciju Beta kazao da je takva odluka donesena na sastanku Upravnog odbor IHF.

"Na takvu odluku veliki uticaj je imala poseta i izvestaj predsednika Saveza Hasana Mustafe, koji je istakao da RSK zaslu¾uje da bude èlan IHF, jer su obezbedjeni uslovi za to", rekao je Devaja.

Odluku o punopravnom clanstvu RSK u IHF doneæe Kongres Svetske rukometne federacije.

(Beta)
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

hulio_salinas

©terbik: Ja odluèujem o svom ¾ivotu
09/02/2007 | Izvor: B92



Najbolji rukometni golman Srbije i stub na¹e rukometne reprezentacije u prethodnim sezonama Arpad ©terbik neæe vi¹e nositi dres Srbije.

©terbik je prihvatio ponuðeno ¹pansko dr¾avljanstvo, i u nastavku karijere nastupaæe za selekciju te dr¾ave.

Nekada¹nji golman Jugoviæa iz Kaæa prvi put je u razgovoru sa novinarima to saop¹tio u intervjuu maðarskom portalu kézilabda.com. B92 prenosi taj razgovor u celosti.

Potra¾ili su me iz ¹panskog saveza, i posle dugog razmi¹ljanja sam odluèio da prihvatim ponuðeni paso¹, od leta æu postati ¹panski dr¾avljanin - rekao je ©terbik za na¹ portal.

Na utakmici protiv Èe¹ke, u kvalifikacijama za SP, nastupili ste za srpsku reprezentaciju. U revan¹u Vas nije bilo. Nakon toga, u januarskim kvalifikacijama za EP niste se stavili na raspolaganje ekipi, za¹to? Da li su u pitanju lièni razlozi?



Jo¹ dok je Veselin Vujoviæ bio selektor, najavio sam da ne mogu uèestvovati na revan¹u, jer æu biti kum na venèanju prijatelja Milorada Krivokapiæa. Dve nedelje pre duela sa Èesima, Vujeviæ je dao ostavku, a mene je pozvao novoizabrani Jovica Elezoviæ, ali nisam ¾eleo da otka¾em venèanje. Na EP u ©vajcarskoj smo vrlo lo¹e pro¹li, tako da sam izgubio volju za sve, ali ipak sam rekao - probaæu opet. Ako izbacimo Èehe, mogao bi malo da ¹vajcarsku katastrofu prekrije zaborav. Nije uspelo, zatim sam opet puno razmi¹ljao o nastavku, ¹ta da radim, ¹ta je najbolje. Liène probleme sam imao samo sa Vujoviæem – Elezoviæa sam veoma ¾alio, sjajan èovek, nije zaslu¾io to od ekipe. U to vreme sti¾e i ponuda Dominga Dias de Mere?

Da, u to vreme me je pozvao Domingo, kao i Talant Du¹ebajev, i pitali me ¹ta mislim o ¹panskom dr¾avljanstvu, a kasnije i o igranju za njihovu reprezentaciju. Veoma puno sam razmi¹ljao, nisam znao kakvu odluku da donesem. Ranije sam se uvek sa rado¹æu odazivao reprezentaciji, ako bi me zvali, ali me je taj oseæaj minuo za vreme Vujoviæa. Nakon ¹to su izneli predlog, rekli su da bi bolje bilo i za Sijudad Real, jer bi se oslobodilo jedno non-EU mesto u ekipi, u ¹panskoj reprezentaciji æe David Barufet prestati sa igranjem nakon Olimpijskih igara u Pekingu, a i ja bih dobio priliku da na velikom takmièenju ostvarim znaèajan rezultat sa reprezentacijom.



Maðarski paso¹ nije istog ranga sa ¹panskim u Asobal ligi?

Ne. Ogranièavaju i EU igraèe.

Da li raèuna¹ sa kritikama koje æe prouzrokovati tvoja odluka? Svojevremeno si izjavljivao da ne ¾eli¹ da igra¹ za maðarsku reprezentaciju, jer si pro¹ao sve nacionalne kategorije sa Srbijom, tamo su ti drugovi, ne bi mogao protiv njih da nastupi¹ na terenu.

Znam, mnogi æe me kritikovati, ali ¾iveæu sa tim. Ovo je moj ¾ivot, ja odluèujem o njemu. Navijaèi ne vide ¹ta je pozadina. Sa dvadeset mi je jo¹ sve izgledalo ru¾ièasto, igrao sam u dobroj reprezentaciji, a zatim su se iz godine u godinu srozavali rezultati. U narednim godinama nema ¹anse da se promeni situacija. U Sijudadu mi ugovor va¾i do 2014, i veæ sada sam dobio obeæanja da æu nakon igraèke karijere moæi da ostanem u klubu.

Po tvom mi¹ljenju, za¹to su rezultati Srbije toliko lo¹i u poslednje vreme?

Srbija u poslednje vreme samo na sport mo¾e biti ponosna, ali je sve vi¹e problema i u sportu. Ne samo u rukometu, nego i u ostalim sportskim disciplinama. U mnogim nacionalnim sportskim savezima su ljudi koji nisu pravi sportski radnici, i koji ¾ele od sporta samo liènu korist.



Kakav odjek oèekuje¹ u Srbiji?

Sa novinarima jo¹ nisam razgovarao, prvi je va¹ portal, kezilabda.com, sa kojim sa prièao o ovoj temi. Razgovarao sam sa nekoliko prijatelja iz Vojvodine, oni su me razumeli, prihvatili su moju odlukul. Zapravo, podr¾ali su je.

©ta dalje? Da li dolazi u obzir ¹panska reprezentacija i pre Pekinga?

Ne mogu sada da odgovorim kada æu nastupiti za ©pance. Znam da æe Barufet posle Olimpijade zavr¹iti karijeru, ako EHF dâ dozvolu, i ako me pozovu, prihvatiæu nastup. Malo mi je neprijatno, jer nije fer prema igraèima koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama, od trojice golmana jednog æu izbaciti.

Kada æe se srediti papiri?

Tokom leta æu dobiti ¹pansko dr¾avljanstvo. Sada vam ne mogu reæi ni da li je moguæe da imam tri paso¹a, to ostavljam advokatu. I to pitanje je u paketu, jedno æu mo¾da morati da vratim.

Roben

Quote from: Roben on 27-01-2007, 19:13:37
Neka nam je BOG na pomoci, bice vrlo tesko jedino ako se Sterbik vrati
као да сам призвао  :hmm
Штербика уопште не осуђујем, шта више подржавам га БРАВО ВОЈВОДО
Човек је урадио оно што је морао одавно да уради, доста је вадио кестење из ватре и покривао нерад политичара и функционера Рукометног Савеза Србије
Штербик је изабран за најбољег голмана света а о његовом поштењу нећу ни да говорим
Кад је прозвао Вујовића и функционере да су продали утакмицу Хрватима они су га блатили и убеђивали све нас да лаже а човек је говорио истину и показао колико је проданих душа и најгорег људског шљама у РСС
После свега изреченог на његов рачун не стиде се да га зову да брани за репрезентацију Србије СРАМОТА
РСС је зрео за принудне мере и да се најзад очисти од људи одговорних за све ово