Mo¾e li se "progutati" neverstvo?

Started by Bred, 04-05-2010, 16:56:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Mo¾e li se posle otkrivenog ili priznatog neverstva ostati zajedno, mo¾e li prevareni partner oprostiti i zaboraviti neverstvo i nastaviti porodièni ¾ivot ili ozbiljnu, trajnu vezu?

Braèni savetnici i psiholozi ukazuju da je bol zbog izigranog poverenja èesto toliko sna¾an da je potpuno neva¾no da li je neverstvo poèinjeno koliko juèe ili se dogodilo godinama ranije.

Konaèno pitanje koje postavljaju parovi koji su pro¹li kroz neverstvo jednog partnera ili je ono bilo obostrano: mo¾e li se bez ozbiljnih posledica pre¾iveti prevara, potpuno oporaviti od stresa i ostati zajedno?

Struèno mi¹ljenje o neèemu ¹to ne samo da mo¾e da razori brak veæ ostavi posledice i na razvoj dece londonski list "The Sun" zatra¾io je od doktorke Suzan Kvilijam, poznate britanske savetnice za braène probleme i seks terapeutkinje.

"Ovo su pitanja s kojima se susreæem svakog dana ali odgovor jednostavno ne mo¾e biti direktan - DA ili NE. Taèno je da se neverstva dogaðaju iz razlièitih razloga ali, generalno, povod za njih su dosada, ispraznost, nesporazumi i nezadovoljstvo seksualnim odnosima. Ne¹to je na trenutak nedostajalo, bilo zapostavljeno je ili zaboravljeno u odnosima" - smatra Kvilijanova.

Po njenom mi¹ljenju, u nekim sluèajevima mo¾da je reè o samom odnosu pre nego o nekom faktoru unutar unutar veze. Ali u drugim sluèajevima, ¹to je i najèe¹æe, reè je o jednom jedinom razlogu - uglavnom odsustvu pa¾nje, komunikacije ili seksa.

"Veliki broj mu¹karaca zastrani kad im se rodi beba ili je supruga ili partnerka trudna zato ¹to, na primer, instiktivno oseæaju potrebu da podsete da su jo¹ uvek mu¹karci. U drugim sluèajevima, parovi ne nalaze vreme da du¾e budu zajedno èime se gubi bliskost i "topi" intimnost" - ocenjuje gospoða Kvilijan.

nastavak -> http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=426166

dirigent

razlozi , razlozi.... To povezivanje sa razlozima mi se sve vise cini kao prvorazredna glupost.
       Nema razloga ,jednostavno se dogodi.Kada bi to uzeli za objasnjenje , mirno bi spavali i oni prevareni i oni koji varaju. Paradoksalno ali istinito.