Gradski doèek Nove 2008. godine

Started by Bred, 24-12-2007, 20:05:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Pod sloganom “Beograd je lep¹i kada smo sreæni”, i ove godine pod pokroviteljstvom Uprave grada Beograda organizuje se doèek Nove 2008. godine na gradskim trgovima.

Doèek Nove godine u noæi izmeðu 31. decembra i 1. januara biæe organizovan uz uèe¹æe domaæih i inostranih izvoðaèa na binama koje æe se nalaziti na Trgu Republike, ispred Doma Narodne skup¹tine i po prvi put, ispred Beogradske arene na Novom Beogradu.

Na pres konferenciji, odr¾anoj 18. decembra Radmila Hrustanoviæ je poruèila da ¾eli da ovo bude "porodièni doèek Nove godine i da vodimo raèuna da to bude doèek Nove godine gde nam neæe biti ugro¾ena bezbednost".

Sva de¹avanja u novogodi¹njoj noæi prenosiæe televizija "Studio B".

Za doèek Nove 2008. godine gradska vlada je odvojila 22 miliona dinara.

Predstavnik Turistièke organizacije Beograda, Dejan Veselinov, rekao je da se oèekuje da u Beogradu za Novu godinu biti oko 20.000 stranaca, kao i da su svi hotelski kapaciteti u vreme praznika popunjeni.

Na bini koja æe biti postavljena na Trgu Republike program otvara u 13 èasova "Beogradski big bend". U 22.00 nastupa britanski sastav "Stereo MC'S", a posle njih, u 23.30 na binu izlaze "Bajaga i Instruktori". Muzièki program na ovoj bini zatvara Bebi Dol i njen prateæi sastav, èiji koncert poèinje u 1.30.

Ispred Doma Narodne skup¹tine od 21.00 - 22.00 sviraju ovgodi¹nji laureati MTV nagrade za najbolji bend u ovom delu Evrope, "Van Gog". Posle njih nastupiæe Vlado Georgijev, "Flamingosi", Haris D¾inoviæ i "Oðila". Program na ovoj bini traje do 2.45.

Na platou ispred Beogradske arene od 22 èasa muziku pu¹taju di d¾ej Balkan bits, Njujorèanin D¾oi Beltram i di d¾ej Bo¾a Podunavac.

U okviru gradskog doèeka Nove godine funkcionisaæe i dva klizali¹ta - ispred Arene i na Trgu Nikole Pa¹iæa. Na klizali¹tu na Trgu Nikole Pa¹iæa za najmlaðe biæe prireðeni raznovrsni programi i dogaðaji kao ¹to su ¹kolica vajanja u ledu, hokeja¹ki turniri i brojna takmièenja u ve¹tinama i znanju.

U okviru brojnih prednovogodi¹njih aktivnosti, 31. decembra biæe uprilièen i karneval koji æe trajati od 11 do 14 èasova. Sveèana povorka bièe predvoðena glumcima iz pozori¹ta “Dadov”, animatorima na ¹tulama i Deda Mrazovima.

Novogodi¹nji karneval æe krenuti od Pionirskog parka ka Trgu Nikole Pa¹iæa, preko Terazija do Trga Republike.

Ceo program gradskog doèeka Nove 2008. biæe zavr¹en Ulicom otvorenog srca, tradicionalnom prvojanuarskom zabavom u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u organizaciji Turistièke organizacije Beograda, SO Stari grad i Ateljea 212.

Ulica otvorenog srca æe imati i humanitarni karakter, pa æe u Svetogorskoj biti postavljen punkt gde æe se sakupljati pomoæ za Incest trauma centar, tj. za prevenciju seksualnog zlostavljanja dece.


B92