Sajam knjiga od 20. do 26. oktobra

Started by Bred, 07-10-2008, 18:32:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug | Blic

Na 53. Meðunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji æe biti odr¾an od 20. do 26. oktobra, uèestvovaèe vi¹e od 800 izlagaèa iz zemlje i inostranstva.

Pored Japana, koji je ove godine poèasni gost, nacionalne ¹tandove imaæe 25 zemalja meðu kojima su, po prvi put, Danska i Ukrajina.
"Japan je ovde poznat kao veliki donator zdravstva, saobraæaja i ¹kolstva, ali je on pre svega zemlja kulture i Sajam knjiga je odlièna prilika da poka¾emo ne samo na¹e knjige, nego i druga kulturna dostignuæa," rekao je savetnik Ambasade Japana u Srbiji Teruhiko ©inada.
Ovogodi¹nji sajam, èija je tema "Dva veka Velike ¹kole,"propratiæe izlo¾be japanske keramike u Muzeju primenjene umetnosti, tkanina u Galeriji "Nju moment," fotografija "Kjoto i savremena arhitektura" u galeriji Sajma i radionica "Manga." U Muzeju kinoteke biæe prireðena nedelja japanskog filma.
Ðaci, studenti i profesori imaæe svoj dan 23. oktobra, na galeriji hale 14 biæe otvoreno nekoliko izlo¾bi, svakodnevno æe se odr¾avati promocije i susreti pisaca i èitalaca, a biæe dodeljene i tradicionalne nagrade za najboljeg izdavaèa, izdavaèki poduhvat, najlep¹u knjigu, kao i priznanje "Dositej Obradoviæ", stranom izdavaèu za doprinos u promociji srpske knji¾evnosti.
Cena pojedinaène ulaznice je 220, a za grupne posete 150 dinara. Sajam æe biti zatvoren predajom Otvorene knjige sledeæem poèasnom gostu - Grèkoj.

blic

malena

Jel bio neko danas? Jel zna ko je izdavac Ranga i Dejla i koja je cena?  :>: :>:

mina-L


malena


Bred

pisano je o tome u proslogodisnjoj temi , pretrazite forum  :wink:

mislim da je bilo oko 2700 din, ali me ne drzite za rec.  :wink:

ko sazna, nek napise.
:)

SUNCE

Bila je 2450 din...stand data status-a.. :~

Bred

Poèeo Meðunarodni sajam knjiga
| Izvor: B92
Beograd -- Meðunarodni sajam knjiga u Beogradu otvorili su jedan od najznaèajnijih savremenih srpskih pisaca Dragoslav Mihailoviæ i japanski pisac Nacuki Ikezava.


Na sajmu, 53. po redu, uèestvovaæe vi¹e od 800 izlagaèa iz zemlje i inostranstva. Zemlja poèasni gost ove godine jeste Japan, a tema beogradskog sajma knjiga je “Dva veka Velike ¹kole”.

Na sajmu, u Hali 1, kniga izla¾e i Samizdat B92, koji je pripremio dve debitanske knjige domaæih autora - Gorice Ne¹oviæ i Jelice Greganoviæ "Prièi nikad kraja", nastale kao zbirka prièa sa VIP bloga B92 i Internet portala B92 "®ivot'' kao i roman Sa¹e Dimoskog "©tiæenik". Tu su i dela autora Nagiba Mahfuza, Agustina Fernandesa Malje i Eda Husaina.

Posetioci æe moæi da se upoznaju sa izdanjima Samizdata, a biæe organizovana i potpisivanja knjiga i razgovori sa autorima.

Izdanja "Pe¹èanika" i razgovor sa Svetlanom Lukiæ, Svetlanom Vukoviæ i autorima odr¾aæe se u utorak, 21. oktobra od 15 do 17 èasova.

Potpisivanje knjige ''Prièi nikad kraja'' i razgovor sa autorkama Goricom Ne¹oviæ i Jelicom Greganoviæ zakazano je za subotu, 25. oktobar, od 15 do 17 sati, a potpisivanje knjige ''Predator'' i razgovor sa autorom Vladimirom Arsenijeviæem je u nedelju, 26. oktobra, od 15 do 17 sati.

"Samizdat B92 je izmeðu dva sajma imao ozbiljnu i plodnu produkciju. Neki naslovi su se veæ u poslednjih ¹est meseci izdvojili i po svom znaèaju i po svojoj prodaji", rekla je urednica Samizdata B92 Lidija Kusovac.

"Moram da izdvojim jednu knjigu koja ima regionalni znaèaj. To je knjiga Mirka Kovaèa 'Grad u zrcalu' koja je ovenèana nagradom Me¹a Selimoviæ. Izdvojila bih i Vladimira Arsenijeviæa, koji je za sada najmlaði dobitnik Ninove nagrade i za sada jedini dobitnik te nagrade za debitantsko delo", kazala je Lidija Kusovac.

blabla

Ja sam je videla za 2400 ali ne znam na kom standu tacno

Bred


Iris germanica

2450 stand Data Statusa

Evo gde se nalaze tacno na standu:
http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/sr-latin/home/katalog/exhibitor_details/_params/exp_exb_vsmode/general/expo_exh_id/20392.html (http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/sr-latin/home/katalog/exhibitor_details/_params/exp_exb_vsmode/general/expo_exh_id/20392.html)
kliknite na STAND

frckica-j

Toliko?!?!?!
Pa to nije skupo! Ozbiljno! Kod nas je ta knjiga preko 100 konvertibilnih markica, a to je vi¹e od 50eura! Eh, ¹teta ¹to nemam vremena da doðem i poharam vam sajam!  a005

Bred

Pa i nije skupo s obzirom da regularno kniga kosta bar oko 1000 din vise ...

Bas mi je cudno sto poslednji dan sajma ulaz nije bio free i sto nisu produzili i na ponedeljak ali prednost kad odete u nedelje jeste sto je guzva daleko manja ...

Premestilu su mesto gde cepaju ulaznice, nije vise na samom ulazu u sajam vec na samom ulazu u halu ...  :K2:

Yasmin

Cekamo novi sajam, uskoro uskoro !