Studentski domovi-vjiesti, rang liste

Started by frckica-j, 14-11-2008, 23:27:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Vlada RS-Odobreno 584.130 km za kapitalna ulaganja u studentske i ðaèke domove
Izvor: RTRS

BANJALUKA, 14. NOVEMBRA (SRNA) - Vlada RS dala je saglasnost na Plan utro¹ka sredstava za kapitalna ulaganja sa studentske i ðaèke domove za prvih 11 mjeseci ove godine, u iznosu od 584.130 KM.
"Novac je odobren domovima uèenika u Banjaluci i Bijeljini u iznosu od 500.200 KM i biæe utro¹en za rekonstrukciju i investiciono odr¾avanje, a Studentski centar "Nikola Tesla" i Ðaèki dom iz Banjaluke dobiæe 83.930 KM za nabavku opreme", precizirala je ¹ef Biroa Vlade RS za odnose sa janvo¹æu Vera Sajiæ.
Ona je napomenula da je bud¾etom RS za ovu godinu, u okviru studentskih i ðaèkih domova planirano 800.000 KM za rekonstrukciju i inesticiono odr¾avanje.



frckica-j

#1
Lista u za studentski dom u Banjoj Luci u ponedjeljak
Izvor: Glas Srpske

BANJA LUKA - Studenti koji su konkurisali za 880 slobodnih kreveta u Studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjoj Luci nepotpune rezultate æe znati u ponedjeljak.
Direktor Studentskog doma "Nikola Tesla" Banja Luka Milan Komljenoviæ kazao je da æe se konaèni spisak studenata koji su dobili smje¹taj u Domu znati 24. novembra kada poèinje i useljenje studenata.
Studenti æe za krevet u dvokrevetnoj sobi mjeseèno plaæati 15, a u trokrevetnoj sobi deset maraka.


frckica-j

Бољи услови за 1.200 студената
Датум: 12.1.2009.
Извор: Глас Српске

Реконструкција мокрих чворова у првом и другом павиљону бањолучког Студентског дома требало би да буде завршена до краја мјесеца, а у току ове године мокри чворови требало би да буду санирани и у трећем павиљону.

Ово је рекао директор Студентског дома "Никола Тесла" у Бањој Луци Милан Комљеновић и истакао да је у току друга фаза радова, која подразумијева изградњу хидроизолације и лијепљење керамике.

- Прва вертикала завршена је у оба павиљона и пуштена је у функцију. Сви радови су организовани тако да не ометају боравак студената у Дому - казао је Комљеновић.

Министарство просвјете и културе Републике Српске издвојило је 200.000 марака за реконструкцију мокрих чворова у Дому, који су одавно дотрајали и дуго година представљају проблем студентима који ту живе.

- Имамо довољно средстава да санирамо све мокре чворове и ЊЦ кабине у оба павиљона, да ставимо нову хидроизолацију и керамику, као и да уградимо нову столарију у свим тоалетима. Осим ових радова, много посла има и када је ријеч о молерским радовима, односно кречењу и фарбању - истакао је Комљеновић.

Према његовим ријечима, проблеми са водом и инсталацијама, које нису дуго мијењане постоје и у трећем павиљону.

- Намјера управе Дома је да у току ове године обновимо мокре чворове и столарију и у овом павиљону, који се налази у кампусу. Тиме би се за свих 1.200 студената који ће бити смјештени у Дому обезбиједили знатно бољи услови за становање - нагласио је Комљеновић.

Студенти се слажу да су оним што је до сада урађено створени много бољи хигијенски услови. Николина Шљивић истиче да у Студентском дому "Никола Тесла" у Бањој Луци живи двије године и да је сада много боље него што је било када се доселила.

- Купатила су нова, редовно се чисте и одржавају, а то је веома важно, првенствено из хигијенских и здравствених разлога - казала је Шљивићева.

Ђачки дом

Протекле године завршена је и обнова Средњошколског дома у Бањој Луци. Обновљен је кров изнад равног дијела дома и замијењен плафон у холу.

- Направили смо мање собе у којима ће бити смјештен мањи број ученика, тако да ће имати већи комфор и боље услове. Урађена су четири мокра чвора са великим бројем туш-кабина, а у купатилима је постављена нова керамика, лавабои и огледала - рекао је директор овог дома Владимир Јагодић.

frckica-j

Нема поскупљења смјештаја и хране у студентким домовима
Datum: 30.09.2009 22:00
Autor: Glas Srpske

БAЊA ЛУКA - Иако директори студентских домова у Српској сматрају да би у овим установама требало повећати цијену смјештаја и хране, у Министарству просвјете и културе РС кажу да неће доћи до поскупљења.

- Због економске кризе ове цијене ће остати на нивоу прошлогодишњих - додају у Министарству.

У бањолучком Студентском центру "Никола Тесла", који располаже са 1.200 мјеста, студенти мјесечно треба да издвоје око 85 марака за смјештај, а три оброка коштају 2,5 марака.

Директор овог студентског центра Милан Комљеновић каже да засада неће доћи до повећања цијена, али сматра да би до тога требало доћи.

- Да бисмо могли нормално да радимо, неко би морао да издваја више новца, студенти или надлежно министарство - нагласио је Комљеновић.

Са њим се слаже и директор Студентског центра на Палама Драго Ивановић.

- Сматрам да би требало подићи цијене услуга које домови нуде студентима, због раста осталих цијена у Српској. Тиме би се омогућило квалитетније функционисање домова, а услови живота студената би се знатно побољшали - рекао је Ивановић.
Буџет

Службеник за односе с јавношћу у Министарству просвјете и културе Бранка Рогач рекла је да је у буџету РС за студентске и ђачке домове предвиђено 7,7 милиона марака, од чега 2,8 милиона марака за суфинансирање смјештаја и хране у домовима.

- За суфинансирање смјештаја у домовима одобрава се 3,25 марака дневно по студенту - додала је Рогачева.

Bred

Quote from: frckica-j on 01-10-2009, 14:24:59
У бањолучком Студентском центру "Никола Тесла", који располаже са 1.200 мјеста, студенти мјесечно треба да издвоје око 85 марака за смјештај, а три оброка коштају 2,5 марака.


Cek, to je oko 40e sto znaci oko 4000din?!?!

frckica-j

Da to je ne¹to jaèe od 40e. Jo¹ da vidi¹ uslove-tuga, èemer, jad...

Bred


frckica-j

©ta ti spolja izgleda ok? Na¹ studentski dom? A gdje ti iskopa njegove slike?

Bred

Eh, davno ja tebi rekoh da JA SVE znam ...  :wink: :K2:

frckica-j

Ja se tek sad sjetih da sam po nekim tvojim ranijim postovima, zakljuèila da si ti bio u BL. Znaèi spolja ti izgleda ok. Nisi bio UNUTRA! To je bitno!