Pojeftinjuje gradski prevoz

Started by frckica-j, 18-11-2008, 08:40:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Pojeftinjuje prevoz u Banjaluci
Izvor: Nezavisne novine

BANJALUKA - Cijena karte u gradskom prevozu u Banjaluci od 1. decembra pojeftiniæe za 10 feninga i ko¹taæe 1,50 KM, rekao je Radenko Pavloviæ, direktor "Pavloviæ tursa".
On istièe da je ugovorom, koji su prevoznici potpisali sa Administrativnom slu¾bom grada, precizirano da se cijena karte odreðuje prema cijeni goriva 15. u mjesecu.
"Dogovor je bio da ako gorivo bude ispod 2,10 KM, dolazi do pojeftinjenja karte u gradskom prevozu", kazao je Pavloviæ.
Prema njegovim rijeèima, doæi æe do pojeftinjenja i mjeseènih karata, ali nije precizirao koliko æe njihova cijena biti ni¾a.
"Sastanak prevoznika i nadle¾nih iz Administrativne slu¾be grada biæe odr¾an u narednih nekoliko dana kada æe biti poznato jo¹ detalja o sni¾enju karte u gradskom prevozu", rekao je Pavloviæ.
Milenko ©ajiæ, portparol Administrativne slu¾be grada juèe je naglasio da su stvoreni uslovi za sni¾enje cijena karata.
"Karte u gradskom prevozu pojeftiniæe od 1. decembra, a na osnovu matematièke formule biæe odreðena cijena za naredni period", kazao je ©ajiæ i potvrdio dogovoreni sastanak gradskih vlasti s prevoznicima.
"Ugovorom je precizirano da cijena karata ide dolje kada gorivo pojeftini za 15 odsto od dana potpisivanja dokumenta ", kazao je ©ajiæ.
On nagla¹ava da "ne mo¾e niko da se buni i protivi, jer na ovakav naèin kao ¹to je sporazumni dogovor, nadle¾ni samo ¾ele da za¹tite korisnike usluga gradskog prevoza".



Jesu se pretrgli! Ja mislim da smo mi grad sa najveæom cijenom autobuske karte u RS a ni za okolinu me ne bi èudilo. 10 pfeninga...Ni ¾vaka ne mo¾e da se kupi za to...  :wall:

Bred

Pa dobro, kod vas pojeftinjuje, kod nas poskupljuje.

Inace te vase km su mi  :bljak: zbog tog marke u nazivu ...

Kad se to prevede u dinare : 1.5/2=0.75*85~60din  :face:

Mnogo vam je skupa karta ...

frckica-j

A koliko su kod vas karte? Neko mi reèe da su oko 20 din, ¹to æe reæi triput manje nego kod nas!  :ball2:

Uh, to preraèunavanje... :K

frckica-j

Mjeseène karte jeftinije za oko 15 odsto
Izvor: Nezavisne novine

Cijene mjeseènih karata u gradskom prevozu od 1. decembra biæe ni¾e za oko 15 odsto.

Za prvu zonu radnièka mjeseèna karta, koja je do sada ko¹tala 37,10 KM, biæe 34,80 KM. Ðaèka mjeseèna karta je ko¹tala 26,50, a sada æe biti 24,90 KM, a penzioneri i uèenici osnovnih ¹kola umjesto 13,20 KM za mjeseène karte treba da izdvoje 12,40 KM.

Ove cijene potvrdio je Radenko Pavloviæ, direktor "Pavloviæ tursa".

"S obzirom na to da se mjeseène karte mogu kupiti od 25. u mjesecu, graðani æe veæ od tada kupovati karte po jeftinijim cijenama", kazao je Pavloviæ.

On je dodao da æe cijena pojedinaène karte umjesto dosada¹njih 1,60 KM iznositi 1,50 KM, a cijena jedne karte u setu biæe promijenjena sa 1,30 KM na 1,20 KM.

"U ugovoru koji su prevoznici potpisali sa Administrativnom slu¾bom grada jasno je precizirano da ako gorivo bude ispod 2,10 KM dolazi do pojeftinjenja karte u gradskom prevozu", kazao je Pavloviæ.

On je dodao da je ugovorom takoðe precizirano da se cijena karte odreðuje prema cijeni goriva 15. u mjesecu.

"Nakon toga, od narednog mjeseca, odnosno od 1., dolazi do pojeftinjenja ili poskupljenja karte u gradskom prevozu", istakao je Pavloviæ.

U preduzeæu "Boèac turs" rekli su da æe pojeftiniti i jedinstvene mjeseène karte.

"Radnièka jedinstvena mjeseèna karta ko¹taæe 48,80 KM, ðaèka 34,30 KM, a za uèenike osnovnih ¹kola i penzionere ova karta æe ko¹tati 16,60 KM", rekli su u "Boèac tursu".

Milenko ©ajiæ, portparol Administrativne slu¾be grada, izjavio da su stvoreni uslovi za sni¾enje cijena karata u gradskom prevozu.

"Cijene karata u gradskom prevozu biæe ni¾e od 1. decembra, a odreðene su na osnovu matematièke formule", kazao je ©ajiæ.

Bred

mislim 30 din na trafici , u busu malo skuplje ...

frckica-j

Jeftiniji prevoz od 1. februara
Datum: 15.01.2009 19:08
Izvor: Nezavisne novine

Cijene gradskog prevoza od 1. februara biæe sni¾ene, tako da æe pojedinaène karte sa 1,50 KM pojeftiniti na 1,40 KM, saop¹teno je iz Administrativne slu¾be grada.

Cijena karata u setu umjesto dosada¹njih 1,20 KM biæe 1,10 KM, dok æe radnièka mjeseèna karta na jednoj grupi, koja je dosad ko¹tala 34,80 KM, biti 32,90 KM. Ðaèka mjeseèna karta æe sa 24,90 KM pojeftiniti na 23,50 KM.

Penzioneri æe umjesto dosada¹njih 12,40 KM za mjeseènu kartu izdvajti 11,80 KM. Jedinstvene mjeseène karte od sljedeæeg mjeseca za radnike æe biti 46,10 KM, ðake 32,40 KM, a za penzionere 15,70 KM.

"Zadovoljan sam pojeftinjenjem karata u gradskom prevozu, ali smatram da su i dalje previsoke za na¹a primanja", ka¾e penzioner Mitar Babiæ.

Student Jovan Saviæ obradovan je sni¾enjem jer, kako ka¾e, svako sni¾enje rastereæuje oskudni bud¾et.

U novembru pro¹le godine, kada je posljednji put do¹lo do pojeftinjenja pojedinaènih karata u gradskom prevozu sa 1,60 KM na 1,50 KM, litar nafte je ko¹tao 1,89 KM, dok se njena trenutna cijena kreæe od 1,63 do 1,69 KM po litru.

U Odsjeku za saobraæaj Administrativne slu¾be grada poja¹njavaju da se cijene karata u gradskom i prigradskom prevozu mogu mijenjati kada se prosjeèna cijena goriva do 15. u mjesecu spusti za 15 odsto u odnosu na raniju cijenu kada je formirana cijena karte.

"To je regulisano Sporazumom o kriterijumima za formiranje maksimalnih cijena prevoza i o jedinstvenim mjeseènim kartama u gradskom i prigradskom prevozu na podruèju grada, koji su potpisali prevoznici koji vr¹e gradski i prigradski prevoz u Banjaluci", kazali su u Odsjeku za saobraæaj Administrativne slu¾be grada.